[КСК 2011] Кандидати за МО
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
mademoiselle.r
- В началото бе словото
[КСК 2011] Кандидати за МО
Здравейте ! Мисля да кандидатствам МО и от началото на септември ходя на уроци по история и уча темички. От 3 години ходя на курсове по английски, а от тази година съм с преподавател индивидуално. Не познавам никой компетентен за кандидатстването за МО , дори и учителите. Затова се обръщам към вас за съвети. Ще ми стигне ли времето за подготовка според вас? И колко души горе- долу ще се явяват на изпити тази година...
Благодаря
Заглавието е редактирано. Прочети правилата на раздела: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 58&t=18113
svetlio.varna
Благодаря
Заглавието е редактирано. Прочети правилата на раздела: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 58&t=18113
svetlio.varna
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Re: s
Какво е това заглавие? Сложи нещо разбираемо!
Време имаш предостатъчно. Просто си налягай темите по история, чети от различни източници (учебници, допълнителна литература) и осмисляй прочетеното. Така няма да имаш проблеми.
Време имаш предостатъчно. Просто си налягай темите по история, чети от различни източници (учебници, допълнителна литература) и осмисляй прочетеното. Така няма да имаш проблеми.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: [КСК 2011] Международни отношения
За изпита по история можеш да хвърлиш едно око тук: http://kandidatstvane-su.hit.bg/Istoria.html
Аз също ще кандидатствам МО през 2011. Изпитът по история ми е по-ясен- ходиш на уроци или курсове, учиш си темите и си ОК. Обаче, езиковият ми е тъмна Индия. Пред мен стои дилема с какъв език да кандидатствам- немски или английски, или двата. И в двата езика съм на ниво (покрито със сертификат) С1. Английският го чувствам по-близък, но пък съм в немска гимназия... Четох старите теми за изпитите по английски и немски, от тях разбрах, че по немски като тенденция резултатите са по-ниски- следователно, задоволителна оценка по немски е неконкурентна на оценките по английски. Не знам на кой език да да наблегна...
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Когато аз кандидатствах, резултатите по немски бяха по-високи от тези по английски, така че това не е никакъв показател.Зависи до колко ще има разминаване в нивото на двата теста и разбира се, доста субективния фактор, какво е нивото на явяващите се кандидати.
- Mackle
- Пишете, о, братя
- Курс: трети
Щом имаш покрито C1 няма да имаш никакъв проблем за добра оценка. За немския не знам, но аз на английски се явих и изкарах 5.64 без да си давам особен зор като подготовка (оценката от този изпит не ми трябваше за първото желание). Иначе също съм със сертификат за C1. Залегни над историята повече, там ми се вижда доста по-трудно да изпъкнеш сред хилядите (в повечето случаи бая амбициозни) кандидати за ЮФ. Успех! 
- andi.borisova
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2011] Кандидати за МО
..........
Последно промяна от andi.borisova на 08 Мар 2011, 00:44, променено общо 1 път.
"Life isn't about finding yourself.
Life is about creating yourself" - George Bernard Shaw
Life is about creating yourself" - George Bernard Shaw
- _Stella_
- Паисий
- Курс: първи
Масово хората се явяват на английски и там конкуренцията е по-голяма. Няма квоти на езиците по принцип.. аз бих те посъветвала да се явиш на немски, още повече че си немска гимназия. Но трябва да си помислиш предварително - защото в повечето случаи с езика, с който си кандидатствал го пишеш като първи в университета и после полагаш държавен изпит по него. Така че си помисли. =)scared написа:Аз също ще кандидатствам МО през 2011. Изпитът по история ми е по-ясен- ходиш на уроци или курсове, учиш си темите и си ОК. Обаче, езиковият ми е тъмна Индия. Пред мен стои дилема с какъв език да кандидатствам- немски или английски, или двата. И в двата езика съм на ниво (покрито със сертификат) С1. Английският го чувствам по-близък, но пък съм в немска гимназия... Четох старите теми за изпитите по английски и немски, от тях разбрах, че по немски като тенденция резултатите са по-ниски- следователно, задоволителна оценка по немски е неконкурентна на оценките по английски. Не знам на кой език да да наблегна...
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
Международни отношения, I курс
Международни отношения, I курс
Благодаря, и аз май натам се ориентирам_Stella_ написа:Масово хората се явяват на английски и там конкуренцията е по-голяма. Няма квоти на езиците по принцип.. аз бих те посъветвала да се явиш на немски, още повече че си немска гимназия. Но трябва да си помислиш предварително - защото в повечето случаи с езика, с който си кандидатствал го пишеш като първи в университета и после полагаш държавен изпит по него. Така че си помисли. =)scared написа:Аз също ще кандидатствам МО през 2011. Изпитът по история ми е по-ясен- ходиш на уроци или курсове, учиш си темите и си ОК. Обаче, езиковият ми е тъмна Индия. Пред мен стои дилема с какъв език да кандидатствам- немски или английски, или двата. И в двата езика съм на ниво (покрито със сертификат) С1. Английският го чувствам по-близък, но пък съм в немска гимназия... Четох старите теми за изпитите по английски и немски, от тях разбрах, че по немски като тенденция резултатите са по-ниски- следователно, задоволителна оценка по немски е неконкурентна на оценките по английски. Не знам на кой език да да наблегна...
Все пак, може би ей така, за спорта, ще се явя и на английски-откъде да знам откъде ще изскочи заекът
Резервен вариант, ако нещо се обърка- право
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Като чета мненията на кандидатстващите се чудя дали те са се стресирали прекалено много, или аз съм много спокойна. Вече сме месец ноември, а аз съм още на втора тема по история. Ходя на уроци и госпожата ми казва, че ако продължавам с това темпо е добре (знам ли дали е вярно или просто ме насърчава, за да не се откажа). А по ае смятам да започна по-сериозна подготовка през януари, когато се предполага вече да съм взела всичко по история или поне да съм към края. Уча в езикова гимназия и нямам особени проблеми с езика. Та въпроса ми бе дали имам достатъчно време за пълноценна подготовка или да се насочвам към нещо друго (макар че нямам време
)
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Продължавай си курса и все така спокойно.
Някои кандидат-студенти са изнервени, защото ако не влязат ги чака пръчка и работа за 250 лева.
Някои кандидат-студенти са изнервени, защото ако не влязат ги чака пръчка и работа за 250 лева.
Пустите клисурци, станали московци,
а панагюрци- донски казаци!
а панагюрци- донски казаци!
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
И аз съм на същото мнение - имаш предостатъчно време за подготовка.
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Надявам се да изкарам хубава оценка на предварителния по история, за да мога да се съсредоточа само в/у ае. А иначе благодаря за отзива. 
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
- Курс: първи
Знаеш, че това няма никакво значение - може да си избереш каквито искаш езици за 1ви и 2ри_Stella_ написа:Но трябва да си помислиш предварително - защото в повечето случаи с езика, с който си кандидатствал го пишеш като първи в университета и после полагаш държавен изпит по него. Така че си помисли. =)[/b]
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Да,иначе ако завършат МО могат да си намерят работа за 400лв.Това си е почти 100% отгоре.Тайфун написа:Продължавай си курса и все така спокойно.
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!