Студентски протест: 20-ти октомври (сряда) от 12:00 ч.
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел, Шепот
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Студентски протест: 20-ти октомври (сряда) от 12:00 ч.
Вий не сте в ред. Преподавателите ни идват на протестите, вие обаче не на техните, щото не било самостоятелно. Еми... солидарност му се вика, мисъл за околните, адекватност...
~ Кътчето ~
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
солидарността не винаги е печеливша
ние искаме да изградим самостоятелна студентска позиция
ние искаме да изградим самостоятелна студентска позиция
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Защо трябва да има каквато и да е самостоятелна позиция,в края на крайщата всички сме един колектив,борим се за едно и също нещо.На 28 наистина имаше проподаватели както от СУ,така и от НАТФИЗ,защо да не отидем и ние да ги подкрепим ?
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Няколко губите, но СУ печели!RadoRado написа:Но на 1ви ще се види.
Ако студентите излязат - губим
Да го пусна и тук, че напоследък и аз се поддадох на обработката:
Бизнесът избра Алма матер за No1
http://www.standartnews.com/news/details/id/84097/
Мисля, че са го направили напук на Дянков!
Into the endless we ride... 
Хора, късогледи ли сте или какво? Колко пъти трябва да напиша, че студентите са заедно с преподавателите си, но не и с ръководството. Как така при протест, организиран от ръководството, срещу което се борим, ще ходим да го подкрепяме?
Тук може би Шепот трябва да ми обясни кой в крайна сметка организира протеста, защо се твърди, че протестите всъщност са два и за какво аджеба ще протестира ръководството и за какво студентите? Щото ако пак ми кажеш, че протестираме за едно и също, значи да ми кажеш, че ние протестираме за пари и тотален разпад на и без това разпадналото се образование. Ако пък твърдиш, че ръководството протестира за качествено образование, значи верно живееш в една огрооооооооомна заблуда.
Тук може би Шепот трябва да ми обясни кой в крайна сметка организира протеста, защо се твърди, че протестите всъщност са два и за какво аджеба ще протестира ръководството и за какво студентите? Щото ако пак ми кажеш, че протестираме за едно и също, значи да ми кажеш, че ние протестираме за пари и тотален разпад на и без това разпадналото се образование. Ако пък твърдиш, че ръководството протестира за качествено образование, значи верно живееш в една огрооооооооомна заблуда.
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Курс: първи
- Обратна връзка:
На 1ви ще се чуят неща, коренно различни от протеста на 28ми.
А после Дянков/Игнатов ще го използват и ето ти пак порочен кръг.
Ръководството да бяха излезли на 28ми!
Това, че те са некадърни - студентите не са виновни и не трябва да ги подкрепят на 1ви.
А после Дянков/Игнатов ще го използват и ето ти пак порочен кръг.
Ръководството да бяха излезли на 28ми!
Това, че те са некадърни - студентите не са виновни и не трябва да ги подкрепят на 1ви.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
DID_miss написа: че ние протестираме за пари и тотален разпад .
Here come the bass, thunder in the guts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
В тази връзка едно е да искаш нещо, друго е да правиш нещо. Вие не осъзнавате какво правите. Но аз се уморих вече да го обяснявам. Можем да си чешем езиците още 20 години и всичко ще остане, както си е.
- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
За едно и също. Същото, за което и на протестите на 20-ти и 28-ми - за спасителните пари за СУ и академиите, както и за пълна субсидия занапред. Също и за прозрачност при извършването на реформите. Никога досега не се е протестирало за друго, нито някой (освен вас) е тръгнал да протестира за друго.DID_miss написа:Тук може би Шепот трябва да ми обясни кой в крайна сметка организира протеста, защо се твърди, че протестите всъщност са два и за какво аджеба ще протестира ръководството и за какво студентите?
Никой не протестира за тотален разпад, това че според теб, Радо, Мирослав Джоканов и още няколко човека нормално финансиране = тотален разпад и финансово изнудване = читави реформи и разцвет, още не означава, че това е истината. Нито дори означава, че останалите мислят като вас.DID_miss написа:Щото ако пак ми кажеш, че протестираме за едно и също, значи да ми кажеш, че ние протестираме за пари и тотален разпад на и без това разпадналото се образование. Ако пък твърдиш, че ръководството протестира за качествено образование, значи верно живееш в една огрооооооооомна заблуда.
Събирането на стълбите на Ректората и шествието до паметника на Климент Охридски го организира ръководството. В това шествие (не, че е особено дълго :Р), ще се влеят преподаватели и студенти от СУ. Събитието на площад "Народно събрание" се организира от колегите от НХА, НМА, НАТФИЗ и от Инициативата. Идеята е двете да са едно цяло, понеже исканията са едни и същи. Събирането пред СУ, минишествието до паметника на Климент Охридски, изложбата и пърформансите пред Парламента.
Никой не е срещу реформите, за които вие все повтаряте, че трябва да са ВЕДНАГА. Само че за разлика от вас има хора, които смятат, че Университета първо трябва да оцелее, а после да се реформира. Иначе евентуалните реформи ще са с цел бързо спестяване на пари, а не подобряване на качеството. Освен ако не смяташ, че махането на хоноруваните преподаватели, без които цели специалности ще изчезнат, не е "реформа" за подобряване на качеството.
~ Кътчето ~
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Защо си мислите, че всеки един от вас е безкрайно прав, а останалите - безкрайно объркани ?
Колеги, казах го на друго място, ще го кажа и тук ... това се превърна в пародия не по-малка от самото ни образование.
Колеги, казах го на друго място, ще го кажа и тук ... това се превърна в пародия не по-малка от самото ни образование.
The names of the future are stamping of impatience.
-
Angel_N
- Форумно зомби
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Бях на 28-ми и протестирах. Ще отида на 1-ви и пак ще протестирам и пак ще викам и ще скачам, защото:
-не искам да ми затварят университета и да ме лишават от правото ми на висше образование, било то заради лошата управа на университета или лошото финансиране тази година
-не искам да седя вкъщи и да гледам по телевизията как плюят Алма Матер, защото се чувствам част от Университета и няма да седя безучастно
-искам справедливо отношение, а не кисели закачки по медиите
-политиката на това правителство ми влияе пряко и съм против нея
-от корупция в Университета и в правителството, от мекушавостта и сребролюбието на някои властимащи страдаме аз и моите колеги
-искам да ме чуят
-това ще привлече внимание и се надявам, че ще насочи усилията на правителството (дай Боже) в това да се изяснят всички нередности в Университета
-искам да се спазват ясни приоритети в проектобюджета за следващата година
-не искам да ми затварят университета и да ме лишават от правото ми на висше образование, било то заради лошата управа на университета или лошото финансиране тази година
-не искам да седя вкъщи и да гледам по телевизията как плюят Алма Матер, защото се чувствам част от Университета и няма да седя безучастно
-искам справедливо отношение, а не кисели закачки по медиите
-политиката на това правителство ми влияе пряко и съм против нея
-от корупция в Университета и в правителството, от мекушавостта и сребролюбието на някои властимащи страдаме аз и моите колеги
-искам да ме чуят
-това ще привлече внимание и се надявам, че ще насочи усилията на правителството (дай Боже) в това да се изяснят всички нередности в Университета
-искам да се спазват ясни приоритети в проектобюджета за следващата година
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
К'ва е тая мания и параноя за затваряне- НЕ ЗНАМ. Стига го повтаряйте, колкото и да искате- НЯМА ДА СТАНЕ.
Никой не те лишава от правото ти... ако затворят държавните, ще останат частните... и правото ти.
Сами си слагате тия таралежи в гащите и подскачате.
А никой не го грее за това.*
*Според Б. Борисов.
Никой не те лишава от правото ти... ако затворят държавните, ще останат частните... и правото ти.
Сами си слагате тия таралежи в гащите и подскачате.
А никой не го грее за това.*
*Според Б. Борисов.
Пустите клисурци, станали московци,
а панагюрци- донски казаци!
а панагюрци- донски казаци!
Шепот, няколко неща искам да кажа, не ги приемай лично. Омръзна ми да се мъча да провокирам хората да се поинтересуват сами за какво става въпрос. Явно просто някои от тях имат нужда някой да им смели висчко и да им го изплюе. Затова този пост може да се стори на някого твърде краен, предварително се извинявам на всеки, който евентуално би се чувствал засегнат. Обаче ще се мъча да говоря така, че всички да ме разберат, пък ти после си пиши на воля за първите седем години... все ми е тая. Но искам най-накрая дори и тези,които поради ОБЕКТИВНА НЕВЪЗМОЖНОСТ не могат да мислят, да ме разберат.
Отивайте утре, просете, застанете рамо до рамо с крадците, които крадоха от родителите ви повече от 20 години. Нека и вас да ви крадат един ден, когато децата ви учат, заслужавате си го. Но преди да отидете,си помислете за няколко неща:
1. Ако сте от прекалено скоро в СУ, разровете се и прочетете за спирането на парното в университета през 2006 г., когато парите, които искате да ви осигурят сега, бяха осигурени. А също и за миналта година, в която Студентски град пак беше без парно, нищо, че бюджетът ни беше така мечтанияяяяяяят в момента (о, да, невероятни бюджет 2009, за който всички ревете).
2. Тогава, когато "имахме пари" вие висяхте ли по опашките си да МОЛИТЕ администрацията да си свърши задълженията? Колко часа? Колко пъти в годината? И колко пъти същата тази "жива плът, която не може да се премахне" (цитат на ректора, бел. авт.) си я свърши? Колко пъти ви се наложи да се връщате и да чакате същия брой часове, за да й обясните на тази администрация какво е трябвало да свърши и как не го е свършила? Колко лева изгубихте в чакане, вместо да си изработите учебника, който и без това сами си плащате в условията на "качественото образование тогава"?
3. По същото това време ревяхте ли пак, че стипендиите ви са ниски? Някой да ви чу? Някой да направи нещо за вас?
4. Стига сте се изживявали като спасители на "затварящия" университет. Не сте герои, с тва мислене и никога няма да станете. Плюс това историята не помни истинските герои (тежък удар за Призив, ама к'во да прайм...) Универистетът няма да затвори врати! Както не го направи и 2006, и миналата. Никой нормален ректор няма да си позволи да си свали гащите с цел да си ги върже... Сега и това последното трябва да го обясня, нали? Добре, за сетен път - слухът, че университетът е пред дървена ваканция е пуснат именно от ректора. Попитайте факултетните съвети (например на ФЖМК) какво им е казал той (бел. авт. - "Ще има дървена ваканция"), после питайте някой, който е ходил на АС преди няколко седмици, какво каза той там (бел. авт. "Някой да ме е чул да казвам такова нещо?)... Още ли трябва да ви обяснявам? Ще се попитате защо (ако не можете да мислите). Ще ви кажа - защото студентската маса е привилегия на университета. Привилегия в полза на статуковото, което той иска да запази срещу реформите, които макар и силово, но все пак за пръв път, някой се опитва да му наложи...
5. На преподавателите, които пишат в този форум (включително на тези, които не си го признават, те ще разберат за кого говоря) искам да им кажа - Докога ще подкрепяте хората, заради които взимате мизерни заплати? Докога ще се примирявате с унизителното си положение... та студентите ви, собствените ви студенти ви се подиграват. И въпреки това вие заставате утре на протест за статуковото????
6. За тези, които все пак "мислят" че не подкрепят материалното, а духовното, ще им кажа само едно - след няколко месеца, когато осъзнаете как са ви използвали като стадо идоти, ще се чувствате тъпи и жалки. Ще прозрете какво значи морал, само че от грешната страна. Тогава никой няма да може да ви помогне.
7. Псувайте си Дянков как бил казал, че не препеоръчва СУ, а после тайно подшушнете на близките си, които стоят пред избор, че СУ не става и е по-добре да ходят в чужбина. Щото това правите. Това правя и аз и ще продължавам да го правя, докато нещо не се размърда на "Цар Освободител" 15.
Отидете утре, отидете и на следващия малоумен протест с неясни за вас искания, дайте своя уникален геройски принос за тоталното съсипване на образованието в България. А после раждайте деца и им пускайте чалга и ги учете на кеч.
Отивайте утре, просете, застанете рамо до рамо с крадците, които крадоха от родителите ви повече от 20 години. Нека и вас да ви крадат един ден, когато децата ви учат, заслужавате си го. Но преди да отидете,си помислете за няколко неща:
1. Ако сте от прекалено скоро в СУ, разровете се и прочетете за спирането на парното в университета през 2006 г., когато парите, които искате да ви осигурят сега, бяха осигурени. А също и за миналта година, в която Студентски град пак беше без парно, нищо, че бюджетът ни беше така мечтанияяяяяяят в момента (о, да, невероятни бюджет 2009, за който всички ревете).
2. Тогава, когато "имахме пари" вие висяхте ли по опашките си да МОЛИТЕ администрацията да си свърши задълженията? Колко часа? Колко пъти в годината? И колко пъти същата тази "жива плът, която не може да се премахне" (цитат на ректора, бел. авт.) си я свърши? Колко пъти ви се наложи да се връщате и да чакате същия брой часове, за да й обясните на тази администрация какво е трябвало да свърши и как не го е свършила? Колко лева изгубихте в чакане, вместо да си изработите учебника, който и без това сами си плащате в условията на "качественото образование тогава"?
3. По същото това време ревяхте ли пак, че стипендиите ви са ниски? Някой да ви чу? Някой да направи нещо за вас?
4. Стига сте се изживявали като спасители на "затварящия" университет. Не сте герои, с тва мислене и никога няма да станете. Плюс това историята не помни истинските герои (тежък удар за Призив, ама к'во да прайм...) Универистетът няма да затвори врати! Както не го направи и 2006, и миналата. Никой нормален ректор няма да си позволи да си свали гащите с цел да си ги върже... Сега и това последното трябва да го обясня, нали? Добре, за сетен път - слухът, че университетът е пред дървена ваканция е пуснат именно от ректора. Попитайте факултетните съвети (например на ФЖМК) какво им е казал той (бел. авт. - "Ще има дървена ваканция"), после питайте някой, който е ходил на АС преди няколко седмици, какво каза той там (бел. авт. "Някой да ме е чул да казвам такова нещо?)... Още ли трябва да ви обяснявам? Ще се попитате защо (ако не можете да мислите). Ще ви кажа - защото студентската маса е привилегия на университета. Привилегия в полза на статуковото, което той иска да запази срещу реформите, които макар и силово, но все пак за пръв път, някой се опитва да му наложи...
5. На преподавателите, които пишат в този форум (включително на тези, които не си го признават, те ще разберат за кого говоря) искам да им кажа - Докога ще подкрепяте хората, заради които взимате мизерни заплати? Докога ще се примирявате с унизителното си положение... та студентите ви, собствените ви студенти ви се подиграват. И въпреки това вие заставате утре на протест за статуковото????
6. За тези, които все пак "мислят" че не подкрепят материалното, а духовното, ще им кажа само едно - след няколко месеца, когато осъзнаете как са ви използвали като стадо идоти, ще се чувствате тъпи и жалки. Ще прозрете какво значи морал, само че от грешната страна. Тогава никой няма да може да ви помогне.
7. Псувайте си Дянков как бил казал, че не препеоръчва СУ, а после тайно подшушнете на близките си, които стоят пред избор, че СУ не става и е по-добре да ходят в чужбина. Щото това правите. Това правя и аз и ще продължавам да го правя, докато нещо не се размърда на "Цар Освободител" 15.
Отидете утре, отидете и на следващия малоумен протест с неясни за вас искания, дайте своя уникален геройски принос за тоталното съсипване на образованието в България. А после раждайте деца и им пускайте чалга и ги учете на кеч.
Последно промяна от DID_miss на 30 Окт 2010, 20:57, променено общо 4 пъти.
- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
Никога не съм смятала, че съм безкрайно права за нещо. Всъщност при събирането на тази групичка, с която сме в конфликт от известно време, бях в чата им, радвах им се на активността, възхищавах се на ентусиазма им. Защо смятам, че са... не безкрайно, но объркани. Защото е абсолютно невъзможно да се води нормален диалог с тях.Zahariev написа:Защо си мислите, че всеки един от вас е безкрайно прав, а останалите - безкрайно объркани ?
Когато се опиташ да водиш дискусия с аргументи, отговорът е
Когато конфликтът още беше по-нов и се събрахме уж да се разберем, другият господин стоеше и крещеше през останалите "ВИЕ СТЕ КОНЕ С КАПАЦИ! ВИЕ СТЕ КОНЕ С КАПАЦИ! ВИЕ СТЕ КОНЕ С КАПАЦИ! ВИЕ СТЕ КОНЕ С КАПАЦИ!". същият господин на дискусията по-рано същата вечер прекъсваше всички, иззимаше функцията на модератора и превръщаше всичко в хаос. Друг господин взе думата 43343484 пъти и веднага след дискусията обясни, че е проведена недемократично, защото... не са му дали думата.RadoRado написа:Ти си еротично тъпа !
Всеки път, когато се води спор, се прелива от пусто в празно. Не казвам, че нашето мнение е безкрайно правилно. Но дори когато колеги не от двете групи ни подкрепят за невключване на някакво искане в протеста, на следващия ден цъвфа представител на другата група с готова декларация... в която е същото искане. И твърди най-нагло в очите на присъствал човек, че то било гласувано с да. Когато опиташ да обясниш нещо кротко, ти се отговаря на въпросите с обвинения. Когато бяхме в общ чат, изгониха "ония недоразумения от Инициативата" (имаше и по-грозни думи), защото "пречат". Когато им свършат аргументите, минават към обиди. Както се вижда и във форума.
Затова не смятам, че съм безкрайно права, но едно е факт - вече съм безкрайно изморена. Изморена съм да се опитвам да водя някаква форма на диалог с тези хора, с които всякакъв нормален разговор е невъзможен. След всички простотии, които изписаха за нас къде ли не, след всичките обвинения, че сме социалисти, комунисти и нз още какви -исти, задето искаме нормална субсидия за университета си (даже младежите от СДС са излезли в защита на това вчера, явно и те са от "Призив", явно и всички студенти от академиите, където са единни, са от "Призив"), се уморих да се опитвам да водя диалог. Пийте си, вярвайте си, че сте Великите Герои, които борят Лошите (в лицето на университета, на моя милост, на Инициативата, на Призив, на юдеомасоните и на който още ви душа иска), явно с вас (или поне с някои от вас) е наистина невъзможно да се контактува. Защото освен, че не съм безкрайно права за нищо (безкрайно прави хора не съществуват), не съм и безкрайно търпелива.
С въпросното изказване на Джоканов - "Призив (т.е. всеки, който не мисли като него) са психично болни, но вие помнете, че не те, а ние сме Истинските Герои, които историята не помни!" - съм запозната в детайли, чудех се дали да не го шеърна, ама си рекох да не изпростявам като него. Гледам обаче, че си му се вързала. Толкова смехотворно-псевдореволюционно е написано, че не очаквах. о.оDID_miss написа:Плюс това историята не помни истинските герои (тежък удар за Призив, ама к'во да прайм...)
Интересното е, че единствените хора в тоя университет, които се изживяват като герои са именно от вашата група. Алкохолът така действа. Както ми заяви Феникса преди време - не изтрезнявал, защото трезвен човек революция не може да направи, нали и Ботев бил пияница. Показателно...
~ Кътчето ~
Не съм запозната с въпросното изказване на Миро, ще поразгледам, явно наистина мислим еднакво. Но Вида, за пореден път доказваш, че вместо по конструктивната част, обичаш да се хващаш за глуспотите. Затова твои колеги бяха изгонени от чата ни. Благодаря, че го показа сама. За останалите клевети, произлезли от клавиатурата ти, въобще няма да се хабя да обяснявам. Освен ако не държиш.