Форумен роман 2

Модератори: Мила, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Форумен роман 2

Мнение от JudyRamone »

И според мен тази глава е гавра. И 100 про авторът си е навил на пръста да напише точно това, дори още преди да е разбрал името на главната героиня. Чувствам се отвратително, честно. За кво си хвърлих труда на вятъра (НЕ, ФАК, НЯМА ДА СПРА ДА ИЗДАВАМ КОЙ КАКВО Е ПИСАЛ :mrgreen:) ?

Никой не е казал, че авторите нямат право на фантазия, вдъхновение, лични идеи и прочие, не бъркайте двата щата.

Ядосвам се не за друго, а щото ми се струва, че ХХХХ е направил всичко възможно да пр**бе цялото начинание, мислейки се за супер оригинален и адски як. Може и да греша, но ми се струва малко вероятно. :)
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Eй, изчетох и четирите глави, и последната sucks, Кристо ;) Ама нещо и историята до сега ви е малко тривиална и доста женска така да се каже.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

JudyRamone написа: Ядосвам се не за друго, а щото ми се струва, че ХХХХ е направил всичко възможно да пр**бе цялото начинание, мислейки се за супер оригинален и адски як. Може и да греша, но ми се струва малко вероятно. :)
Точно обратното, преди 4та глава, малцина обръщаха внимание на романа, само група ентусиасти четяха, обсъждаха развитието... За 1 глава, тази тема стана водещата у форума, дори такива, които не са мислели да прочетат, ще го погледнат и вече са го сторили. За 4та глава се изписа повече отколкото за цялата идея и предните 3 глави взети заедно... Това ли е проблема?

Прекалено много хора биха писали с идея да си начешат крастата, да покажат кви неща ги вълнуват в супер-тривиалната тема за любовта и чувствата. Този роман трябва да е интерсен, да вълнува хората, да ги карат да прочетат пак всичко и да го схванат по-добре. По-прецакващо би било ако целия сюжет кара в един стил, без да отива наникъде и само с диалози и размишления. Всеки преди мен си е гледал своята кутийка и не му е пукало накъде отива влака. Не съм виновен че аз гледам по-глобално и не пиша, просто за да съм част от нещо. А за да направя самото нещо смислено. Дори и хората да вдигат бунтове. Хубавите романи карат хората да мразят, обичат, псуват. А не просто да клатят глави "Ммм да, добре го е казал, да, добър стил". Не знам за вас, аз не бих прочел такава книга, която ме занимава с любовните проблеми на автора, пресъздадени в (само) 2 герои. На кво прилича тва? Сапунка?

А и 4та глава е сериозно предизвикателство, сериозно задължение към следващите автори, да се усетят, че трябва да мислят, а не карат по тва, което са прочели досега. Творчеството е мисловен процес, не копи-пейст. Човек не бива да се пази от тва да е оригинален. Трябва да се пази от това да е еднакъв с хиляди други...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Kristo написа:За 4та глава се изписа повече отколкото за цялата идея и предните 3 глави взети заедно...
Aо наистина смяташ, че така разбирания от теб "интерес" към 4та глава е нещо похвално, значи си много по-зле, отколкото всички си мислим.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

MERCES_LETIFER написа:
Kristo написа:За 4та глава се изписа повече отколкото за цялата идея и предните 3 глави взети заедно...
Aо наистина смяташ, че така разбирания от теб "интерес" към 4та глава е нещо похвално, значи си много по-зле, отколкото всички си мислим.
Къде съм казал, че интереса към 4та глава е в положителна насока? :shock:
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

А, добре че уточни тогава (:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ето уточнявам:

Не съм писал моята си глава, с цел да стана всенароден любимец. Нито с цел да спечеля хиляди фенове. Дори въпреки, че знаех, че всички ще я намразят. Написах я защото някой трябваше. От списъка с автори, които Пора ми даде, видях, че само на мен няма да ми пука, дали хората ше ме обичат или мразят, дали ще се изкефят или не на написаното. И си казах "Какво пък". Сега излиза, че трябва да браня труда си срещу всички? Не съм го очаквал, сериозно.

И все пак си мисля, че на финалния автор ще му е най-тежко от всички, защото квото и да напише, ше има недоволни. Едни ще искат хепиенд, други - не, трети ще искат по-философски, другите - по-нормален... Но съм длъжен да предупретя - не е колегиално, авторите от проекта да обсъждат какво някой друг е написал. Говори за лошо възпитание и комплекси.

И финал - каквото е написано тва, приемете го. Ако ви хрумва нещо по-добро: включете се. Ако имате по-яки идеи: дайте ги! Само не се оплаквайте, че не нещо не си пасват стиловете - автора не е един...
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

JudyRamone написа: (НЕ, ФАК, НЯМА ДА СПРА ДА ИЗДАВАМ КОЙ КАКВО Е ПИСАЛ :mrgreen:) ?
сподели при тва положение ... чия е първа глава
:mrgreen:

ники написа:Eй, изчетох и четирите глави, и последната sucks, Кристо ;) Ама нещо и историята до сега ви е малко тривиална и доста женска така да се каже.
а Джуди май е единствената жена, която е писала вече
:mrgreen: :mrgreen:
la douleur exquise
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

А на мен ми се струва най-добре, авторите да споделят какво им е минавало през главата, докато им е било ред да пишат, едва след завършването на "романа". Да си кажат какво са искали да обрисуват, какво са искали да оставят на другите и защо... После да си кажат и какво мислят за останалите глави и развитието на действието изобщо... :-) Но едва след затварянето на "проекта" и оповестяването на авторствата. ;-)
Такива ми ти и немити ра'оти... :")
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Предлагам в следващата група да не се разгласява между участниците кой коя глава пише, а последователността да е известна само на пора и спарта.
джуди не може да пази тайни
la douleur exquise
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Мда, съгласна съм с Фак. А всъщност какъв е плюсът авторите да знаят кой кога ще пише? Мислех, че това, ще е тайна за всички, освен за организатора (в случая Пора и кото). :cat:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

fak написа:Предлагам в следващата група да не се разгласява между участниците кой коя глава пише, а последователността да е известна само на пора и спарта.
джуди не може да пази тайни
Ама то реално ти издаде, щото като каза, че "знам кой е автора", всичко се усетиха кого имаш предвид, щото... все пак тва си ти, знае се...

Недей прехвърля вината на бедното момиче, бе!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

ама на първа глава не знаех!

Както и да е... Поре, мълчанието за съгласие ли да го приемам? Включена ли съм към писането на том 2 или 3 ?
la douleur exquise
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Включена си. Нямаш грижи. :D
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

fak написа:ама на първа глава не знаех!
Това значи ли, че вече си се сдобила със списъка?
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”