Форумен роман 2
Re: Форумен роман 2
Или главите не само да се публикуват последователно, но и да се създават една след другаMidwinterSun написа:Хм...
...може би трябваше да се обмисли създаването на някаква комуникация между авторите, в която да постигнат консенсус относно основните опорни точки на романа - не просто стила му, а и персонажите като личности. Със сигурност не ни е минавало през ума, че може да е необходимо, още повече с оглед на първоначалния замисъл за идеята "форумен роман", но все пак...
Силви,... подобни консенсуси убиват целия чар на факта, че романът се пише от различни хора,, които интерпретират вече написаните части по своя си индивидуален начин.
Но в случая с въпросния 'автор' няма и никъв смисъл за предварително съгласуване
каквато и да е уговорката, той ше се постарае да изкриви сюжетната линия така, че да покаже всъщност колко оригинално мислене притежава...
ама искам да му благодаря за пистолета, де...
да се надяваме, че до последната глава ше гръмне
la douleur exquise
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Имаше неква мисъл на Уди Алън:fak написа:Но в случая с въпросния 'автор' няма и никъв смисъл за предварително съгласуване
каквато и да е уговорката, той ше се постарае да изкриви сюжетната линия така, че да покаже всъщност колко оригинално мислене притежава...
ама искам да му благодаря за пистолета, де...
да се надяваме, че до последната глава ше гръмне
"Всеки може да напише сюжет за турски сериал, но не всеки може да напише Планетата на Маймуните"
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Разбирам, че чарът е в това да се пишат глави от различни хора, но все пак е малко дебилно от началото на историята да е ясно, че персонажът е млад човек, а в един момент някой да напише, че той е на 32. Поне що се отнася до някои неща, мненията на авторите трябва да са съгласувани. Или всеки следващ автор да се съобразява с вече създадената фактическа обстановка, най-малкото.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Никъде в първите 3 глави не пишеше възрастта, нито предисторията, нито историческата обстановка, нито бекграунда на героите... Просто диалози, Силве, диалози... Все някой трябваше да ги въведе в някакво повествование, техен проблем, че никой не го сметна за важно...MidwinterSun написа:Разбирам, че чарът е в това да се пишат глави от различни хора, но все пак е малко дебилно от началото на историята да е ясно, че персонажът е млад човек, а в един момент някой да напише, че той е на 32. Поне що се отнася до някои неща, мненията на авторите трябва да са съгласувани. Или всеки следващ автор да се съобразява с вече създадената фактическа обстановка, най-малкото.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ана-Луиза мисли за него като за "момче", споменава се два пъти... оттам идва така натрапчивото внушение, че той е млад човек. Никоя жена няма да се обръща към 32-годишен мъж в мислите си с думата "момче"... Като развитие на характера е ок, повечето му описания могат да се навържат логически с фактическата ситуация, но не и възрастта.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ам, може просто тя така да си го нарича, за да не е твърде грубото "чиче" или "бате". Тя да го чувства на едно ниво с нея - "момче", защото са на 1 акъл, нищо, че той е физически по-възрастен. Така или иначе, следващите автори ще трябва да обяснят странностите на Ана и Михаил. Ще е интересно дали баща му ще се появи... поне на мен... Михаил е достатъчно особняк, за да го хареса баш отворено младо момиче от добро семейство. Която да приема отношенията им като нормални, въпреки тоновете контрасти помежду им... Още един щрих, който не се вижда от първи прочит...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Кристо, не си жена... по въпроса с момчето съм непреклонна 

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Първия ти документиран комплимент към мен. Офтопик е - да, но държа случката да се документира и да се знае...MidwinterSun написа:Кристо, не си жена... по въпроса с момчето съм непреклонна
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ми от нея - толкова, кво повече да очаквам? Все едно Търговеца да каже, че харесва дадена песен, която съм пуснал - познай кога...fak написа:мале, кви критерии за комплименти..
Аз се радвам на малките неща, а това дори беше от сърце... Кво повече?
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Само да вметна, че преди да си легна помислих още малко за романа 
Виждам, че сте засегнали основните неща, които исках да напиша, но все пак:
Предполагам, че авторите на глава 2 и 3 малко или много са се съобразили със създалата се обстановка, опитали са се да напаснат стиловете, историята към написаното преди тях. Което в случая е похвално. Авторът на глава номер 4 (вече всички разбрахме кой е, де)... просто се е изакал на метеното.
Да, главата е смешна... но е смешна, защото е гавра. Ако беше нещо самостоятелно -- окей. Но най-малкото е гавра към труда на тези преди него и тези след него.
Вярно, че всеки има правото да си пише каквото си пожелае!!!... но според мен самоцелното правене на изключително интересни дойде в момент, в който просто нямаше нужда от такива обрати.
Виждам, че сте засегнали основните неща, които исках да напиша, но все пак:
Предполагам, че авторите на глава 2 и 3 малко или много са се съобразили със създалата се обстановка, опитали са се да напаснат стиловете, историята към написаното преди тях. Което в случая е похвално. Авторът на глава номер 4 (вече всички разбрахме кой е, де)... просто се е изакал на метеното.
Да, главата е смешна... но е смешна, защото е гавра. Ако беше нещо самостоятелно -- окей. Но най-малкото е гавра към труда на тези преди него и тези след него.
Вярно, че всеки има правото да си пише каквото си пожелае!!!... но според мен самоцелното правене на изключително интересни дойде в момент, в който просто нямаше нужда от такива обрати.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Що бе, може да се пробваш с Кати Пери или Лейди ГаРга - харесвам единични техни парчета. Ама не си насилвай късмета, де...Kristo написа:Ми от нея - толкова, кво повече да очаквам? Все едно Търговеца да каже, че харесва дадена песен, която съм пуснал - познай кога...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз не виждам защо да не мисли за него като за "момче", нищо че е на 32? Просто с държанието си тя го смята за "момче", а не за особено пораснал? (например?)
Това, че романът тръгва в посока, която никой не е очаквал, или че изведнъж се появяват някакви факти, които никой не е предполагал, просто не разбирам защо е ТОЛКОВА ГОЛЯМ проблем?
Предварително съгласуване би било тъпо, предвид самата форма на романа.
Направо другият път напишете какви ще са героите, дайте им характеристики, снимки ако щете и така всеки един пишещ и четящ ще има точно една определена представа за героя. Ако искате опишете и къде живеят, миналото им и прочие. Така всеки ще знае какво се е случило, кой кой е, каква е обстановката около тях.
Само че този роман се гради на представата на тези, които го пишат. И следващият който напише глава 5 може да тласне развитието в друга посока и благодарение на глава 4 нещата да се развият още по-добре? В интерес на истината ми е интересно следващият автор как ще продължи историята. Не смятам, че е голяма трагедия глава 4
Не ми допада особено, но не мисля, че проваля целия роман
И да - хубаво би било главите да се пишат след като са прочетени ВСИЧКИ останали... Иначе цялото писане в ромата губи смисъла си : )
Това, че романът тръгва в посока, която никой не е очаквал, или че изведнъж се появяват някакви факти, които никой не е предполагал, просто не разбирам защо е ТОЛКОВА ГОЛЯМ проблем?
Предварително съгласуване би било тъпо, предвид самата форма на романа.
Направо другият път напишете какви ще са героите, дайте им характеристики, снимки ако щете и така всеки един пишещ и четящ ще има точно една определена представа за героя. Ако искате опишете и къде живеят, миналото им и прочие. Така всеки ще знае какво се е случило, кой кой е, каква е обстановката около тях.
Само че този роман се гради на представата на тези, които го пишат. И следващият който напише глава 5 може да тласне развитието в друга посока и благодарение на глава 4 нещата да се развият още по-добре? В интерес на истината ми е интересно следващият автор как ще продължи историята. Не смятам, че е голяма трагедия глава 4
И да - хубаво би било главите да се пишат след като са прочетени ВСИЧКИ останали... Иначе цялото писане в ромата губи смисъла си : )

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Добре де, представи си да имаш пред себе си уж зрял 32 годишен мъж, който да се държи като тийнейджър. Момче ли ще му викаш? За момче ли ще го мислиш? Всякакви други епитети да, но не и това.
Никой не е тръгнал да прави драстични промени в настоящата ситуация; ясно е, че следващият автор ще му мисли как да се измъква от ситуацията. Но това не е причина да казваме на черното бяло.
Никой не е тръгнал да прави драстични промени в настоящата ситуация; ясно е, че следващият автор ще му мисли как да се измъква от ситуацията. Но това не е причина да казваме на черното бяло.