Ами да... всъшност и аз това имах предвид. Че държавата дава доста добра субсидия за приетите държавна поръчка. Като се има предвид състояние на другите услуги в публичния сектор образованието е доста добре според мен.alhimikat написа:Колега, да не забравяме, че държавата плаща остатъка от необходимата сума, за да се обучава един студент.user-1209 написа: И какво се оплакваш от сумите. Мисля, че са повече от символични за висше образование.
Така че сумите хич не са символични, а са нормални. Всичко останало се поема от държавната субсидия за един учащ.
За това, който изкара висока оценка ще бъде суспендиран от държавата
Който - не, ще ходи в частен ВУЗ
успех
Колко ще ви струва кандидатстудентската кампания?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
user-1209
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Боянчо е пич! (дано се сещате за кого говоря)
Храната не бива да се включва към тези разходи...където и да си - все ще ти се наложи да ядеш. 
Ходила съм на два предварителни изпита и ми е излязло около 100лв като се има предвид, че имах къде да спя.
Ще ходя на още два или три изпита, не знам колко ще излезе нататък.
Ходила съм на два предварителни изпита и ми е излязло около 100лв като се има предвид, че имах къде да спя.
Ще ходя на още два или три изпита, не знам колко ще излезе нататък.
Последно промяна от Victoria на 09 Юни 2006, 12:28, променено общо 1 път.

- RuseF
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Значи има посреднически фирми,които като си от друг град се заемат да ти уредят записването за изпит срещу начислена такса за извършената услуга,обикновено взимат 35 лева (20 за тях,15 за изпит),нали така ?maimunka написа:Добре де в крайна сметка ако се запиша от такова бюро за прием на документи ще ми искат ли пари или не?
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Лоша работа!Rysef написа:Значи има посреднически фирми,които като си от друг град се заемат да ти уредят записването за изпит срещу начислена такса за извършената услуга,обикновено взимат 35 лева (20 за тях,15 за изпит),нали така ?maimunka написа:Добре де в крайна сметка ако се запиша от такова бюро за прием на документи ще ми искат ли пари или не?![]()
-
user-1209
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
незнам от кой град си, но не разчитай на фирми. Отдели си един ден идваш с влак и си отиваш(ама ако има 2 в един ден). Хем по-евтино хем по-сигурно.maimunka написа:Лоша работа!Rysef написа:Значи има посреднически фирми,които като си от друг град се заемат да ти уредят записването за изпит срещу начислена такса за извършената услуга,обикновено взимат 35 лева (20 за тях,15 за изпит),нали така ?maimunka написа:Добре де в крайна сметка ако се запиша от такова бюро за прием на документи ще ми искат ли пари или не?![]()
Боянчо е пич! (дано се сещате за кого говоря)
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
ами аз се записвах в бюрата в стара загора, там за 1 изпит ми взеха 28лв. В СУ в Уни-то ми взеха 15. + пътните..за сега към 70лв. Добре че в София има каде да спя,а изпита за техническия мога да си го държа в сливен, иначе не ми се мисли... горко им на мама и тате. Че и бала и екскурзиите бяха пак по това време.
Аз съм от София, а исках да ползвам услугите на такава фирма за да не ходя до Пловдив.user-1209 написа:незнам от кой град си, но не разчитай на фирми. Отдели си един ден идваш с влак и си отиваш(ама ако има 2 в един ден). Хем по-евтино хем по-сигурно.maimunka написа:Лоша работа!Rysef написа:Значи има посреднически фирми,които като си от друг град се заемат да ти уредят записването за изпит срещу начислена такса за извършената услуга,обикновено взимат 35 лева (20 за тях,15 за изпит),нали така ?maimunka написа:Добре де в крайна сметка ако се запиша от такова бюро за прием на документи ще ми искат ли пари или не?![]()
- Picklenose
- От дъжд на вятър
на мен пътят ми до София е 100лв+нощувка 90лв+документите 30лв(защото ги подавам от "Домът на учителя-Добрич" и всичко само за този университет ще ми излезе някакви си 220лв.....смешно нали!Да те оберът само защото искаш да станеш ЧОВЕК......държавна политика какво да говоря 
why don't you go outside and .... yourself?!
- CoHka
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
С ракета ли пътува???? Като гледам сигурно си отседнал/а в хотел в центъра, никой не те е карал да даваш толкова пари, винаги може да се мине по-тънко, нямаш право да се оплакваш. В случая държавата няма нищо общо!Picklenose написа:на мен пътят ми до София е 100лв+нощувка 90лв+документите 30лв(защото ги подавам от "Домът на учителя-Добрич" и всичко само за този университет ще ми излезе някакви си 220лв.....смешно нали!Да те оберът само защото искаш да станеш ЧОВЕК......държавна политика какво да говоря
Отказвам да приема, че има друга алтернатива, освен успеха!
- Picklenose
- От дъжд на вятър
Ами да 50лв е в едната посока със кола и то при скорост 120км/ч където харчи по-малко!!А за нощувката....квартирата е на 10 минути от СЪ и е много приятна.Естествено,че цената е надута заради изпитите...но какво да правя удобна е и ги давам..Victoria написа:Picklenose написа:на мен пътят ми до София е 100лв+нощувка 90лв![]()
Знам, че Добрич-София не е евтино, ама 50лв в едната посока?
И каква е тази нощувка за 90лв?
why don't you go outside and .... yourself?!
- ViN_DieSeL
- От дъжд на вятър