Е, важно е кога слагаш винотоSmoking Mirror написа:Чакай сега, аз винаги слагам вино в соса за спагетите :Д Не знаех, че е тайна.
Малки тайни
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Re: Малки тайни
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Абе, то и гъбите в спагетите изобщо не са тайна. Ама не е лоша идея преди това да ги задушиш в малко масло с копър.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Гъбите ако са пресни, ги задушавам с мазнина и с чесън. Малко чесън върви страхотно с доматения сос. Копъра не го обичам като подправка.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Гъби с копър рулз, ама не в спагети. Там без копър, моляMidwinterSun написа:Гъбите ако са пресни, ги задушавам с мазнина и с чесън. Малко чесън върви страхотно с доматения сос. Копъра не го обичам като подправка.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Тъкмо се чудех дали да отварям нова тема или ние вече си имаме такава и ми щукна, че мога да използвам тази. Собствените кулинарни тайни са хубаво нещо, но аз като прохождащ готвач не съм наясно с един куп от основните трикове, камо ли пък да си изобретявам собствени. И подозирам, че не съм само аз.
И след ненужно дългото въведение да си дойдем на думата.
Днес майка ми ме светна, че когато се варят яйца, трябва да се слага сол във водата. Нямам понятие какъв е принципът й на действие (какво, солта минава през черупката ли?), но крайният резултат е, че яйцето се бели по-лесно - особено тази ципа под черупката, която обикновено остава по белтъка и е една такава груба и гнусна. Мразя я, особено по Великден.
Друго нещо, което знам, е реда на слагане на подправките в салатата (говорим когато е без дресинг) - а именно, олиото/зехтинът винаги са последни. Също така, на зелена салата се слага само лимон, никакъв оцет.
И накрая ме светнаха, че когато се приготвя месо на скара или на тиган, се обръща само веднъж. Честото обръщане предизвиквало изсъхването на месото (пак не знам как точно става номерът, но и без това така съм се засилила да правя пържоли...)
И след ненужно дългото въведение да си дойдем на думата.
Днес майка ми ме светна, че когато се варят яйца, трябва да се слага сол във водата. Нямам понятие какъв е принципът й на действие (какво, солта минава през черупката ли?), но крайният резултат е, че яйцето се бели по-лесно - особено тази ципа под черупката, която обикновено остава по белтъка и е една такава груба и гнусна. Мразя я, особено по Великден.
Друго нещо, което знам, е реда на слагане на подправките в салатата (говорим когато е без дресинг) - а именно, олиото/зехтинът винаги са последни. Също така, на зелена салата се слага само лимон, никакъв оцет.
И накрая ме светнаха, че когато се приготвя месо на скара или на тиган, се обръща само веднъж. Честото обръщане предизвиквало изсъхването на месото (пак не знам как точно става номерът, но и без това така съм се засилила да правя пържоли...)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

пробва ли гоMidwinterSun написа: Днес майка ми ме светна, че когато се варят яйца, трябва да се слага сол във водата. Нямам понятие какъв е принципът й на действие (какво, солта минава през черупката ли?), но крайният резултат е, че яйцето се бели по-лесно - особено тази ципа под черупката, която обикновено остава по белтъка и е една такава груба и гнусна. Мразя я, особено по Великден.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
На мен пък ми харесва зелена салата с ябълков оцет 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Сол се слага, за да кипне водата по-раноinvisible написа:пробва ли гоMidwinterSun написа: Днес майка ми ме светна, че когато се варят яйца, трябва да се слага сол във водата. Нямам понятие какъв е принципът й на действие (какво, солта минава през черупката ли?), но крайният резултат е, че яйцето се бели по-лесно - особено тази ципа под черупката, която обикновено остава по белтъка и е една такава груба и гнусна. Мразя я, особено по Великден.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- HeyGod
- Легендарен флуудър
За да кипне по-рано водата?!
По-скоро се слага,за да стане по-твърда черупката. Затова предполагам се бели по-лесно,тъй като не залепва към яйцето.
За Великден много хора правят това със солта с идеята да не се счупят яйцата,докато се варят и да станат по-здрави.
По-скоро се слага,за да стане по-твърда черупката. Затова предполагам се бели по-лесно,тъй като не залепва към яйцето.
За Великден много хора правят това със солта с идеята да не се счупят яйцата,докато се варят и да станат по-здрави.
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
И кое е смешното? Пробвай, после се смей
.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
О, изпробвано е, да. Както казах, нямам идея как точно работи солта в тази посока, но резултатът е факт 

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
Ъ! Аз пък знам, че за по-лесно белене, след като свариш яйцата веднага ги заливаш в студена вода.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И аз така го знаех. Ама след като няколко пъти тоя трик не проработи, бях почнала да се съмнявам в ефикасността му.
Сол му е майката. Слушайте готвача (т.е. майка ми.)
Сол му е майката. Слушайте готвача (т.е. майка ми.)

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка: