Лещи vs. Очила
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Лещи vs. Очила
Ми примерно тея от сергиите по 10 лв. нямат никаква УВ защита, а само спират светлината. Резултатът - зеницата се разширява и така пада бариерата пред УВ-лъчите, които необезпокоявани стигат до окото. А тези с истинката УВ защита не знам да са "изключително вредни". И какво ще рече "лещите са вредни"...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Именно, сергийните очила играят доста кофти трик на очите (а и на кожата около тях.) Затова когато човек купува слънчеви очила, трябва да инвестира в тях. При това да инвестира не в маркови истории като Долче, а в имена, които се занимават предимно с производство на слънчеви очила. Аз съм фен на Полароид, а също получавам добри отзиви от KWIAT - които са български между другото, пък за момента добре пробиват на чуждестранния пазар.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Elitsa Abstract
- Да живей словото
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: трети
Да, добре си обяснил за тези без УВ защитата, а аз ще обясня за тези със. Ако ги носите винаги, когато излизате навън, меланина в ирисите ще намалее и очите ви ще останат с отслабена защита от УВ лъчите. За сравнение - както бялата (непоказвана дълго време на слънце) кожа изгаря - подобно нещо става и с очите, но при тях е по-опасно - кожата - при леки изгаряния - може да се въстанови (регенерира), но например едни от най-важните клетки в очите - фоторецепторите в ретината - не регенерират.svetlio.varna написа:Ми примерно тея от сергиите по 10 лв. нямат никаква УВ защита, а само спират светлината. Резултатът - зеницата се разширява и така пада бариерата пред УВ-лъчите, които необезпокоявани стигат до окото. А тези с истинката УВ защита не знам да са "изключително вредни". И какво ще рече "лещите са вредни"...
Аргументирах ли се достатъчно ясно?
А лещите увреждат роговиците (и не само). Това мисля, че се подразбира.
Последно промяна от Elitsa Abstract на 22 Окт 2010, 20:46, променено общо 1 път.
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
а бе ако бяха толкова вредни и лещите, и слънчевите очила, нямаше да ги купува цял свят като топъл хляб... не знам що всички се готвите за вечен живот
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Ми то в тоя дух на мисли те хората и цигари пушат...
Така че не всяко нещо, което е масово, е безвредно.
Така че не всяко нещо, което е масово, е безвредно.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
с тая разлика, че лещите не убиват
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
С уточнението: при неправилна употреба.Elitsa Abstract написа:А лещите увреждат роговиците (и не само). Това мисля, че се подразбира.
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
Е, не убиват, но увреждат очите и зрението. То не е ли важно за теб?Crippled Alice написа:с тая разлика, че лещите не убиват
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
To при неправилно използване и очилата могат да увредят зрението...Elitsa Abstract написа:Е, не убиват, но увреждат очите и зрението. То не е ли важно за теб?Crippled Alice написа:с тая разлика, че лещите не убиват
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
по-скоро употребата на неточен диоптър ;]invisible написа:сигурно е мн гадно да си извадиш окото с рамка![]()
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
и компютърът уврежда зрението? що го ползвате?Elitsa Abstract написа:Е, не убиват, но увреждат очите и зрението. То не е ли важно за теб?Crippled Alice написа:с тая разлика, че лещите не убиват
- alekth
- От дъжд на вятър
- Специалност: японистика
Тъй като периодично ми преглеждат роговицата за кератоконус, мога да заявя, че 11 години твърди лещи и 2 години меки не са ми я повредили. Не съм вдигала и диоптъра.
Естествено трябва да се поддържа хигиена и да се следват инструкции като продължителност, разтвори и прочие. Разни останки от грим/спрей за коса също си носят проблемите. Хора със сухи очи няма да се погаждат с лещи, със сигурност има и други противопоказания. Мен ми понесоха обаче, особено меките, и зрение, комфорт и свобода на действие просто никак не ме подтикват към очила.
Има си и приключенията естествено. Тъй като меките лещи ги сменям на месец, мина половин година преди да мога да ги махам без да се наплача добре. А пък твърди лещи + прашна София + вятър е рецепта за болка.
Иначе някак си никога не ми е пречело да си сложа лещата в окото. При условие, че го правя аз. На лекарката, която се опита да ми сложи първите, най-безцеремонно ѝ се свлякох на стола в безсъзнание като стигна на сантиметър.
Естествено трябва да се поддържа хигиена и да се следват инструкции като продължителност, разтвори и прочие. Разни останки от грим/спрей за коса също си носят проблемите. Хора със сухи очи няма да се погаждат с лещи, със сигурност има и други противопоказания. Мен ми понесоха обаче, особено меките, и зрение, комфорт и свобода на действие просто никак не ме подтикват към очила.
Има си и приключенията естествено. Тъй като меките лещи ги сменям на месец, мина половин година преди да мога да ги махам без да се наплача добре. А пък твърди лещи + прашна София + вятър е рецепта за болка.
Иначе някак си никога не ми е пречело да си сложа лещата в окото. При условие, че го правя аз. На лекарката, която се опита да ми сложи първите, най-безцеремонно ѝ се свлякох на стола в безсъзнание като стигна на сантиметър.
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
Точно.svetlio.varna написа:по-скоро употребата на неточен диоптър ;]invisible написа:сигурно е мн гадно да си извадиш окото с рамка![]()
За компютъра - ти сама го каза - прекалено - само тогава може да го увреди.Crippled Alice написа: и компютърът уврежда зрението? що го ползвате?
стига вече. ясно е, че нищо не е полезно в тоя живот, а и всичко, което е прекалено, пак не е добре.
-
pazoff
- В началото бе словото
- Специалност: Medicina