Пф.. като не им изнася, че има месо на масата - да си носят чушки от вкъщи!
Вегетарианството
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Re: Вегетарианството
Правилно. И да не правят скандали на разни обществени места като парадират със своето вегетарианство.

Последно промяна от The_Viper на 09 Сеп 2010, 15:11, променено общо 1 път.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Компютърни Науки
- Курс: първи
Най-тъпото е колко високомерно гледат на останалите.. Все едно сме безсърдечни неандерталци, а те са цивилизовани и милосърдни. 
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Айде пак обобщения, обобщения..
Познавам вегетарианци. Нито парадират, нито претендират за специално отношение, нито задължават някого с направения от тях избор.
Познавам вегетарианци. Нито парадират, нито претендират за специално отношение, нито задължават някого с направения от тях избор.
Последно промяна от FloWersOfEviL на 09 Сеп 2010, 15:28, променено общо 1 път.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Компютърни Науки
Повечето вегетарианци (в тоя форум включително) целят да те убедят колко си зъл че ядеш месо. Колко невинни животни били умряли заради теб. Пускат се някакви клипчета на страдащи прасета. Ако си стояха тихо, не отваряха теми, не говореха за странностите си, нямаше да има проблем. Нека им се къса сърцето за всяка наранена животинка на другия край на света, но да не се опитват да ме изкарат мен ненормален.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Споко ве, хора - и тази мода ше отмине. Едно време е било на мода да не се къпе човек. Сега е на мода да се вегетарианства...
Всяка епоха си има странностите. А тази - бая... не са само Лейди Гага и М. Менсън...
Всяка епоха си има странностите. А тази - бая... не са само Лейди Гага и М. Менсън...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Вегетарианците пък точно парадират най-малко
А че са заблудени, заблудени са.
А че са заблудени, заблудени са.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Вегетарианството е въпрос на избор. Всеки се храни така, както организмът му иска.
Някои хора наистина не изпитват нужда да консумират месо.
Но се дразня на някои родители, които, бидейки вегетарианци, превръщат насилствено и децата си в такива. Един подрастващ организъм се нуждае от белтъчини, особено животински и млечни, и е глупаво и опасно да бъде лишаван от тях.
Някои хора наистина не изпитват нужда да консумират месо.
Но се дразня на някои родители, които, бидейки вегетарианци, превръщат насилствено и децата си в такива. Един подрастващ организъм се нуждае от белтъчини, особено животински и млечни, и е глупаво и опасно да бъде лишаван от тях.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- Звездица
- Пишете, о, братя
Ачо, това, за което говориш, е частен случай и едва ли се случва често, пък и в група от 100 човека, заради двама-трима трудно ще накараш останалите да не се хранят както си искат. Пък и винаги може просто да се махме месото от останалото и вегетарианците могат и сами да го направят.Deschain написа:Хората, които не ядат месо, защото си мислят че така помагат на природата, за мен са просто заблудени...(дано някой не се обиди)...
Иначе уважавам хората, които не ядат месо, защото нямат нужда от него и не им се яде...
Но пък не съм съгласен с това, че когато има някакви събирания, всички трябва да се съобразяват с вегетарианците. При положение че 95% от хората на събирането ядат месо, би трябвало вегетарианците да се съобразят и сами да си осигурят храна, а не другите да се чудят какво да ги правят...(за съжаление често се случва)
Пак казвам, че зависи от характера, а не от това дали човек яде месо. Има хора, които не ядат гъби, други не ядат шоколад (да, и такива има!) - ако са по-зли или по-нахални си е от характера им, не от храната.
И ти не познаваш лично вегетарианци, а тези с които си се сблъсквал явно са от следващите модата - да, те са досадни и се чудят какво да правят, затова досаждат хората, но не всички са такива. Просто и в този случай, както и при всичко останало, важи правилото, че не трябва да слагаш всички под общ знаменател.atanas_tsankov написа:Повечето вегетарианци (в тоя форум включително) целят да те убедят колко си зъл че ядеш месо. Колко невинни животни били умряли заради теб. Пускат се някакви клипчета на страдащи прасета. Ако си стояха тихо, не отваряха теми, не говореха за странностите си, нямаше да има проблем. Нека им се къса сърцето за всяка наранена животинка на другия край на света, но да не се опитват да ме изкарат мен ненормален.
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
Факт е ,че ако всеки сам трябваше да си лови вечерята,то всички щяхме да сме вегетарианци.Факт е и че ние сме доминиращият биологичен вид на тази планета,а животните са наши спътници и ако не ги използваме за храна,то те умират заради дрехи и други продукти.А това ,че някои вегетарианци парадират с хранителните си предпочитания наистина е досадно,все пак ни е в природата да сме всеядни...Но всяко стадо си има черни овце,не съдете по отделния индивид за мнозинството
ПП:Всеки ден умират хора,животни,деца се раждат бездомни или са оставяни без родители,това се е случвало и ще продължава да се случва,просто в последно време ми идват в повече натрапванията за благотворителни цели(визирам Ани Салич и шесторката),наистина дразнят ме...
ПП:Всеки ден умират хора,животни,деца се раждат бездомни или са оставяни без родители,това се е случвало и ще продължава да се случва,просто в последно време ми идват в повече натрапванията за благотворителни цели(визирам Ани Салич и шесторката),наистина дразнят ме...

- Звездица
- Пишете, о, братя
Защо? Сега не съм гледала, но миналата шесторка беше успешна и имаше голяма мотивация. Това не е ли едно от малкото безкористни явления в комерсиалната тв, пропита от безсмислици и в големи количества, водеща до безделие?Scion of balance написа: ПП:Всеки ден умират хора,животни,деца се раждат бездомни или са оставяни без родители,това се е случвало и ще продължава да се случва,просто в последно време ми идват в повече натрапванията за благотворителни цели(визирам Ани Салич и шесторката),наистина дразнят ме...
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
Според мен е тъпо всеки ден да ти натякват че страдат еди кои си ,като в същото време по света страдат милиони...и какво?По-малко хора ли сме ,ако не им обръщаме внимание или ако смятаме ,типично по български, че искат да ни метнат за пореден път...Едва ли не това е един вид да си купиш съвест или поне да вярваш ,че го правиш понеже доста хора го вършат не по собствена инициатива.
Но темата все пак е вегетарианството,достатъчно офтопик.
Everybody has to be a fuckin hero
Но темата все пак е вегетарианството,достатъчно офтопик.
Everybody has to be a fuckin hero

- Elitsa Abstract
- Да живей словото
- Специалност: Молекулярна биология
Ама в студентския стол - поне в този на УАСГ - вегетарианската храна свършва първа - факт!
П.П.: Сега тъкмо ще тръгвам натам, преди да е свършила...
П.П.: Сега тъкмо ще тръгвам натам, преди да е свършила...
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Представи си какви сектанти са тамElitsa Abstract написа:Ама в студентския стол - поне в този на УАСГ - вегетарианската храна свършва първа - факт!
The names of the future are stamping of impatience.
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
- Специалност: Молекулярна биология
В другите столове по-различно ли е? Кажете, не съм ходила в друг стол и не знам.Zahariev написа:Представи си какви сектанти са тамElitsa Abstract написа:Ама в студентския стол - поне в този на УАСГ - вегетарианската храна свършва първа - факт!