Волейбол в су...
Модератори: ники, Methuselah
- Ksto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско Управление
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Волейбол в су...
Еееее вярно ли е починала бе
Баси гадното
- gogobaba
- В началото бе словото
- Специалност: История и география
- Курс: първи
Волейболните зали
Колеги здравейте можете ли да ми кажете каде са тренировките по волейбол?Във биологическия ли са или на друго мясно(обикновенните не за отбора на су)?
-
The Phenomenon
- В началото бе словото
- Специалност: Социология
ХОРА! Моля ви се, обяснете ми защо хора, които ОЧЕВИДНО никога не виждали волейболна топка наживо (да не говоря изобщо дали са играли волейбол) записват този спорт. Това е просто малоумно. Тази седмица имах за пръв път - има примерно 16, от които половината са ДОСТА ДАЛЕЧ от волейбола. Аз нямам претенции да съм добър, но смятам, че за да се запише такъв спорт трябва поне да можеш да - прехвърлиш мрежата от сервис, да подадеш точно с две ръце отгоре, да можеш да удряш топката правилно с две ръце от долу и евентуално да удариш топката, когато си на първа линия така че да мине от другата страна.
1/3 от хората ( а аз играх с 4 групи ) не само, че не могат това, но и дори не знаят какво е въртене, че нямаш право да дърпаш мрежата надолу, че има линии, които не се пристъпват и т.н.
Защо го избират това? Да изберат плуване или някакъв спорт, в който се започва от 0. Преподавателят ясно каза, че в университета се записва волейбол и се играе, а не се учи на елементарни неща.
1/3 от хората ( а аз играх с 4 групи ) не само, че не могат това, но и дори не знаят какво е въртене, че нямаш право да дърпаш мрежата надолу, че има линии, които не се пристъпват и т.н.
Защо го избират това? Да изберат плуване или някакъв спорт, в който се започва от 0. Преподавателят ясно каза, че в университета се записва волейбол и се играе, а не се учи на елементарни неща.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Какво значи спорт, който се започва от нулата? По идея всички така се почват. Пак казвам по идея.
А тези, които, не могат да хвърлят с 2 ръце отгоре и са записали волейбол най-вероятно не могат и дрибъл, и финтове, и бруст.. Нали се сещаш колко се набляга на спорта в гимназията.. играе само, който му се играе (в общия случай). Как искаш момиче да ти бие начален удар, като 5 години си е клатила краката, мрънкайки, че са я накарали да си облече спортно облекло (ако въобще..).
Те така.. не се ядосвай. Ако ти се играе игра, смени часа примерно, че да си с друга група. Ако не можеш.. прояви търпение. Не знам при кой преподавател си, но.. е много вероятно скоро посещаемостта да понамалее и да стане играта.
А тези, които, не могат да хвърлят с 2 ръце отгоре и са записали волейбол най-вероятно не могат и дрибъл, и финтове, и бруст.. Нали се сещаш колко се набляга на спорта в гимназията.. играе само, който му се играе (в общия случай). Как искаш момиче да ти бие начален удар, като 5 години си е клатила краката, мрънкайки, че са я накарали да си облече спортно облекло (ако въобще..).
Те така.. не се ядосвай. Ако ти се играе игра, смени часа примерно, че да си с друга група. Ако не можеш.. прояви търпение. Не знам при кой преподавател си, но.. е много вероятно скоро посещаемостта да понамалее и да стане играта.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
И аз се дразнех преди на това. Ако някой не може да играе, това е ОК, ама ако видимо ходи на колективен спорт, само за да отбие номера, е супер дразнещо. Разваля се удоволствието на хората, които са отишли там не просто с идеята да им отбележат плюсчето на листа.
- _sonrisa_
- Флъдзила
Тъй като спортът за доста специалности е задължителен и тъй като е изрично казано, че се започва от ниво начинаещи, няма причина за подобно мрънкане
В крайна сметка това, че досега не си спортувал нещо, трябва ли да значи че нямаш право да се научиш да играеш? Пък и предполагам, че и ти все някога си бил съвсем начинаещ и едвам си хвърлял топката
Вярно, че сигурно е било, когато си бил на 5, но пък.. Я си представи обратния пример: Никога досега не си танцувал, но пък имаш желание да се научиш. Съответно се записваш на танци и се омотаваш като пиле в кълчища, докато се опитваш да нарпавиш деми плие - примерно (
) Аз трябва да ти се цупя, че ми проваляш тренировката ли? 
- ники
- Легендарен флуудър
Ключовото е желанието
В предния пост имах предвид само, че записването на колективен спорт за отбиване на номера е тъпо. Всеки обаче има право да го прави де 
- Ksto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско Управление
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ааа аз на това съм ПРО, много го мога_sonrisa_ написа:деми плие .
- _sonrisa_
- Флъдзила
а на гранд плие-то как си ? 
-
The Phenomenon
- В началото бе словото
- Специалност: Социология
Ще ми кажеш ли къде е посочено, че се почва от ниво начинаещи? Защото този, който води волейбола ИЗРИЧНО каза, че идеята на Волейбола в СУ е не да ни учат тепърва на това как се бие сервис и т.н. а да се играе направо игра. Т.е. те очакват подготвени хора, които знаят елементарни неща. Т.е. не се почва от 0._sonrisa_ написа:Тъй като спортът за доста специалности е задължителен и тъй като е изрично казано, че се започва от ниво начинаещи, няма причина за подобно мрънканеВ крайна сметка това, че досега не си спортувал нещо, трябва ли да значи че нямаш право да се научиш да играеш? Пък и предполагам, че и ти все някога си бил съвсем начинаещ и едвам си хвърлял топката
Вярно, че сигурно е било, когато си бил на 5, но пък.. Я си представи обратния пример: Никога досега не си танцувал, но пък имаш желание да се научиш. Съответно се записваш на танци и се омотаваш като пиле в кълчища, докато се опитваш да нарпавиш деми плие - примерно (
) Аз трябва да ти се цупя, че ми проваляш тренировката ли?
Разбира се, че не означава, че нямаш право да играеш. Излизаш навън и играеш. ОБАЧЕ тези часове в СУ, както ясно се каза на първата тренировка, нямат за цел да те научат да играеш. Точка.
Примерът ти е малоумен, защото: първо, волейболът е колективен спорт и когато половината от 12 не могат нищо - не става нищо. Спират другите. Ходил съм на танци и знам как е. Учителят от пред показва, отзад другите се учат. Ако се спъвам в краката си не ти преча. Ако започне танцуване по двойки - танцуваш с такъв, който ти е на нивото.
А и гарантирам ти - ако се запиша на някакъв спорт и видя, че спирам по някакъв начин хората, които наистина го могат, а аз им преча - веднага ще се махна. ОЩЕ повече ако тренорвките са просто игра и няма шанс да науча нещо. То това е, че самите часове по волейбол са такива, че само се играе. Дори и да искаш да научиш нещо - няма как. Няма обяснения или разяснения.
- ники
- Легендарен флуудър
Нека се въздържаме от такива крайни квалификации относно примерите на другите потребители 
- _sonrisa_
- Флъдзила
Няма проблем, Ники, виждам, че човекът е афектиран
И напълно те разбирам - и аз ходя на волейбол и не е приятно като играта не се получава.
Само че имам да ти кажа нещо друго - преподавателят ти може да си говори, че този спорт в СУ е за хора, които са си научени, но това не означава, че е прав. Спортът в СУ ( а предполагам и не само) се започва от ниво начинаещи. Това че на асистента ти не му се занимава с хора, които досега не са играли, а искат да се научат, е съвсем друг въпрос. Колко е редно да отказва да преподава ( защото всъщност хората, които "си го могат" нямат нужда от това) пак е друга тема
Така че като цяло не виждам смисъл да се нервираш за глупости. Разбирам как се чувастваш, но нямаш право да се сърдиш на хората, че не играят на твоето ниво. Ако нещо не ти харесва, намери си друга група. Ако не можеш - примиряваш се и това е
И напълно те разбирам - и аз ходя на волейбол и не е приятно като играта не се получава.
Само че имам да ти кажа нещо друго - преподавателят ти може да си говори, че този спорт в СУ е за хора, които са си научени, но това не означава, че е прав. Спортът в СУ ( а предполагам и не само) се започва от ниво начинаещи. Това че на асистента ти не му се занимава с хора, които досега не са играли, а искат да се научат, е съвсем друг въпрос. Колко е редно да отказва да преподава ( защото всъщност хората, които "си го могат" нямат нужда от това) пак е друга тема
Така че като цяло не виждам смисъл да се нервираш за глупости. Разбирам как се чувастваш, но нямаш право да се сърдиш на хората, че не играят на твоето ниво. Ако нещо не ти харесва, намери си друга група. Ако не можеш - примиряваш се и това е
-
batko_ti
- В началото бе словото
- Специалност: Istoria
- Курс: първи
Волейбол? - официален отбор, турнири?
Искам да попитам каква е процедурата за записване в отбора по волейбол, тъй като след като присъствах на няколко тренировки с групите, които имат задължителен спорт се отчаях. Има към 30 човека, от които 5 имат идея за какво иде реч а другите са там по задължение. Не съм професионалист, но все си мисля че се справям добре.
Другият ми въпрос е дали се организира някакъв турнир по волейбол и на какъв принцип ще е записването и участието ако има въобще такова нещо. Мерси много
Другият ми въпрос е дали се организира някакъв турнир по волейбол и на какъв принцип ще е записването и участието ако има въобще такова нещо. Мерси много
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
Питай направо преподавателя.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.