Моля ви ... кажете ми, че има смисъл
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: Моля ви ... кажете ми, че има смисъл
Интересна тема .. потресаващо сходни мисли с авторката ..
Трудно ми е да преценя обаче дали са валидни или не ..
От една страна е права .. за МНОГО неща .. държавата ни е зле, умните и интелегентни хора са рядкост, краде се на поразия и още мн. мн. ...
От друга .. човек никога не трябва да се предава .. колкото и да е зле .. последната спирка трябва да е само и единствено смъртта. МНООООООООГО съм мислил по темата и единственото сигурно заключение дко което стигнах е че и да си кажеш "Майната му .. живота ми е гаден, не мога повече, опитах, но стигнах до проблем, който не мога да преодолея .. отказвам се" .. нищо няма да се случи .. нищо няма да се промени ... единствената логична възможност е to keep going no matter hat ....
Трудно ми е да преценя обаче дали са валидни или не ..
От една страна е права .. за МНОГО неща .. държавата ни е зле, умните и интелегентни хора са рядкост, краде се на поразия и още мн. мн. ...
От друга .. човек никога не трябва да се предава .. колкото и да е зле .. последната спирка трябва да е само и единствено смъртта. МНООООООООГО съм мислил по темата и единственото сигурно заключение дко което стигнах е че и да си кажеш "Майната му .. живота ми е гаден, не мога повече, опитах, но стигнах до проблем, който не мога да преодолея .. отказвам се" .. нищо няма да се случи .. нищо няма да се промени ... единствената логична възможност е to keep going no matter hat ....
Последно промяна от TheKiro на 20 Окт 2010, 20:04, променено общо 1 път.
Cause everything happens for a reason.
- Dark Harvest
- Пишете, о, братя
- Специалност: Биотехнологии
Един човек ми каза-Животът е тежък, свиквай с това. Търси сила и оцелей. това е

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.
Това са изключителни изтъркани фразички пълни с фалшива мъдрост .. живота не е мечка, че да се бориш с него .. трудна материя за спор ..при положение, че си нямаме и на идея каква е целта на живота оО .. НО едно е ЛОГИЧНО .. микога не се отказвай ..Dark Harvest написа:Един човек ми каза-Животът е тежък, свиквай с това. Търси сила и оцелей. това е
Ще ми се да чуем авторката отнов ..
- Dark Harvest
- Пишете, о, братя
- Специалност: Биотехнологии
е добре, ако имаш по-добра идея да я чуем???

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.
То ако имах нямаше да си губя времето да пиша по форуми.Dark Harvest написа:е добре, ако имаш по-добра идея да я чуем???
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Хахахаха... мдъростта хич не е фалшива.
И има причина клишетата да са клишета. За да станат такива, те са били повтаряни много, много пъти. Защо? - Защото са истина.
Когато свикнеш с простата истина, че нещата са такива, каквито са, когато я приемеш - това е първата стъпка по преодоляването й. Няма как да се бориш с нещо, ако преди това не си го осъзнал и не си го приел за факт. Едва когато си видял проблема в пълната му цялост, можеш да започнеш да работиш по решаването му.
Така че осъзнаването на истината, че животът е гаден, е съществено за това да можеш да оценяваш кои са истински стойностните неща и за какво си струва да се бориш. И най-вече как да се бориш и към какво да се стремиш. Когато някой ти каже, че животът е тежък, това не е присъда за това, че никога няма да живееш леко и никога няма да си щастлив. Но много хора го приемат точно така и в крайна сметка не виждат написаното зад тази фраза, а именно то гласи - да, животът е тежък, но това е нещо, което трябва да се научиш да преодоляваш; това е препятствие, което трябва да надскочиш, и най-добре да започнеш с тренировките възможно най-скоро.
И има причина клишетата да са клишета. За да станат такива, те са били повтаряни много, много пъти. Защо? - Защото са истина.
Когато свикнеш с простата истина, че нещата са такива, каквито са, когато я приемеш - това е първата стъпка по преодоляването й. Няма как да се бориш с нещо, ако преди това не си го осъзнал и не си го приел за факт. Едва когато си видял проблема в пълната му цялост, можеш да започнеш да работиш по решаването му.
Така че осъзнаването на истината, че животът е гаден, е съществено за това да можеш да оценяваш кои са истински стойностните неща и за какво си струва да се бориш. И най-вече как да се бориш и към какво да се стремиш. Когато някой ти каже, че животът е тежък, това не е присъда за това, че никога няма да живееш леко и никога няма да си щастлив. Но много хора го приемат точно така и в крайна сметка не виждат написаното зад тази фраза, а именно то гласи - да, животът е тежък, но това е нещо, което трябва да се научиш да преодоляваш; това е препятствие, което трябва да надскочиш, и най-добре да започнеш с тренировките възможно най-скоро.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

-
Студент
- В началото бе словото
- Специалност: НУПЧЕ
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Според мен, най-важния въпрос на който всеки човек е добре да потърси отговора е:
"Как мога най-лесно, най-бързо, най-безопасно и най-ефективно да осигуря своята
здравословна и финансова стабилност, без да нарушавам законите и моралните норми?"
Сигурно има и по-важни въпроси, но засега този ми изглежда най-важен,
независимо къде си роден и къде избираш да живееш.
"Как мога най-лесно, най-бързо, най-безопасно и най-ефективно да осигуря своята
здравословна и финансова стабилност, без да нарушавам законите и моралните норми?"
Сигурно има и по-важни въпроси, но засега този ми изглежда най-важен,
независимо къде си роден и къде избираш да живееш.
Всичко тече, всичко се променя.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Ами тва са същите които вадят големите пари по "Еуропата"Zahariev написа:Аре стига глупости.
Я се стегнете и спрете да ревете. Когато имаш желание ще успееш и ще си намериш подходяща среда, която да ти е приятна. Университетът не струва. Кръгла нула е. Но шансът да си изградиш среда, която ти е приятна и да се реализираш успешно далеч не е по-малък, отколкото в "чужбина".
Деца на България, останете в България, защото вие сте родени в България (три пъти за щастие)
Ако пък не харесвате държавата си, ако не обичате родината си - прав ви път, аз не искам да живея с хора, не обичащи родината си.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Ако си намериш много добър медиум...TheKiro написа:Ще ми се да чуем авторката отнов ..
The more you want, the easier you are to exploit
- Gormoth
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Медицина
- Курс: втори
Екстра си е в България. На който не му харесва, да не мрънка. Хората ходят в Англия, да берат ягоди - ми, да бере и той. Тук за пари се клянка, ама в чужбина без пари хептен не става. :DDD
Quietly these colors will fade
but soon they will be as one.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
still never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing painfully.
but soon they will be as one.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
still never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing painfully.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Един ден ще карам колело в китай и ше съм милиардер, ше видите вие!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: трети
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Не въприемайте отиването в чужбина само като бягство от проблемите тук обаче. Това да излезеш извън страната, да навлезеш в друга култура, да видиш какво е да те третират като чужденец, да работиш и учиш при ясни изисквания и прочие, а също и че и навън има доста проблеми, при всички положения те учи на много полезни умения. Дори и на такива, които да ти помогнат, ако се върнеш, да живееш по-добре тук. И не говоря за по-добрите възможности за реализация заради това, че си учил или работил навън, а за вече различния поглед с който ще видиш случващото се тук. Накратко, струва ми се едва ли не задължително младите хора да поживеят поне за месец-два в чужбина, за да погледнат по-адекватно на живота.
I wanna fall from the stars straight into your arms