Студентски протест: 20-ти октомври (сряда) от 12:00 ч.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел, Шепот

Публикувай отговор
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Студентски протест: 20-ти октомври (сряда) от 12:00 ч.

Мнение от alter ego »

При един мащабен протест на 1 ноември, ще се наложи да дадат и за другото. :wink:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Абе... кво стана - вчера чух, че окончателно излизаме във ваканция от средата на декември, вярно ли е тва?!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

alter ego написа:При един мащабен протест на 1 ноември, ще се наложи да дадат и за другото. :wink:
За втори път я виждам тази идея за протест на 1ви ноември. Хора, вие сериозно ли мислите, че трябва да застанем редом до СУ и да протестираме срещу МФ, МОМН, МС????????? Ще ме докарате до инфаркт. :shock:
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Заставаме до нашия Университет и протестираме не срещу министерства, а срещу гадни хорица, които заемат различни постове в тях и се опитват да направят каквото си искат с нашия Университет. Протестът е абсурдно да е срещу Министерството, но е напълно нормално да е срещу министъра.
Аз срещу държавата си не протестирам, но срещу едни или други управляващи я временно в момента - с кеф! :P
П.П. не си спомням телефона на БНМП :(
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

alter ego написа:Заставаме до нашия Университет и протестираме не срещу министерства, а срещу гадни хорица, които заемат различни постове в тях и се опитват да направят каквото си искат с нашия Университет. Протестът е абсурдно да е срещу Министерството, но е напълно нормално да е срещу министъра.
Аз срещу държавата си не протестирам, но срещу едни или други управляващи я временно в момента - с кеф! :P
П.П. не си спомням телефона на БНМП :(
А преди 4 години същите хора ли я управляваха? А преди 8? А преди 12? А преди 16? А преди 20? А нещо да се е променило в СУ? Спите.
Аватар
Тайфун
Пишете, о, братя

Мнение от Тайфун »

Аз само наблюдавам, но DID_miss, спокойно, ти сама ще си го докараш тоя инфаркт.
И внимавай с тоя ентусиазъм, че така много хора са хванали пушката и са запяли партизанска песен.
И са свършили на бесилото като национални предатели. :D
Пустите клисурци, станали московци,
а панагюрци- донски казаци!
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Тайфун написа:Аз само наблюдавам, но DID_miss, спокойно, ти сама ще си го докараш тоя инфаркт.
И внимавай с тоя ентусиазъм, че така много хора са хванали пушката и са запяли партизанска песен.
И са свършили на бесилото като национални предатели. :D
Прав си, аз също се чувствам като предател сега, щото и аз бях на протеста вчера... и по тази причина в момента съм лишена от всякакъв ентусиазъм за каквото и да било. Но тая идея с 1ви ноември ме изкарва извън релси.
Аватар
Тайфун
Пишете, о, братя

Мнение от Тайфун »

Пийни една студена вода, при мен върши работа. :)
Пустите клисурци, станали московци,
а панагюрци- донски казаци!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

alter ego написа:При един мащабен протест на 1 ноември, ще се наложи да дадат и за другото. :wink:
За кое е това "другото". За поддръжка на мерцедесите ли?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
pagan_spirit
В началото бе словото
Специалност: arheolog

Мнение от pagan_spirit »

Не трябва да се включваме на 1ви ноември в организирания от ръководството протест - така ще покажем , че не подкрепяме техните действия.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

pagan_spirit написа:Не трябва да се включваме на 1ви ноември в организирания от ръководството протест - така ще покажем , че не подкрепяме техните действия.
Разбира се, и аз призовавам хората към това.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

ОБЩ СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ
На 20.10.2010 се състоя първият протест от предстоящите студентски протестни действия. Този протест бе спонтанен и стихийно организиран, но може да бъде използван като начало на нещо по-голямо.
Към кого да се насочим? Кой е виновен? От кого да изискваме? Какво да искаме – НИЕ студентите?
Предлагаме Ви отворени за редакция искания и очакваме предложения за нови искания за следващия студентски протест, който ще се състои (евентуално) четвъртък (28.10.2010 г.).

* СПЕШНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ЗА УНИВЕРСИТЕТИТЕ, КОИТО СА ПРЕД ЗАТВАРЯНЕ. СЪСТАВЯНЕ НА РАБОТНА КОМИСИЯ (съставена от членове от МОМН, ръководствата на университетите и студенти), КОЯТО ДА СЛЕДИ ДАЛИ ТЕЗИ СРЕДСТВА ЩЕ БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ ЦЕЛЕВО

*ПРОЗРАЧНО И УСКОРЕНО ИЗГОТВЯНЕ НА НОВИЯ ЗАКОН ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

*ФИНАНСИРАНЕ НА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ, СПРЯМО ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТАНДАРТИ (1.1% вместо сегашните 0.48%)

*РЕФОРМИРАНЕ НА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ

Призоваваме всички студенти, както официалните и неофициални студентски представителства: Студентски съвет, Факултетните студентски съвети, студентски дискусионни клубове и други организации и инициативи, да присъстват на срещата, за да стигнем до едно общо студентско становище преди бъдещия протест.

ДАТА: ПЕТЪК (22.10) от 19 часа
МЯСТО: Координационно – Двора на ректората
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

allshallperish написа:
pagan_spirit написа:Не трябва да се включваме на 1ви ноември в организирания от ръководството протест - така ще покажем , че не подкрепяме техните действия.
Да. Никаква подкрепа за ръководството.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Zahariev написа:
allshallperish написа:
Да. Никаква подкрепа за ръководството.
Напротив. Елате и кажете, че има проблеми и вътре в СУ. Ако седите вкъщи и останат на протеста само хора, които са плътно зад ръководството ( май няма мн такива), няма нищо да промените. Но ако се даде гласност на тези проблеми, има шанс те да бъдат решени, след като обаче държавата изпълни задълженията си към СУ.
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

G__ написа:
Напротив. Елате и кажете, че има проблеми и вътре в СУ. Ако седите вкъщи и останат на протеста само хора, които са плътно зад ръководството ( май няма мн такива), няма нищо да промените. Но ако се даде гласност на тези проблеми, има шанс те да бъдат решени, след като обаче държавата изпълни задълженията си към СУ.
Аз що си мисля, че така най-много Илчев и Игнатов да си стиснат ръчичките в някоя малка тъмна заличка, а ние групово да го духаме после... :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Инициатива против орязването на парите за Образование”