Студентски протест: 20-ти октомври (сряда) от 12:00 ч.
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел, Шепот
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Re: Студентски протест: 20-ти октомври (сряда) от 12:00 ч.
Аз бях на протеста и... no comment. Не чух какво се говори, защото не се чуваше, не чух никакъв ентусиазъм от страна на присъстващите (с малки изключния), не чух никакви конкретни, ясни искания. Аз лично съм много по-съгласна студентите да протестират в двора на Ректората, защото нашите проблеми открай време са проблеми с администрацията и управлението на университета и много по-малко с МОН.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
А трябва ли пак да се обяснявам на Дъската (Десчайн, Дескайн, или каквото подяволите е).
Значи днес се счупих да го обяснявам на всички, които бяха зад СУ и О, Господи, успях да ги убедя в каква тотална грешка са. Значи ние сме оръжие в ръцете на СУ, това вече надявам се всички го вденАха. Защо иначе аджеба академичното ръководство ще заплашва с дървена ваканция СТУДЕНТИТЕ. Какво бе подяволите, ако толкова ти се учи нико не те спира да ходиш, дори и да няма парно. Какво сега някой ще каже - не е хуманно. Еми като си се набутал да учиш в университет с 2/3 хуманитарни специалности, ще се научиш на нехуманно отношение, това е. Пари от собствен бизнес, или самозидръжка, наистина няма как да се добият при това положение. Но аз лично, заставам плъно ЗАД ЗАКРИВАНЕТО НА БЕЗСМИСЛЕНИ СПЕЦИАЛНОСТИ и СЪКРАЩАВАНЕ на преподаватели от същите тези безсмислени специалности. Как да определим кои са? Ами лесно, чрез рейтингова система - аджеба - колко от тях са сред желаните. Това е. Щом няма интерес към нещо едва ли след това има и реализация с него, както обществена така и личностна.
Защо питам, когато лятото се знаеше, че няма да има пари за образование, се направи основен ремонт на Северното крило. Защо питам, ректора казва - аз не мога да уволнявам колеги с които преподаваме от години? Това работа ли е или бащиния на ректора.
Защо питам, след като видяха, че номерът с дървената ваканция няма да мине, разгласиха, че тия 24млн лева ще се наваксат за сметка на студентите и от техните джобове. Значи ние вместо да се възмущаваме от разпределението на парите от СУ ние киснеме пред Министерски съвет и му обясняваме как трябвало да му "счупиме главата". И за кво не дойдоха днес на тоя нещастен протест академичното ръководство, вие сте им отказали, те са ви отказали, не ме интересува каква е причината, важното е, че целта е една и съща. И вие искате Мин.съвет да даде пари, и те го искат. Така, че Десчайн, не ми обяснявай как ви били различни становищата. Няма значение какво ти е становището, при положение, че резултатът е еднакъв и има ли нужда да го обяснявам отново. Ти където си влязъл, аз оттам излязох, понеже видях, че не може да се искат само пари и да се цоца колкото се може повече. И както преди казах, наистина, ако това е университетът в който уча - крепящ се на стари, мизерни канали за разпределяне на "блага" под формата на пари за сульо и пульо в академичното ръководство, наистина, аз като мислещо създание, предпочитам тоя скапан университет да затвори, въпреки че съм си пръснала вече три години в него.
Това е.
Значи днес се счупих да го обяснявам на всички, които бяха зад СУ и О, Господи, успях да ги убедя в каква тотална грешка са. Значи ние сме оръжие в ръцете на СУ, това вече надявам се всички го вденАха. Защо иначе аджеба академичното ръководство ще заплашва с дървена ваканция СТУДЕНТИТЕ. Какво бе подяволите, ако толкова ти се учи нико не те спира да ходиш, дори и да няма парно. Какво сега някой ще каже - не е хуманно. Еми като си се набутал да учиш в университет с 2/3 хуманитарни специалности, ще се научиш на нехуманно отношение, това е. Пари от собствен бизнес, или самозидръжка, наистина няма как да се добият при това положение. Но аз лично, заставам плъно ЗАД ЗАКРИВАНЕТО НА БЕЗСМИСЛЕНИ СПЕЦИАЛНОСТИ и СЪКРАЩАВАНЕ на преподаватели от същите тези безсмислени специалности. Как да определим кои са? Ами лесно, чрез рейтингова система - аджеба - колко от тях са сред желаните. Това е. Щом няма интерес към нещо едва ли след това има и реализация с него, както обществена така и личностна.
Защо питам, когато лятото се знаеше, че няма да има пари за образование, се направи основен ремонт на Северното крило. Защо питам, ректора казва - аз не мога да уволнявам колеги с които преподаваме от години? Това работа ли е или бащиния на ректора.
Защо питам, след като видяха, че номерът с дървената ваканция няма да мине, разгласиха, че тия 24млн лева ще се наваксат за сметка на студентите и от техните джобове. Значи ние вместо да се възмущаваме от разпределението на парите от СУ ние киснеме пред Министерски съвет и му обясняваме как трябвало да му "счупиме главата". И за кво не дойдоха днес на тоя нещастен протест академичното ръководство, вие сте им отказали, те са ви отказали, не ме интересува каква е причината, важното е, че целта е една и съща. И вие искате Мин.съвет да даде пари, и те го искат. Така, че Десчайн, не ми обяснявай как ви били различни становищата. Няма значение какво ти е становището, при положение, че резултатът е еднакъв и има ли нужда да го обяснявам отново. Ти където си влязъл, аз оттам излязох, понеже видях, че не може да се искат само пари и да се цоца колкото се може повече. И както преди казах, наистина, ако това е университетът в който уча - крепящ се на стари, мизерни канали за разпределяне на "блага" под формата на пари за сульо и пульо в академичното ръководство, наистина, аз като мислещо създание, предпочитам тоя скапан университет да затвори, въпреки че съм си пръснала вече три години в него.
Това е.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Уж трябваше да сме обединени, а се оказа, че призивци не могат да се отделят от тяхната си идея.
Така сме до никъде. Жалко.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
Георги, разбира се, че не мислим противоположното. И понеже пледираш за изясняване на недоразуменията, макар да знам, че на теб са ти изяснени, ще го направя пак и тук. Присъстивето на т.нар. "дискусии" на вашата инициатива беше именно се цел популяризиране на идеите - както вашите, така и нашите, така и на всеки един мислещ студент, който се отзова и дойде, с цел да се вземе решение за действие на база ОБЩО ФОРМИРАНА ВОЛЯ. Ние дойдохме като студенти, на които бе предложена именно "дискусия". Вместо това заварихме един фарс - водещият на дискусията бе написал исканията на вашата Инициатива и вече се обсъждаше протест! Впоследствие, след дълги спорове (надявам се не мислиш, че споровете винаги са деструктивни) се прозря истината, че не може авторитарно да се вземат решения от името на цялата студентска общност. Все пак, няколко дни по-късно, на втората "дискусия" на вашата инициатива, бидейки пак излъгани за съдържанието на понятието "дискусия", дойдоха още повече хора, за да заварят още по-голям фарс - датата на протеста беше решена еднолично, съобщена ден преди самия протест. Въпреки всичко, с което сме несъгласни като идеология, ние се съгласихме да подкрепим въпросния протест именно заради идеята за едно добро начало, вместо за един ужасен край (разбирай недобре организиран, празен откъм живо съдържание протест)! От друга страна, можеш да си погледнеш съдържанието на събитието във фейсбук и да видиш, и да прозреш най-сетне, че достатъчно много хора мислят като нас. Това дали те са формирали мнението си на ваша дискусия, или на наша, или НА ЕДНА ОБЩА, каквато аз приемам, че беше, за мен е без значение. Искам да се извиня тук на всички, които смятат, че с участието си в този протест сме предали идеите си. Искам и да им кажа, че те все пак бяха чути, свидетелство за което има в медиите днес. Искам и да ви поканя на дискусията, която ще бъде днес в 19:00 в 21А на ИФ - смятам, че за нея не можете да пледирате собствена инициативност, тъй като я обявихте на протеста - ТОЙ БЕШЕ НАШ, на всички студенти. Моля лично Георги, сам да спре да създава недоразумения.george.merlin написа:Предложенията ви, както вече ви писах, са хубави, но не са обсъждани с колегите. Не сте организирали и една публична среща/дискусия, на която да споделите възгледите си. Вместо това идвате на организирани от други студенти дискусии и заявявате вашата позиция като организация по начин, който кара половината зала да се опразни.
След това заявявате, че ще саботирате протеста днес, на който също така пишете, че сте организатори (съгласно текста ви оставам и с впечатление че подкрепяте). Моля ви, изяснете си недоразуменията.![]()
Предложенията ви трябва да се обсъдят.Надявам се това да не става само в онлайн пространстово, до което имат достъп ограничен кръг хора. Обсъждането трябва да е публична дискусия, надявам се не мислите противоположното.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ами и мен това беше едно от нещата, които ме отказаха от инициативатаRadoRado написа:Уж трябваше да сме обединени, а се оказа, че призивци не могат да се отделят от тяхната си идея.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
Това няма защо да се намесва - парите за ремонта са по българско-американска програма ( по-точно на Хардварския университет), която се развива съвместно с ЮФ. Т.е. тези средства са си били за ремонт по начало, а не за други предназначения.. Въпреки че лично аз смятам, че повече бихме се радвали, ако бяха отишли за стипендии, а не за нови врати на кабинетите и нови плочки в коридора, но това е друг въпрос.. ( За обновената аудитория нищо не казвам- тя си е просто прекраснаallshallperish написа:ащо питам, когато лятото се знаеше, че няма да има пари за образование, се направи основен ремонт на Северното крило.
- Anabel_Rose
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Колеги, незнам при вас как е, но във ФНПП информация за протест беше изнесена в 12и30 часа, и то от едно момиче в кафето. Нямаше нито информация защо е протестът, от колко часа, къде и как... просто нищо. Единственото, което се спомена беше от въпросната девойка "абе, вие, ще ходите ли да протестирате?"
НУПЧЕ, 2 курс
When the mind is strong, there is nothing that can stop you
When the mind is strong, there is nothing that can stop you
Колеги, ако смятате, че протестите не трябва да бъдат насочени срещу любимото правителство, то тогава направете протест срещу ръководството на СУ, към който също ще се присъединя, или елате на протеста и кажете, че и ректора е виновен. Просто направете нещо, за да се чуе и вашият глас, иначе се превръщате в обикновени мърморковци. 
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
протест трябва да има
протест срещу двете институции - МС и ръководство на СУ
протест срещу двете институции - МС и ръководство на СУ
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Но нека не забравяме, че Хитлер и Мусолини и те са почнали от протести и митинги...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Cliff Burton
- Паисий
- Специалност: География и Биология
- Обратна връзка:
Може да са почнали, обаче в Италия и ГЕРМАНИЯ е едно, в нашата мила татковина положението е друго. Ние си имаме типично РОБСКИ МАНТАЛИТЕТ и мислене, никога не е имало единение ( тъжно но факт)... 
Просто гледам реално на нещата - нищо няма да се получи така. Само МАСОВИ протести като в Гърция и Франция с коктейли молотов и всякакви други радикални действия. И пак не е сигурно, че ще стане нещо и държавата веднага ще преведе кинти. Това е моята позиция.
Просто гледам реално на нещата - нищо няма да се получи така. Само МАСОВИ протести като в Гърция и Франция с коктейли молотов и всякакви други радикални действия. И пак не е сигурно, че ще стане нещо и държавата веднага ще преведе кинти. Това е моята позиция.
When you walk through a storm,
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Не бе, не е от робския манталитет, а от големия индекс на властовото разстояние. 
The names of the future are stamping of impatience.
-
pagan_spirit
- В началото бе словото
- Специалност: arheolog
Еми и на това се дължи и на манталитета на повечето българи, за които е по важно да седят на ракия в кръчмата или да се правят на тузари в дискотеките, да си показват новите парцалки и коли или да си въртят гъзовете на масите. Ако това продължава политиците ще се мислят за неприкосновени и ще продължават да ни мачкат по всякакви начини. А ние си траем, но докога. Защо не излезем и не им кажем стига?
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Общо-взето, поздравления за организаторите и участниците в протест! По-добър студентски протест аз не помня да съм виждал, а си спомням доста...
Съвсем не бяха "стотина", както казаха помиярите от БНТ К1, а стотици! Нещата се чуха, както ги мислите и това е добре. Всеки може да има забележки, такива имам и аз, но си свършихте доста добре работата. Следващият път още по-добре, пък може и аз да се появя, ако не съм грипав.
Съвсем не бяха "стотина", както казаха помиярите от БНТ К1, а стотици! Нещата се чуха, както ги мислите и това е добре. Всеки може да има забележки, такива имам и аз, но си свършихте доста добре работата. Следващият път още по-добре, пък може и аз да се появя, ако не съм грипав.
Into the endless we ride... 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Не си траем, просто в момента не е нужно ние да правим каквото и да било.pagan_spirit написа:Еми и на това се дължи и на манталитета на повечето българи, за които е по важно да седят на ракия в кръчмата или да се правят на тузари в дискотеките, да си показват новите парцалки и коли или да си въртят гъзовете на масите. Ако това продължава политиците ще се мислят за неприкосновени и ще продължават да ни мачкат по всякакви начини. А ние си траем, но докога. Защо не излезем и не им кажем стига?
Днес по вестниците пишело, че ще се дадат пари за парно, така че спокойно.