Лещи vs. Очила

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Re: Лещи vs. Очила

Мнение от Mira »

Crippled Alice написа:а бе не знам откъде е тръгнал тоя мит за интелигентността и очилата, щото имам няколко колежки, които упорито се разхождат с очила Армани, Долче или Версаче, ама си личи, че нямат нищо в главите... :mrgreen:
Точно защото тръгна тоя мит всички започнаха да се разхождат с цайси :lol: Независимо имат ли проблем с очите или не. :mrgreen:
Изображение
Изображение
Изображение
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

E, сега, откъде е дошъл :) Принципно понякога диоптъра може да се появи от доста четене (по-скоро от неправилно четене, но разбира се, масата не го знае) и оттам ==> асоциацията.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Crippled Alice написа:а бе не знам откъде е тръгнал тоя мит за интелигентността и очилата, щото имам няколко колежки, които упорито се разхождат с очила Армани, Долче или Версаче, ама си личи, че нямат нищо в главите... :mrgreen:
Ще цитирам Обамата: You can put lipstick on a pig but it's still a pig :mrgreen:

И Сара Пейлин взе, че му се обиди :lol:
Аватар
Ambrosio`
Паисий
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Ambrosio` »

Миналата година носех зелени лещи с диоптър, но учудващо зрението ми се влоши още повече от тях .. С очила ми е много по-удобно и ясно :) Използвам ги само вкъщи, но мисля че ще започна да си спестявам пари за някои по-сносни, с които ще мога да излизам, че е мъка с тия автобуси .. докато не ми спрат пред носа не мога да им видя номерата .. :) :connie_girl_cleanglasses:
Последно промяна от Ambrosio` на 18 Окт 2010, 20:35, променено общо 2 пъти.
Don't lose who you are, in the blur of the stars.
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия

Мнение от Mira »

Е то и аз до преди 2 години ги носех само вкъщи, но тъй като се придвижвам из София основно с маршрутки, пък тях сам трябва да си ги спираш (ако ги видиш) и след няколко мои опита да стопирам обикновени бусчета, се наканих да отида на очен. От 2 диоптъра бях скочила на 5-6. Та не изчаквай много с постоянното носене, очите само повече се увреждат :D
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Ambrosio`
Паисий
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Ambrosio` »

Трябва да събера кеш .. :( ;d
Don't lose who you are, in the blur of the stars.
Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Мнение от lunatic_moon »

Очен лекар с лещи засега не съм виждала, което ме навежда на мисълта, че лещите може би не са много полезни. Въпреки това ги предпочитам пред очилата, защото са по-удобни и не се замъгляват при рязка смяна в температурите.
Някой обмислял ли е възможността за лазерна корекция :roll:
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Мхм... аз съм чувала страхотни отзиви за Турция. И за София, де :) Но не знам дали някога ще се престраша...
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

invisible написа:зависи от модела .. я съм готен с цаки :geek:s доста по ентелегентен изглеждам :mrgreen: пъ ако се сетя и да се обръсна ехее :lol:
Same here. :Р

Един съвет за лещите - първоначално почнете с по-твърди. Аз се притеснявах, че по-твърдите ще ми дразнят очите, щото са ми по-чувствителни, та затова си взех меки, които дори не успях да си сложа. След месец безуспешни усилия им теглих една майна и продължавам да си нося очилата. :lol:
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

и моята очна лекарка е с очила, оправдаваше се "нещо си на окото" имала, ама от 9 месеца я гледам все с очила :lol: ама не се трогвам, щото ако наистина спират растежа на диоптъра след 3 години ще мога да си направя операция. И сериозно го обмислям, една приятелка си направи преди години - 650 евро на око й струваше, но бих си продала душата, за да виждам нормално. Не съм решила къде точно ще направя операцията, но бих се оперирала... а и докато стане време за мен ще са измислили още 100 начина за "поправка" :D
Аватар
alekth
От дъжд на вятър
Специалност: японистика

Мнение от alekth »

Аз предпочитах очила когато алтернативата ми беше твърди лещи, последното ми уморяваше очите ужасно.
Но откакто съм с меки, и то такива, които ги нося един месец без никакво сваляне, изобщо не ми се занимава с очила.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

не ми е нужно да избирам - имам и двете :lol:
Toto-I will remember
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Аз също гласувам в полза на очилата, от малка си ги нося постоянно и не ми пречат. Толкова съм свикнала с тях, че не ги усещам. И аз съм обмисляля варианта с лещите, но имам много чуствителни очи и не мисля, че ще се чувствам комфортно с тях. Ако си намериш точната рамка на очилата, стъклата могат да бъдат с всякакви различни ефекти, така че да заприличат на моден аксесоар :)
Като птичка в небесата :)
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от Elitsa Abstract »

Очила. Лещите са много вредни. А м/у впрочем и слънчевите очила са изключително вредни (дори и тези с UV защита).
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

що пък чак толкова изключително :roll:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”