Аватар
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Gormoth
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Медицина
- Курс: втори
Re: Аватар
На мен ми се стори претупан. Иначе визията си беше добра.
Quietly these colors will fade
but soon they will be as one.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
still never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing painfully.
but soon they will be as one.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
still never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing painfully.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
ГЛЕДАХ ГО! 
(в разрез с принципите си, описани няколко страници по-напред
)
Гледах го и се уверих за стотен път в собствените си крайно-хейтърски, сляпо отричащи и неблагоразумни, според комърс мастърмайндовете, идеи.
ТЪПО Е. Дори не е толкова красиво, колкото разправят. А мега-яките ефекти явно съм ги проспала (e, не го гледах на 3D, но както вече съм казвала, 3D индустрията принципно не ми понася добре... *повръща ми се от нея*
). Защото, изобщо, колко ниски изисквания трябва да имаш към киното, за да го гледаш само заради... ефектите?! Не е ли по-добре изкуството да плени съзнанието ти, да те подтикне към размисъл, да те промени, да събуди у теб бурни емоции, чувства, да е интерактивно,... вместо единствено... "визуална наслада" (aka реакцията "уааааау, баси кво е яко" в натъпкания 3D салон)
И малко се дразня на себе си, че все пак ме убедиха да го гледам, защото мразя изборът ми на филм да е проекция на това, което всички попиват, вместо на моя собствен вкус. Мрън
Но както и да е! "Сюжетът" е абсолютно смотан. Никога не бих си причинила това/нещо подобно пак
Като цяло изживяването не е никакво предизвикателство, за мен не си заслужаваше и просто отново ще повърна вътрешно от факта, че толкова се шумя и плющя и харчи за... такова нещо.
В най-добрия случай "Аватар" става, ако си на 15 и нямаш особени претенции към света около теб.
(в разрез с принципите си, описани няколко страници по-напред
Гледах го и се уверих за стотен път в собствените си крайно-хейтърски, сляпо отричащи и неблагоразумни, според комърс мастърмайндовете, идеи.
ТЪПО Е. Дори не е толкова красиво, колкото разправят. А мега-яките ефекти явно съм ги проспала (e, не го гледах на 3D, но както вече съм казвала, 3D индустрията принципно не ми понася добре... *повръща ми се от нея*
И малко се дразня на себе си, че все пак ме убедиха да го гледам, защото мразя изборът ми на филм да е проекция на това, което всички попиват, вместо на моя собствен вкус. Мрън
Но както и да е! "Сюжетът" е абсолютно смотан. Никога не бих си причинила това/нещо подобно пак
В най-добрия случай "Аватар" става, ако си на 15 и нямаш особени претенции към света около теб.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Нещо малко по-конкретно и аргументирано от "Много е тъп и всички, които му се кефите, сте зле"?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Мдаааа... а всички ние, които не живеем само на сол, хляб и изкуство сме нискокултурни, изпростели до крайна степен и абсолютно невежи същества. Изобщо, за какво ни има на тоя свят?MERCES_LETIFER написа:[Защото, изобщо, колко ниски изисквания трябва да имаш към киното, за да го гледаш само заради... ефектите?! Не е ли по-добре изкуството да плени съзнанието ти, да те подтикне към размисъл, да те промени, да събуди у теб бурни емоции, чувства, да е интерактивно
Киното го има заради ефектите. Сюжет се намира в книгите, музика - в концертните зали, красота в картините, а акторска игра - в театъра.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
В такъв случай не ми трябва да ходя на кино повече от веднъж годишно 
С други думи -- не разбирам хората, които (примерно) всяка седмица рипват към киносалона, за да видят малко "ефекти". Лумпенско е.
Киното изобщо не е това... Най-малкото в кината се прожектират *предимно* хитови, нови заглавия.
С други думи -- не разбирам хората, които (примерно) всяка седмица рипват към киносалона, за да видят малко "ефекти". Лумпенско е.
Киното изобщо не е това... Най-малкото в кината се прожектират *предимно* хитови, нови заглавия.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Предлагам да си компресирате малко крайните позиции и да се опитате да разберете по нещо от тази на другарчето. Това не е смислен разговор.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Е, всяка седмица надали някой рипва към киносалоните, освен ако не знае как да си харчи парите. Но достатъчно голяма част от нас гледат по един филм на седмица, поне. Дали ще е новото заглавие в киното, нещо по телевизора или някакъв боклук, който си си изтеглил на компютъра. И не, Поре, моята позиция не е крайна, защото аз не отхвърлям изкуството в киното или където и да е. Но е факт, че киното е създадено и се е реализирало основно като забавление, а не като дълбоко и прочувствено преживяване, макар че и това присъства нерядко. Ако махнем ефектите от киното, ще бъде все едно да записваме театър на видеокасета и после да си го гледаме отново и отново.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Тъп и скучен като визия и история, а го гледах в Аймакс.. уууу.. 
абе и вие сте като някви 'лапета... за кво има замунда все пак 
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
На мен пък филма въобще не ми се стори тъп, даже има доста смислени послания, стига да се намери някой, който да ги види и оцени. 
Ensilumi satoi kahdesti
Maalasi sieluni taulun...
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Добре де, а тези послания не са ли горе-долу на нивото на 7-8 клас 
Into the endless we ride... 
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
90% от посланията в изкуството въобще не са нищо невиждано и нечувано. Което не ги омаловажава по никакъв начин. Не е важно да ти е мега задълбочена идеята, може да е нещо съвсем простичко, но хубаво, примерно "Обичайте се", важното е да е добре представена. Една идея, независимо дали е проста или сложна, не постига въздействие сама по себе си, а чрез начина, по който е поднесена. 
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
Точно така! И какви са тези послания "на нивото на 7-8 клас"? Малко глупаво е, да се "измерват" послания с класове, не мислиш ли? А и е факт, че дори и най-простичките послания, като "Обичайте се" или "Не съсипвайте планетата" или "Не на насилието срещу животните" изобщо не се зачитат от никого. Явно не са на ниво 7-ми клас. 
Ensilumi satoi kahdesti
Те не се зачитат точно заради това, че са детски.
Звучат като такива които някоя моделка би избълвала в интервюто си.
Звучат като такива които някоя моделка би избълвала в интервюто си.
Пустите клисурци, станали московци,
а панагюрци- донски казаци!
а панагюрци- донски казаци!
- Northern_Light
- Пишете, о, братя