Етнология и Културология
Модератор: Boromir
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Етнология и Културология
Някой ако може да ми каже какво се учи...изглеждат ми доста интересни, а от справочника не успях да добия кой знае каква представа за какво иде реч...направи ми впечатление и това, че минималните балове от миналата година са сравнително високи... 
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/b-ethnologia.html
http://forum.uni-sofia.bg/filo/display. ... _pr_kul_up
Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица
http://forum.uni-sofia.bg/filo/display. ... _pr_kul_up
Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица
http://kult.uni-sofia.bg/
Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица
Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица Кирилица
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
И аз съм силно заинтересован от тези две специалности....даже са най-желаните от мен засега,та ми е интресено коя от двете е по предпочитана и няма да е зле малко информация от първа ръка
Последно промяна от Плазмодий на 09 Юни 2006, 21:05, променено общо 1 път.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
За култорологията не знам точно,но мога да кажа нещо повече за Етнологията. Тъй като е към Историческия факултет,в учебния план се учат повечко истории,освен тясно специализираните дисциплини.Това наистина е много интересна наука,пък и лекциите по предмета са много интересни,въпреки че изпита не емного лек,понеже си е доста материал.За тясно етноложките дисциплини не мого да кажа какво точно се учи ,но наред с тях задължително се учат истории като Средновековна българска/ там изпита никак не е лек/,Средновековна балканска / много е интересна и минава лесно/,История на Византия,Средновековна обща история и т.н.Освен това доколкото знам си имат и летни практики,което е най-хубавото в цялата работа.
Като птичка в небесата 
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
ами моето инфо не е много положително за специалността - интересна, но общо взето малко ала-бала, т.е. учиш готини неща, от които добиваш богата обща култура и диплома, която общо взето ти служи само за идеята да имаш висше... 
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Какво пречи да запишеш добра магистратура,да речем туризъм,защо не журналистика и прочиеnrggirl написа:ами моето инфо не е много положително за специалността - интересна, но общо взето малко ала-бала, т.е. учиш готини неща, от които добиваш богата обща култура и диплома, която общо взето ти служи само за идеята да имаш висше...
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
това го обсъждахме в друга тема...има голямо значение...аз роднини си имам, само дето не са в Сф и все пак все си мисля, че все някак ще успея да се реализирам след време...аз да вляза първоStark написа:И да не говорим какви са възможностите за реализация при правото...мое мнение-ако нямаш роднини в бранша,шанса да прокопсаш клони към нулев
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
-
soul assassin
- В началото бе словото
Аз съм етнология първа година и съм много доволен. Едно на ръка, че се учат супер яки работи, второ, че като цяло специалността не е много натоварена и дава възможност да се занимава човек и с нещо друго. Сега тая сесия се събират малко повече изпити, но то навсякъде е така. На мен си ми беше първо желание и за това съм си много доволен, лошото е, че не се отпускат много места(за момчета едва 5!) и влизането е малко по-тегаво и с по-малко от петица трудно. Успех и не се колебай за етнологията въобще, ако ти се наложи да избираш