Салса

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Re: Салса

Мнение от Cecilia Lisbon »

'Бе аз тук само ви чета темичката инкогнито и въобще не знам каква ми е работата да се включвам, ама все пак ей това ми се струва много странно:
fluffy cloud написа: Не искам да те разочаровам, но Памбос вероятно ще ви обяснява все по-рядко. В началото е той, после оставя другите да се разправят и само ги надзирава и периодично се включва.
А толкова много хора търсят школата заради името... хм, хм.

// Иначе, ако не се бъркам, дъщеричката на Памбос идваше на художествена гимнастика във вече "бившата" ми зала. Е, вероятно продължава да ходи, де :) А е едно кюфтенце, леле :oops: Което също ни се струваше странно, погледнато отстрани -- май че и майката е някаква пекана танцьорка. :P А може и да бъркам селебритито, де :roll:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Бе аз си мисля, че Amigo Charlie Brown май си я намерих - или поне е много, много близка до онова, което пускаха. А тия двете са ми легнали на сърце, така че ще продължа да ги търся. Иначе ще трябва да се сдуша с някой от инструкторите и да му мрънкам да ми я даде. ;)
А аз тая вечер пак се оглеждах за брат ти - имаше едно много високо момче, което през повечето време танцуваше точно до мене и беше за пръв път, но явно не е бил той. Иначе не съм се оглеждала много, имам лека клаустрофобия от твърде много хора, събрани на затворено, та основно гледах Памбос в краката, честно казано. Не се зазяпвах встрани.
Не знам дали и при вас е било така в началото, ама като ти казвам пренаселено, имам предвид, че Памбос викна новите момичета горе на сцената, където бяха наблъскани като херинги (бяха около 20, а може и нагоре) и въпреки това долу нямаше място да се танцува спокойно. Дано редиците оредеят по-бързо и дано Памбос не се махне твърде скоро, че в него ми е надеждата. Впрочем, нас миналия път ни изпрати с "весели празници", а тая вечер май беше "честита нова година". Нещо такова. :)

А тая вечер гледах малко от предишната група, не ги знам колко са напреднали, но танцуваха салса и учиха някакви завъртания, а после правиха руеда, което ми се стори абсолютно невъзможно да го усвоя някой ден. Ама съм си наложила търпение и им вярвам, че си знаят работата.

Ир, тая вечер преди нас бяха някакви бая напреднали (поне така ми изглеждаха, де :mrgreen: ) и точно Памбос им обясняваше тия завъртания доста време, след което слезе долу при тях да гледа как ги правят и накрая се включи в руедата, така че си е там. Може просто да обяснява по-малка част от нещата, но определено не си е дал само името на школата.
Ще видим, де - ако има проблем, аз първа ще мрънкам, защото наистина видях, че когато той показва стъпките, ги схващам най-бързо.
А дъщеря му ходи на танци, но не при тях, доколкото знам. Казва се Елия, бях чела някакво интервю с Памбос и Мария.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

И при нас беше същото, ама на сцената ми се виждаше твърде неудобно за танцуване и не се качвах. А и съм висока и си виждам добре и отдалеч :P
Брат ми лесно ще го познаеш си мисля, много си приличаме, а той каза, че е бил далеч от теб, така че не е онова момче. Време много, ще се запознаете.
При нас сега Памбос показва фигурите, които са за някаква диплома. Новата му измишльотина. Но иначе е на периоди, понякога зачезва тотално, когато има някакви състезания на негови ученици и тв изяви. Сега си е тук. Не е само до използване на името му, наистина си преподава, ама с разни шоута изчезва от хоризонта периодично.
Руедата си е сложничка, но се усвоява постепенно, няма страшно :P И е доста весела.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
chaplata
Танцуващия с клавиатури
Курс: втори

Мнение от chaplata »

При Памбос има две-три готини песнички, но моята любима песен е бачата и я пускат понякога на уормъпа и е супер весела и яка. Обаче като правят латино кавъри на Gangsta's paradise, Майкъл Джексън, Пинк Флойд, много ме дразни. Добре че само по веднъж ми се е случвало да ги пускат. Иначе руедата е готин танц, ама аз не мога да водя много жените, по-скоро ръкомахам с ръцете, оплитаме се 16087564 пъти и накрая те започват да ме водят :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ако някой се интересува - от 4 ноември започва нова група за начинаещи (латино). Всеки вторник и четвъртък от 18:00 до 18:50. Месечните карти ще са по 30 лв, доколкото разбрах.

Иначе ние почнахме салсата и - за мой срам - мога да се "похваля", че вече съм танцувала с Памбос, понеже нещо обърках стъпките и се оплетох тотално още на бейсика. Тогава май Мира показваше на жените, а Памбос и мъжете бяха срещу нас. Та той видя, че съм се омотала, веднага дойде и ме хвана и нещата на момента се оправиха. В смисъл... води, без всъщност да усещаш, че те води. Та така, работите почнаха да се случват, само дето непрекъснато си повтарям 1,2,3,5,6,7.
И без малко да се навия за Боровец, но ми се струва, че ще е твърде стресиращо, защото ое сме съвсем в началото. Доколкото разбрах обаче, организират подобни "мероприятия" доволно често, така че на следващото такова съм там. И направо нямам търпение. Също и за "соша" :) :) :), но и за там се иска да понапредна малко. Подозирам обаче, че съвсем скоро всеки петък вечер ще съм на "соша".

Само тия песни много ме тормозят - тия двете, а има и една с някакъв "ритмо тумбаито", дето май пак е техен микс, защото не я намирам. А, да - и онзи гаден танц е кумбия, много ни мъчат с него. Сега научихме обръщането и е по-поносимо, но иначе се побърквам.

И, Ил, запознах се с брат ти, ама после се озовахме в различни краища на залата и не можах да му кажа чао, понеже много бързах. Извини ме пред него. :)

И ще танцуваме на Hoy. :drunken: :drunken: :drunken: :drunken: :drunken: :drunken: Илия я пусна още първия път, когато почвахме салсата, но Памбос му каза да пусне друга, за да не се объркаме с ритъма от началото. А вече половината група почнахме да говорим на "джазовник" и "един реклам". :lol: Никога не съм чувала чужденец да говори толкова очарователен български, голям е сладур.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Аз съм се засилила да се запиша... в първия момент, в който отворят група, която да е в понеделник и сряда вечерта след 7.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Еееее, нашата беше точно такава и до последния път пускаха и хора, които идваха за пръв път, но казаха, че от този понеделник няма да пускат. :(
Като гледам с какво темпо организират нови групи, вероятно около 8 декември ще почне нова - но с каква програма...
В края на ноември
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Да, ама аз нямах възможност да тръгна с твоята група. Затова просто ще си изчакам, не ми е спешно :)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Бръм-бръм-бръм...
Поздрави за всички, които навестяват темичката ни:
http://www.youtube.com/watch?v=AkYM0ik8ZpE
http://www.youtube.com/user/newstormybr ... 3MY4XzOzp0

Аз тръгнах на тия танци заради салсата, но имам подозрения, че май меренгето ще се окаже моя танц. :bounce: Искам да идва утреееее... :flower: :music2:

И хееееелп! Коя е тая песен? http://vbox7.com/play:4f5d84b3
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Днес беше ужасно - предполагам, че и Иларион ще потвърди. Ил, накарай го да се регистрира тук, бре...

Ама пък обмислям да ида на тренировката за начинаещи и после на сошата в педак, понеже щяло да има шоу на Лос Памбос, Лос Памбос Кидс и на различните групи. Даже ако има още някой начинаещ, може да го навия да танцуваме. :mrgreen: Стига напредналите да не ме тормозят... ама то няма да съм им и интересна, де.

Бисерите от днес бяха: "С другия крааааак... Пак с другия крааааак. Ама ти си обратна!" и "Ама не спирайте бе, момичета, че някой ще ви загази." (като последното трябваше да е "сгази)
Ама беше отврат - имам чувството, че каквото бях научила, си отиде безвъзвратно. Бях аха-аха да ревна от яд. Щом кумбията беше нещото, което ми се получи най-добре и по време на което се чувствах най-комфортно... :pale: Поне пускаха Глория Естефан като за начало. :drunken:
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ил, ако наминаваш оттук, да те питам (като спец): Уака Уака става за касаф, нали? Щото установих, че много ми се връзва със стъпките, ама няма кого да питам. И много се кефя, щото вече не се блъскам като глух прилеп на тоя танц, както беше казал един познат по тоя повод. :mrgreen: Почва да ме радва (в началото ми беше много ужасен, ама връзката ми с него явно е като с кумбията отначало :lol: ), припомням си скачането на ластик. :mrgreen:
А Илийката е абсолютен садист - днес се опита да ни умори. Ама не успя. :twisted: И почнахме ча-ча-ча, уиииии (никога не съм се кефила на тоя танц, ама се опитвам да се ентусиазирам, за да върви по-лесно. Още повече, че и стъпките се получиха, макар да ги показваше само Мира)!

Другата седмица Памбо смята да почваме по двойки. Там какво има да става, ле-леееееееее! :mrgreen:
В края на ноември
Аватар
chaplata
Танцуващия с клавиатури
Курс: втори

Мнение от chaplata »

Чачата е много спънат танц.... аз хич не му се кефя. А на нашта група Илийката си е измислил танц за загрявка, много 'арно се получава, може и при вас да го покаже :)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Как можеш да кажеш, че ча ча е спънат танц? Той ми е вторият любим след самба.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ча-ча-ча наистина е спънат танц. Точно това е думата, която и аз използвам. Освен това музиката обикновено не ми харесва кой знае колко, но нищо - важното е, че се получава (сега-засега). И според Памбос се брои "Це-се-ка. Ле-вски. Це-се-ка. Ле-вски." (вариант на "Ча-ча-ча. 2,3. Ча-ча-ча. 2,3."
Ние загряваме с меренге, което ме устройва перфектно и напоследък доста танцуваме касаф, на който почвам да се кефя все повече и повече. Даже онази вечер показвах стъпките на майка ми. :) Ама за кумбия вече не ни пуска Ла Бомба и аз съм нещастна (http://vbox7.com/play:3e85cf38&al=1&vid= - ние винаги я танцуваме с Илия, май Памбос не се занимава вече :)).
Иначе Илийката е супер пич, много весел (набор '89???), ама напоследък периодично се опитва да ни убие. Пуска ни касаф и за финал - кумбия, на практика едно след друго (всъщност май имаше една бачата между тях, ако не се лъжа). Накрая пот се лее, ама да не описвам как. След понеделника имах мускулна треска на едни мускулчета на краката, които досега не бях усещала.

И най-сетне стигнах до един извод, дето направо ме спаси. Тотално бях отписала бачатата (тя и хич не ме кефи като танц, честно казано), докато не си наложих да запомня, че когато Илия каже "Атака!", мацките отстъпваме с ляв крак назад. Нататък стъпките се нагласят лесно. До миналия път бях ама баш като глух прилеп в това отношение.
м, и правихме някаква простичка хореография на салса вече (бейсик, 6 стъпки наляво в кръг, бейсик, 6 стъпки надясно в кръг, прехвърляне на тежестта, после... после кумбия и после един друг вариант на прехвърляне на тежестта и после със същата тая стъпка - обръщане в 4-те посоки). Не знам дали Чаплето ме разбра, ама аз и на толкова се радвам в момента. Мно'у е яко. Мно'о!

И последно - малко отклонение: вижте му краката на Памбос (с червеното): http://vbox7.com/play:81eeaecd Машина е.
В края на ноември
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Търговецът на кристал написа:Ил, ако наминаваш оттук, да те питам (като спец): Уака Уака става за касаф, нали? Щото установих, че много ми се връзва със стъпките, ама няма кого да питам. /quote]
Никога не би ми хрумнала да танцувам касаф на Уака Уака, честно :P Пък и аз съм толкова влюбена в песничката, на която танцуваме, че просто за мен не може да има друга :mrgreen: :mrgreen:
chaplata написа:Чачата е много спънат танц....
Изобщо не е спънат, спънати са само тези, които още не са се научили да го танцуват :lol: :lol: Аз го харесвам, въпреки че яко се поизмъчих с него, докато запомня стъпките.
Търговецът на кристал написа:и правихме някаква простичка хореография на салса вече (бейсик, 6 стъпки наляво в кръг, бейсик, 6 стъпки надясно в кръг, прехвърляне на тежестта, после... после кумбия и после един друг вариант на прехвърляне на тежестта и после със същата тая стъпка - обръщане в 4-те посоки). Не знам дали Чаплето ме разбра, ама аз и на толкова се радвам в момента. Мно'у е яко. Мно'о!
Тая хореография сме я повтаряли, ама толкова пъти, че трудно бих намерила нещо по-досадно :P Е, сега и "бързината" я конкурира, ама вие още не сте я взимали. Lucky u :mrgreen:
Последно промяна от fluffy cloud на 20 Дек 2010, 22:28, променено общо 2 пъти.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”