не мисля че може да стигнм чак до матрицата или машини на времето и тем подобни. но за терминатора наисина може, даже и сега има много прототипи които се разработват за научни или военни цели. нищо чудно след няколко десетилетия да се разхождаме редом с роботи и да не забелязваме разликата. но разбира се веднага се появява въпроса дали машините могат да ни покорят. еми при условие че има вече проотипи на учещи се роботи (за сега в много малки мащаби , но кой знае какво ни очаква в бъдеще) си правете сами сметка ... друг е въпроса че ако всичко е под контрол може да се ограничи тяхното мислене и учене ...mushroomhead написа:Да "еволюция" мисля е най-подходящата думаДокъде ще се развиват компютрите и технологиите като цяло...Мислите ли че сценариите на Матрицата и Терминатор са неизбежни?
а тази еволюция на машините най-много да доведе до постоянно седене на едно място (машините ще вършат всичко) , тлъстеене , нездравословен живот , липса на комуникация лице в лице ( телефоните и интернет ще изместят това) , липса на забави събирания и всякакъв вид взаимни действия ..... с 2 думи - може би ще се превърнем в 500 килограмови същества със закърнял мозъкл и краиници .... а за чувства да не говорим изобщо....
до къде ще стигне човечеството ..... ами човечествето е един много голям паразит в момента за планетата Земя. Безазборно се унищожават ресурсите, природата , изобщо всичко което сме получили от тази планета ..... (на първо място са Американците, но тва е друга тема)
човечеството се опитва да вземе надмощие над природата , но няма да успее, все още не можем да се преборим с природата , макар че малко по малко тя загива ..... много от опитите да е пречупим са били последвани от множество жертви причинени от бедствия .... тя отвръща на всичките удари , но малко по малко умира (за огромно съжаление) .... и после какво , ще се преселим на друга планете и ще унищожим и нея ли ? най-вероятно така ще стане ... другия вариант е да се самоунищожим .....
в крайна сметка каквото и да стане , според мен е било по-добре човека да си остане маймуна и да се мята по дърветата и да се радва на природата , отколкото да е унищожава ....