Връзка с чужденец/ка?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Връзка с чужденец/ка?
Не знам дали преди е имало такава тема, извинявайте... аз лично не видях такава, а съм от 3години тука...
Та темата е - какво мислите за връзките с чужденци? По-добри ли са? По-надежни ли са? Имате ли опит в тази материя? За/против?
Какво е водещото което трябва да се знае за подобни връзки?
Споделете? Моля ви!
Та темата е - какво мислите за връзките с чужденци? По-добри ли са? По-надежни ли са? Имате ли опит в тази материя? За/против?
Споделете? Моля ви!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Връзка с чужденец/ка?
Водещото, което трябва да се знае, е общ език 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Т'ва ти е шанса - да не те разбира к'во й говориш 
The more you want, the easier you are to exploit
- breakable_`
- В началото бе словото
- Специалност: Китаистика
- Курс: първи
Явно ще съм първата, която е пише по темата
Темата малко ми звучи като "за или против вегетарианството?".. просто си е въпрос на избор, не е нито нещо еднозначно "добро", нито "лошо". Освен това, хората са хора, независимо от коя страна идват и това е валидно повечето случаи, мога да твърдя от опит. Има всякакви и от всякъде, така че естествено с някои отношенията се развиват лесно и безпроблемо, а с други въобще не може приказка да си обелиш...Естествено, всяка страна си има културните различия и те трябва да се съблюдават, но не вярвам да има тооолкова коренни граници между хората, освен ако самите те на са радикалисти
Моят личен опит с чужденците е засега положителен. От повече от година съм с австралиец, чиито родители са гърци, но самият той е роден в Мелбърн и е носител и на двете култури, и явно фактът, че толкова време сме заедно, говори сам за себе си, че връзка с чужденец, не е нещо невъзможно или трудно дори. Ако знаете достатъчно добре един език, на който да си комуникирате свободно, няма никакъв проблем. Аз дори не знаех толкова добре английски в началото, така че дори и езикът не е решаващ.
Относно дали са по-добри и по-надеждни.. е, това си зависи от хората, на 100%.
Водещото нещо в подобни връзки според мен е да се уважават както самите личности, така и особеностите на културите и ако се появят странни ситуации да се обръщат на шега.
Темата малко ми звучи като "за или против вегетарианството?".. просто си е въпрос на избор, не е нито нещо еднозначно "добро", нито "лошо". Освен това, хората са хора, независимо от коя страна идват и това е валидно повечето случаи, мога да твърдя от опит. Има всякакви и от всякъде, така че естествено с някои отношенията се развиват лесно и безпроблемо, а с други въобще не може приказка да си обелиш...Естествено, всяка страна си има културните различия и те трябва да се съблюдават, но не вярвам да има тооолкова коренни граници между хората, освен ако самите те на са радикалисти
Моят личен опит с чужденците е засега положителен. От повече от година съм с австралиец, чиито родители са гърци, но самият той е роден в Мелбърн и е носител и на двете култури, и явно фактът, че толкова време сме заедно, говори сам за себе си, че връзка с чужденец, не е нещо невъзможно или трудно дори. Ако знаете достатъчно добре един език, на който да си комуникирате свободно, няма никакъв проблем. Аз дори не знаех толкова добре английски в началото, така че дори и езикът не е решаващ.
Относно дали са по-добри и по-надеждни.. е, това си зависи от хората, на 100%.
Водещото нещо в подобни връзки според мен е да се уважават както самите личности, така и особеностите на културите и ако се появят странни ситуации да се обръщат на шега.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
То една приятелка преди години завъртя дивата романтична любовна връзка с един турчин, без да знае турски, а неговият английски беше трагичен. Значи пак може. Езикът на тялото за к'во е 
- Ambrosio`
- Паисий
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Не съм имала такъв случай, но една приятелка вече повече от година е "заробена" с един от другия край на света .. Тук вече реалността е заместена от мечти да се видят, оженят и всичко което следва .. Много зависи от местоположението на другия и колко процентна е възможността някога, някъде да се "намерят". Ако и двамата знаят, че няма как да се видят не мисля, че си заслужава да се продължава. : )
Но, ако са в една и съща държава няма проблеми.
Но, ако са в една и съща държава няма проблеми.
Последно промяна от Ambrosio` на 09 Окт 2010, 13:02, променено общо 1 път.
Don't lose who you are, in the blur of the stars.
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
Ами същите са като обикновените. Една приятелка е в такава връзка и имат същите проблеми като другите двойки. А по отношение на езика - това, че партньорите говорят на същия език не гарантира разбирателство. Пък и да не разбирате езика на другия, ако мислите, че връзката има бъдеще, това си е доста силна мотивация да го научите. 
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
- Кръчма точка ком
- В началото бе словото
- Специалност: ФИЛОСОФИЯ
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Никаква разлика. Остават си важните за една връзка неща:Kristo написа:Не знам дали преди е имало такава тема, извинявайте... аз лично не видях такава, а съм от 3години тука...
Споделете? Моля ви!
-пасване на темпераментите
-сходство на характерите
-общи разбирания по отношение на дължимо (морал, етика, етикет)
-физиологически непротиворечия (например, ако единият хърка, то другият поне да има дълбок сън, за да не се буди; ако единият иска секс по-често, другият да може поне да му предлага някои сесуални удовлетворения, извън вагиналния секс и пр.)
Друга националност е преди всичко друг език (незадължително) и някои различия в културата, които могат да се напаснат (примерно аз ям сирене, а ти предпочиташ да ядеш гълъби...няма проблем!)
www.kry4ma.com - първа виртуална бг-кръчма: Свободна трибуна за баннати от други форуми+ Запознаства с азиатки+ Алтернативна енциклопедия за нещата, които ги няма по някакви причини в Уикипедия+ Безплатни реклами за всички+ Интересното от други форуми+ Безплатни уроци по италиански и китайски, и пр.
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Kristo написа:Не знам дали преди е имало такава тема, извинявайте... аз лично не видях такава, а съм от 3години тука...
Споделете? Моля ви!
Ужасни връзки, никаква надежда няма в тях
Шегата настрана, аз мисля, че днес така или иначе няма чак такива фрапантни разлики между повечето държави (особено в Европа) и не е чак толкова голям културният шок. Всъщност аз от няколко години не се чувствам чужденка където и да отида, нито пък имам кой знае какви патриотични чувства, искам в паспорта ми да пише "гражданин на света". Следователно аз не чувствам чужденеца толкова чужд, че да слагам връзката си в някаква по-особена категория.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
Аз не съм имала такава,ама като имам предвид че леля ми се запозна със един американец в интернет,ожениха се и сега вече имат две деца,не ги отричам
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
Връзки като връзки
Няма нещо кой знае колко особено в тях... Ако се харесват/обичат двама души и имат начин да си общуват, всичко е точно. Аз съм имала доста дълга връзка с чужденец, нито проблемите, нито хубавите неща са имали нещо общо с различните националности. Интересното е, че освен опознаването на самия човек опознаваш и неговата култура, език... забавно е. Ама това е не толкова сериозната/важна страна на нещата. Извън нея не се различават от "нормалните" връзки.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Напълно вярно! Даже мога да ти кажа кой е този общ език - френският...MidwinterSun написа:Водещото, което трябва да се знае, е общ език
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
По-добре не си отваряй устата, Светльо, защото мъжете все приказвате за френския език, но колко малко от вас в действителност го знаят... 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Аз поназнайвам малко немски. Ja, ja! Wunderbar! Schneller! Spritz mich!