Петиция за демонтиране на Паметника на Съветската армия!

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: Петиция за демонтиране на Паметника на Съветската армия!

Мнение от pora_e_priqtel »

MERCES_LETIFER написа:Пък ти, колега... не че нещо... ама що дразниш лъва? :pale:
Така направо си го просиш. Пък предвид моето включване, сигурно и аз покрай теб ще си го получа, де :)
За кой от всичките лъвове говориш? :mrgreen:

Ако е за колегата Боромир - просто му отправям конструктивна критика, която вярвам, като човек, надарен с разум, ще оцени.
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Защо пък реши, че не е въпрос на история ? Паметникът е свързан с историческо събитие, нали така ? Освен това е едва на около 70 години, не на 700. Как по-точно според теб може да се използва такъв паметник в центъра на града ? Решението е просто, както е направено в Унгария - т.нар. "музей на комунизма", където всичко подобно се събере на едно място. Хем нас няма да ни дразни ежедневно, хем вие няма да мрънкате, че е разрушен. :wink:
Сигурно щеше да защитаваш и тези паметници като "културно наследство", което трябва да остане на мястото си. :wink:
http://www.lostbulgaria.com/pic/1854.jpg
http://www.lostbulgaria.com/pic/1862.jpg
http://www.lostbulgaria.com/pic/2648.jpg
Изображение
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

Паметникът в Ковачевци трябва да бъде отстранен, сградата - не.
Все пак не смятам, че престъпниците и националните предатели заслужават монументи.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Какво значи "да се направи другo нещо" ? Не може ли просто паркът да се увеличи със 100% ... Ако не беше най-високото нещо в околността и най-големият паметник в цяла София, бих приел идеята ти около него да се обособи нещо като музей. Но в сегашните му размери няма как. А паметникът на съветския гражднин Димитров...какво да ти кажа, то масата българи си спомнят с умиление за онова време, но това е малко по-друга тема.
Последно промяна от Baggins на 06 Окт 2010, 21:33, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

menina.do.mar написа:Все пак не смятам, че престъпниците и националните предатели заслужават монументи.
Ти пък нищо ли не научи от колегите? Историята не бива да се разрушава. Не бива !! :geek: :geek: :geek:
Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

pora_e_priqtel написа:
Boromir написа:Ти специално и други свои грешки имаш да осъзнаваш :cyclopsani:
Не, че нещо, колега, но това твърде много ми прилича на непредизвикано заяждане.

Заяждане е, напълно си прав. :salute: Не е непредизвикано обаче, има си предистория. Вкратце - девойката се държа непочтително с мене малко по-преди и с безсмисленото си мнение ми даде шанс леко да й напомня, че има много още суроватка да изсърба, преди да стане "голяма" в добрия смисъл на думата. При което тя потвърди тезата ми с още по-неуместно изказване за някакви съвети. Аз давам съвети на хора, дето заслужават. Уотева.
pora_e_priqtel написа:
Boromir написа:Да бяха хора, да ги не обиждам.
Това също не е много учтиво.
И тука си прав. Може би защото ми писна от скудоумие - човек модерира и обосновава мисли, мнения и прочие - тука коне с капаци се прескачат и помежду скоците си цвилят една и съща чалга.

И ти да си, и ти ше изперколясаш, като 5 страници обясняваш едно и също по 10 начина на няколко различни индивида и накрая пак иде "нямате разумни доводи за запазването на този монумент"...

А най-забавното е, че на мене ми е все през монумента за тоя монумент. Аз просто съм против тия, които си мислят, че патките им ще пораснат и слънцето ще блесне по-силно и мед и масло ще потекат, ако вандалски и систематично "демонтират" де що има от "най-черните 45 години". А може и точно така да стане, де да знам. Щом толкоз крякат за това, ще да има резон - току-виж и аз съм се присъединил накрая - обичам и мед, и масло, па ако и патката ми порасне - екстра!

Пак казвам - ако трябва да се унищожава нещо -ей ги Гоце, Станишев и прочие номенклатурни п*тки - избесете ги тях. Паметниците не докараха рОдината до крах.
Изображение
Аватар
Велински
От дъжд на вятър

Мнение от Велински »

----- Изтрито: лични нападки ----- Bagatur Ако наричаш това "културно наследство", рискуваш да ти се изсмея в лицет - според Светлин Русев /стар комуняга!/ НЯМА НИКАКВА ХУДОЖЕТВЕНА И КУЛТУРНА СТОЙНОСТ тоя куп бетон, дето те кефи толкова много!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Велински написа:според Светлин Русев /стар комуняга!/ НЯМА НИКАКВА ХУДОЖЕТВЕНА И КУЛТУРНА СТОЙНОСТ тоя куп бетон, дето те кефи толкова много!
Според мен пък има. :mrgreen:

Какъв бил вицът за жабата? :P
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Понеже и аз не видях отговор на моя въпрос, питам пак - защо защитниците на паметника смятате за неуметсно тук да се приложи едно от решенията на Германия, Унгария, Чехия, Полша, Румъния или Естония ?
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Вариантът за музей вече казах, че го подкрепям. Колкото до Германия - твърденията в темата си противоречат - едни казват, че няма останал кьорав паметник от Третия райх, други твърдят, че има много. Тъй като не съм запознат, си мълча.

Аз пък пак ще попитам какъв е тоя виц за жабата :P
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Baggins написа:В горното ми мнение нямаше лична позиция, а пример как са постъпили всички други държави с подобни казуси... :wink: Явно ние знаем по-добре от немци, унгарци и чехи, нали така ?
Не говорех конкретно за горното ти мнение, а за вижданията ти по въпроса като цяло.

@Боромир, единственият, който не е приключил с въпроса и продължава да бъде все така учтив си ти. Чудя се аз, кой е засегнатият и кой де факто се занимава. Всъщност въобще не се чудя.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари

Boromir написа:А най-забавното е, че на мене ми е все през монумента за тоя монумент. Аз просто съм против тия, които си мислят, че патките им ще пораснат и слънцето ще блесне по-силно и мед и масло ще потекат, ако вандалски и систематично "демонтират" де що има от "най-черните 45 години". А може и точно така да стане, де да знам. Щом толкоз крякат за това, ще да има резон - току-виж и аз съм се присъединил накрая - обичам и мед, и масло, па ако и патката ми порасне - екстра!
Хах, последното, което мисля, е, че ще ми порасне патка и слънцето ще блесне по-силно, ако паметникът бъде отстранен. Имало го е десетилетия и никой не е пострадал от него. Но достатъчно много са пострадали от тези, построили този паметник... И след като монументът не се поддържа, след като често е обект на вандалски прояви - какъв е смисълът от него?
Или да се изгради музей на комунизма, или Гоце или Станишев да си го демонтират и да си го сложат в двора, за да го съзерцават, докато са на посещение във външния клозет.

@pora_e_priqtel, вицът на Сергей е следният:
В гората животните се карали кой е красив, кой е умен, накрая лъвът ги събрал и казал: Хайде да се подредим - красивите в дясно, умните в ляво". По средата останала жабата и казала: „Е, аз какво, да се разчекна ли?"
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Аа, ее, аз тоя виц го знам. Готин е :)

А той по какъв повод го разказва?
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари

Каза, че Синята коалиция била като жабата от вица, защото винаги гласували за правителството, пък после критикували...
Заключено

Обратно към “Други”