Петиция за демонтиране на Паметника на Съветската армия!
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Петиция за демонтиране на Паметника на Съветската армия!
Колкото повече чета тази тема, толкова повече осъзнавам грешката си.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
------ Изтрито: лични нападки ------ Bagatur
А темата - ми и аз като я чета и ми докривява, ама какво да се прави, налага се понякога.
А темата - ми и аз като я чета и ми докривява, ама какво да се прави, налага се понякога.

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Съветът е полезен, когато е търсен.
Възпитанието е полезно и когато не е търсено. Имай го предвид.

- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Боромир, откъде тая злоба, по дяволите? Не можеш ли да обсъждаш нещо и без да обиждаш хората?
Преди да пратиш и мен като футболна фенка да люпя семки на стадиона, искам да те питам дали си чувал за кап. Димитър Списаревски? За първия жив таран във военната ни история?
Защо, например, никъде в столицата няма негов монумент - в крайна сметка човекът загива на 27 години, за да предотврати бомбардировките над същата тази столица, за да не бъдат избити невинни българи, между които евентуално и твои близки.
Давам ти прост пример - нима той не заслужава многократно повече паметник от Съветската армия, която ни окупира и впоследствие посажда отровния корен на съветския модел?
Ах, защо няма Нюрнбергски процес и срещу комунистическите престъпници...
Преди да пратиш и мен като футболна фенка да люпя семки на стадиона, искам да те питам дали си чувал за кап. Димитър Списаревски? За първия жив таран във военната ни история?
Защо, например, никъде в столицата няма негов монумент - в крайна сметка човекът загива на 27 години, за да предотврати бомбардировките над същата тази столица, за да не бъдат избити невинни българи, между които евентуално и твои близки.
Давам ти прост пример - нима той не заслужава многократно повече паметник от Съветската армия, която ни окупира и впоследствие посажда отровния корен на съветския модел?
Ах, защо няма Нюрнбергски процес и срещу комунистическите престъпници...
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Хм. Много личности заслужават паметници. Спор няма. Но това не значи, че трябва да се рушат вече съществуващи такива. Още повече с идеята за построяването на скейтърска площадка.
Защо слагаш всички паметници под общ знаменател ? Тезата "щом е построено, не трябва да се бута" е безумна.
Пак ще повторя - Германия маха от градовете си всички монументи, свързани с нацизма след войната. Пак Германия, както и Унгария, Чехия, наскоро Естония и Армения пък заличиха всичко свързано с комунизма. В Унгария си направиха музей на комунизма, за да не мрънкат такива като вас, че видиш ли, "рушим история". Дай 10 евра и си ги гледай грозотиите колкото искаш. Как пък така само тук се намират маса хора, които са против махането на тия паметници, след като всички други нормални държави с подобна съдба го направиха, ей това не разбирам.
Пак ще повторя - Германия маха от градовете си всички монументи, свързани с нацизма след войната. Пак Германия, както и Унгария, Чехия, наскоро Естония и Армения пък заличиха всичко свързано с комунизма. В Унгария си направиха музей на комунизма, за да не мрънкат такива като вас, че видиш ли, "рушим история". Дай 10 евра и си ги гледай грозотиите колкото искаш. Как пък така само тук се намират маса хора, които са против махането на тия паметници, след като всички други нормални държави с подобна съдба го направиха, ей това не разбирам.

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Това е друго.Baggins написа:Защо слагаш всички паметници под общ знаменател ? Тезата "щом е построено, не трябва да се бута" е безумна.
Не виждам нещата по начина, по който ти, затова и не съм "за" подобна инициатива.
В горното ми мнение нямаше лична позиция, а пример как са постъпили всички други държави с подобни казуси...
Явно ние знаем по-добре от немци, унгарци и чехи, нали така ?

Да бяха хора, да ги не обиждам. Пък и аз просто посочвам очевидни недостатъци, те сами си се обиждат. Толкоз по този въпрос.menina.do.mar написа:Боромир, откъде тая злоба, по дяволите? Не можеш ли да обсъждаш нещо и без да обиждаш хората?
И къде видя злоба?! Аз така се старая...
"Отровния корен на съветския модел"? Уау.
Не ми се занимава за шестдесет и девети път да обяснявам едно и също, ако ти е интересно какво обсъждам и защо слагам всеки на мястото му твърде бързо, прехвърли предните страници на тая тема и ще разбереш.

- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Тук бяха зададени толкова въпроси, но никой от пламенните защитници на паметника не отговори на нито един от тях.
Вместо това, сменяте темата и го обръщате на лични нападки, което само показва, че нямате разумни доводи за запазването на този монумент.
Вместо това, сменяте темата и го обръщате на лични нападки, което само показва, че нямате разумни доводи за запазването на този монумент.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Понеже великия Захариев отказва да отговори, ще му кажа аз, за да знае и на всички други празнодумци -
1. Колко съветски войници са загинали на територията на България?
НИКОЛКО! СЪВЕТСКАТА АРМИЯ Е НАХЛУЛА БЕЗ ДАДЕН ИЗСТРЕЛ И НЯМА УБИТ СЪВЕТСКИ ВОЙНИК В БИТКА!
2. Какво е имало на мястото на Паметника на съветската армия преди това?
ИМАЛО Е ПАРК И ПРЕКРАСНА ГРАДИНА, КОЯТО Е ДАРЕНА ОТ ЦАР БОРИС НА СТОЛИЧАНИ ПРЕЗ 1937 г.!
3. Коя година е построен, по чие нареждане и защо при изричното желание да е толкова "грандиозен'?
ПРЕЗ 1954 г. ОТ ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ, ЗА ДА ОЗНАМЕНУВА ИЗБИВАНЕТО НА ГОРЯНСКОТО ДВИЖЕНИЕ - ПОСЛЕДНОТО СЪПРОТИВИТЕЛНО ДВИЖЕНИЕ СРЕЩУ ЧЕРВЕНИТЕ!
1. Колко съветски войници са загинали на територията на България?
НИКОЛКО! СЪВЕТСКАТА АРМИЯ Е НАХЛУЛА БЕЗ ДАДЕН ИЗСТРЕЛ И НЯМА УБИТ СЪВЕТСКИ ВОЙНИК В БИТКА!
2. Какво е имало на мястото на Паметника на съветската армия преди това?
ИМАЛО Е ПАРК И ПРЕКРАСНА ГРАДИНА, КОЯТО Е ДАРЕНА ОТ ЦАР БОРИС НА СТОЛИЧАНИ ПРЕЗ 1937 г.!
3. Коя година е построен, по чие нареждане и защо при изричното желание да е толкова "грандиозен'?
ПРЕЗ 1954 г. ОТ ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ, ЗА ДА ОЗНАМЕНУВА ИЗБИВАНЕТО НА ГОРЯНСКОТО ДВИЖЕНИЕ - ПОСЛЕДНОТО СЪПРОТИВИТЕЛНО ДВИЖЕНИЕ СРЕЩУ ЧЕРВЕНИТЕ!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Не, че нещо, колега, но това твърде много ми прилича на непредизвикано заяждане.Boromir написа:------ Изтрито: лични нападки ------ Bagatur
Това също не е много учтиво.Boromir написа:Да бяха хора, да ги не обиждам.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Колкото до Велински: да, спамиш - съответно да, дразниш. При това не само модераторите, както е видно. Ако искаш да се разбираме добре, спазвай правилата и по възможност не всявай твърде много напрежение.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Пък ти, колега... не че нещо... ама що дразниш лъва? 
Така направо си го просиш. Пък предвид моето включване, сигурно и аз покрай теб ще си го получа, де
Така направо си го просиш. Пък предвид моето включване, сигурно и аз покрай теб ще си го получа, де