Салса

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Re: Салса

Мнение от fluffy cloud »

Ели, за обувките - препоръчвам тип пантофки, поне докато посвикнеш малко. Може и с маратонки, но ще ти е по-трудно да се въртиш, поне при мен е така. Екипът - голяма част от ходещите са си накупили анцузи и тениски с логото на школата и така си ходят. На мен ми е най-удобно с дънки и тениска. Съблекалня има, няма страшно, за партньорите, ще поправя половинката - точно в началото си е страшна работа - около 70 % са жени. Но в първият месец, а може и два, не танцувате по двойки, така че има още време за търсене на партньор. :P А, освен това брат ми се нави все пак да отиде, така че няма страшно. Ще го познаеш вероятно по ръста - 1,90 :P
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

fluffy cloud написа:А, освен това брат ми се нави все пак да отиде, така че няма страшно. Ще го познаеш вероятно по ръста - 1,90 :P
Оппааааааа... :lol: :oops:
Впрочем, една приятелка беше ходила известно време на салса във Варна и се оплака, че е имало много малко мъже и на нея все й давали да учи мъжките стъпки, заради което се е и отказала.
Абе, утре отивам и после ще докладвам. Ако не се прибера разплакана, значи ще повторя. :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Гадничко си е наистина, и аз в началото, когато ходех сама, често оставах без партньор, защото пък и част от мъжете отиват с половинките си и отказват да се сменят. И тук често някоя от дамите прави мъжките стъпки, ама се справят някакси. Пък и инструкторите слизат и се включват, когато няма достатъчно мъже. С напредването на групата, жените намаляват.
Утре няма да си тръгнеш разплакана, по-скоро развеселена от това колко още хора имат очевидни проблеми с координацията, грацията и прочие :lol:
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Като ви слушам, все повече и повече се радвам, че не се записах при Памбос.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Защо? Нещо не разбрах.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Еми няколко неща:
1) тренировките при Памбос са 50 минути - тъкмо да се разгрееш, да потанцуваш 10 мин и то.... тренировката свършила. Не знам кога остава време за нови стъпки, танцуване по двойки, или бачата и меренге.
2) при Памбос е пренаселено
3) в школите, в които съм била, има следната схема - мъжете в групата (които понякога за нещастие са по-малко от жените) не танцуват само с партньорките си, а със всички жени, т.е редуват се в нещо като руеда, за да може първо човек да свикне да танцува със всякакви хора (които водят по различен начин и т.н), и второ за да може и напр. жените, които нямат партньори, да потанцуват, а не да танцуват сами през цялото време.
4) при нас също има жени, които танцуват мъжките стъпки, но никой не ги кара насила, а и мъжете са ни малко кът, понеже от началото на есента почти всичките ни мъже се върнаха при Памбос :lol:

Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против Памбос и не отричам приноса му към салсата. Просто е въпрос на вкус какви тренировки всеки предпочита.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Всеки има правото си на мнение, и все пак ще отбележа няколко неща:
-при темпото с които протичат тренировките, 50 минути са предостатъчни. И времето стига за всичко - започваме с ча-ча или бачата за разгрявка, след това салса самостоятелно, салса по двойки с новите стъпки и накрая руеда.
- пренаселено е само в началото, след 2 месеца рязко оредявате. И при Памбос има както смяна на партньорите, така и руеда. В началото е кофти, защото не всички искат да "пуснат" партньора си и съответно си стоят, когато кажат "Сменете се" и защото руедата при която вече нямаш избор дали да се смениш започва някъде към втория месец.
- и тук никой не кара момичетата да танцуват мъжки стъпки. Просто като има 10 свободни момичета, те сами решават да се комбинират и после се разменят, за да могат и двете да усвоят добре стъпките.
Така че в общи линии, ако има някакви трудности, те са до втория-третия месец, през които обаче пък еуфорията е най-голяма, така че не ти прави впечатление. След това ставате по-малко и то за сметка на жените и си танцувате спокойно.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Аааа, Илиянкаааааа, права беше... Беше невероятно забавно. Страшен купон е, почнахме с меренге, което поне в началото не е никак трудно (или поне нямах проблеми да го схвана - даже Памбос минава и ми вика: "А така, браво!" И аз - грейнала като ряпа). После продължихме с нещо, на което му забравил името (абе, регетон), дето май всички освен мен го загряха, аз се оплетох тотално, но въпреки това беше ужасно весело. Сега като си припомням стъпките, се сещам къде бърках, та ще взема да потренирам у дома. :) :) :)

Само дето видях едно момче, високо наистина 1'90 (то беше само едно, доколкото успях да огледам залата) и го загледах толкова сериозно, опитвайки се да намеря някакви сходни черти между двама ви, че въпросният момък ми хвана погледа и самият той ме загледа (кво ли си рече - тая лудата...) И в края на тренировката, или както там се води, отивам при него с цялата си наглост и увереност и му изтърсвам: "Извинявай, ти ли си брата на Илияна?"
И той: "Амиииииии... не, съжалявам за което." Кой знае какво си помисли - поне ако ще ме сваля, да измисли някое по-често срещано име, че да има по-голям шанс сестра ми да се казва така. Нищо де, извиних се и изчезнах. ;)

Но беше много яко, а Памбос наистина обяснява най-добре. Като гледам другите инструктори в краката, по-скоро се обърквам - струва ми се, че той наистина показва нещата най-ясно. В сряда - пак. И искам да им открадна музиките (пуснаха Meu Amigo Charlie Brown, ама в някакъв много странен и много разкошен аранжимент, но не мога да го намеря).
Само съблекалнята не ми хареса - ужасно, безобразно тясна е, а групата ни е от има-няма 40 души, над 2/3 от които -жени.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

:P Радвам се, че ти е харесало. Причината да не намериш брат ми е, че той си намери някакво оправдание, че ще отиде в сряда. Той гледа снимки от рд-то и те познава по физиономия, така че сам ще дойде да се запознаете, вече няма да го издирваш сред високите момчета :lol: :lol: Тъкмо му се скарах колко е несериозен :mrgreen: Това, с което може би не си се справила е бачатата или някой от техните си танци.
На мен Памбос пък най-малко ми харесва как обяснява. Момичетата са много печени. Музиката и мен много ме радваше в началото, супер много вдига настроението :drunken: Съблекалнята си е кофти, наистина.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Бе аз всички ги гледах в краката и най-добре разбирах какво прави Памбос. Явно е до човека. :)
А онова не беше бачата, точно регетон, ама с някакво латино-име, дето май не го бях чувала. Сега ще се опитам да ти обясня основната стъпка, няма да се смееш.
Брои се 1,2,3-5,6,7. 1 - ляв крак наляво, 2 - прибираш десния до него, 3- правиш още една стъпка с левия крак наляво, а в паузата, където трябва да е 4, прибираш десния, ама не докосва пода. На 5 тръгваш с десния надясно, на 6 прибираш левия до него, на 7 - още една стъпка с десния надясно и в паузата, когато трябва да е 8, прибираш левия към него, но без да докосва пода. И правиш някакви работи с ръце, което съвсем обърква работата - меренгето Памбос го показваше далеч по-постепенно, де да знам.
В началото беше идеално, ама точно това го показваха Мира и едно друго момче, май Илия, не помня, така ми се чу - гърчавичък, дребен такъв. Памбос беше долу. И като пуснаха музиката, всичко тръгна да се случва твъъъъъърде бързо за кака ти, да не говорим и че ми се стори, че съвсем не беше онова, което показваха. Та тогава се поомотах, но ей сега горе-долу го оправих. :)
Въпросът беше, че категорично си преодолях притесненията и се забавлявах ужасно много. Както казах на една приятелка във ФБ - това е нещо, което трябваше да направя преди години. :flower:
В края на ноември
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Това имам много смътен спомен Памбос да ни го е обяснявал, ама не го танцуваме принципно. Илия се казва наистина другият инструктор и принципно обяснява добре и е доста весел. А в началото настроението е на макс. Аз си спомням как вървях след тренировките с танцова стъпка и си пеех "The roof, the roof, the roof is on fire" :drunken: :drunken:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Хах, да - и това пускаха, наистина. Пък аз на връщане просто се хилех глуповато.
Факт е обаче, че след голямото напрежение покрай много нови (и доста трудни) неща днес, се чувствах уморена, докато вървях към залата. А излязох пълна с енергия и съвсем отпочинала. Така като гледам, върши работа за борене на стреса, дано и занапред е така. Като обобщение: много се радвам, че отидох.
В края на ноември
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Търговецът на кристал написа:Факт е обаче, че след голямото напрежение покрай много нови (и доста трудни) неща днес, се чувствах уморена, докато вървях към залата. А излязох пълна с енергия и съвсем отпочинала.
1:1 се случваше същото и с мен в началото. Няколко пъти съм била супер изцедена и едвам съм се навивала да отида, а после излизах ухилена и свежа. След година и нещо съм позагубила малко този ефект, но пък сега излизам доволна от себе си(в повечето случаи :lol: ).
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Малеееее, тая вечер Памбос ни показва как се танцува бачата, ако двамата "вече се познавате". То изглежда и надежден повод да се запознаете, още повече, че при повечко емоция след 9 месеца може да имате да уреждате въпроси, свързани с бащинство и прочее. Изглеждаше много... :oops: Ама каза, че първо ще учим варианта, при който още "не се познаваме" с партньора.
Илиянка, не знам дали и на вас ви е разправял същите щуротии, но на обяснението "това е танц, при който за жените на 4то и 8мо време има едно елементарно "фръц", аха-аха да насядаме по земята от смях. И - казва той - се брои така: "1,2,3 фръц, 5,6,7, фръц". Също и култовата оферта: Памбос обеща "по една жена на мъж" за онези мъже, които се навият да остават и за следващата група (явно там кавалерите са кът). И ние като помръкнахме, той продължава: "Ама, дами, ние ви подготвяме мъжете." Голяма е скица. :geek:

Пък, Ил, аз исках да те питам (понеже разправяше за "The roof is on fire") - имаш ли идея чия е версията, която ползват там? Намирам всевъзможни, но не и тази. И също една от песните, с които почваме (би трябвало да е меренге) - чувам само "makin' love", което се повтаря сигурно 100 пъти и няма почти никакъв друг текст. А Памбос прави особено екзотични движения и кара мъжете да ги повтарят - такива едни, постъпателни, сещаш се. :mrgreen:

Ам, да - и категорично за мен той обяснява най-ясно. Както и да ни размества, аз все гледам да се набутам някъде около него, за да гледам, понеже иначе съм изгубена.
Само че днес взе а става малко кофти, защото дойдоха още към 30 души и вече мястото съвсем отесня. Настъпих една и съща мацка 2 пъти, мен също ме настъпиха доста брутално...
В края на ноември
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Хах, на нас ни показваше и "бачата в йордански стил" :lol: :lol: А иначе той много обича да показва разни интимни движения с инструкторките :P
Това с "фръц" не съм го чувала, ама той редовно бълва глупости от тоя род, като "Бльагодаря ви, весели изпразници" и прочие :P , та нищо не ме учудва.
Версиите, които търсиш ги няма никъде, просто защото са си техни. В това се убедих наскоро, като ни пуснаха латино версия на Gangsta's Paradise :shock: Иначе и аз съм я търсила на "The roof is on fire", обожавам я :drunken:
Не искам да те разочаровам, но Памбос вероятно ще ви обяснява все по-рядко. В началото е той, после оставя другите да се разправят и само ги надзирава и периодично се включва.
За днес разбрах, че е било пълната лудница, брат ми ми разказа. Познал те е, ама тая блъсканица го е отказала да каже "здрасти". Доволен е и той, ама и на него му е било бая тесничко тази вечер. Но скоро няма да бъде така, трябва да потърпите още месец.
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”