Уличните кучета?
-
People-can-FlY
- Пишете, о, братя
- Курс: друг
Re: Уличните кучета?
Тесногръд си, моме, не виждаш голямата картинка явно.
Ти си пикльо, аз съм пикльо, всички сме пикльовци (някои са и дрисльовци). Това, че сме се родили хора не ни прави нещо велико. Оставаме си малки черни точици на фона на голямата картинка. Искаш твоят вид да оцелее? О, и аз го искам. Не искам да седя в една пустиня и да обяснявам на най-близкия камък как съм повече от него. Повярвай ми, искам да съм жив! Но и не искам да се самозабравям както някои от вас правят. Аз знам, че нищо не съм направил за света... поне не засега. Затова не си позволявам да отнемам под претекста, че съм задника ми е богопомазан.
По-силния убива, за да оцелее. По-силния не убива, защото е комплексиран.
@Наско: ноу офенс ас олуейс
@ другите, които все пак се чувстват наранени или обидени: прочетете пак поста.
Амин!
Ти си пикльо, аз съм пикльо, всички сме пикльовци (някои са и дрисльовци). Това, че сме се родили хора не ни прави нещо велико. Оставаме си малки черни точици на фона на голямата картинка. Искаш твоят вид да оцелее? О, и аз го искам. Не искам да седя в една пустиня и да обяснявам на най-близкия камък как съм повече от него. Повярвай ми, искам да съм жив! Но и не искам да се самозабравям както някои от вас правят. Аз знам, че нищо не съм направил за света... поне не засега. Затова не си позволявам да отнемам под претекста, че съм задника ми е богопомазан.
По-силния убива, за да оцелее. По-силния не убива, защото е комплексиран.
@Наско: ноу офенс ас олуейс
@ другите, които все пак се чувстват наранени или обидени: прочетете пак поста.
Амин!
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Нека сега върна темата към ... темата.
Бездомните кучета не трябва да ходят по улиците. Крайно ми е все едно дали ще бъдат живи или мъртви или къде точно ще живеят. Те просто не трябва да бродят по улиците.
Моят личен проблем е този, че не искам в центъра на двата града, с които имам връзка - Варна и София да има бездомни кучета. Загрозява и не е приятно. В центъра на Виена, Париж, Брюксел и т.н. и т.н. не съм виждал бездомни кучета. Единствените чужди градове, където съм виждал четериногите преносители на множество неприятности са Сао Пауло и Рио де Жанейро. Предпочитам да се идентифицирам с Европа, а не с Южна Америка, благодаря.
Мен не са ме хапали, но са нападали мой приятел. И тук става въпрос за елементарна сигурност на хората. Иначе аз самия съм имал 4 кучета през живота си ... не говоря от пристрастие срещу техния вид.
Бездомните кучета не трябва да ходят по улиците. Крайно ми е все едно дали ще бъдат живи или мъртви или къде точно ще живеят. Те просто не трябва да бродят по улиците.
Моят личен проблем е този, че не искам в центъра на двата града, с които имам връзка - Варна и София да има бездомни кучета. Загрозява и не е приятно. В центъра на Виена, Париж, Брюксел и т.н. и т.н. не съм виждал бездомни кучета. Единствените чужди градове, където съм виждал четериногите преносители на множество неприятности са Сао Пауло и Рио де Жанейро. Предпочитам да се идентифицирам с Европа, а не с Южна Америка, благодаря.
Мен не са ме хапали, но са нападали мой приятел. И тук става въпрос за елементарна сигурност на хората. Иначе аз самия съм имал 4 кучета през живота си ... не говоря от пристрастие срещу техния вид.
The names of the future are stamping of impatience.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Първо: от моя пост не може да се заключи дали взимам страна. Просто цитирам няколко члена от един закон и един от правилника на форума, и правя една констатация - за няколкото нарушители. Дори не съм написал нито едно коментарно изречение. А, да - и призовавам за спазване на законите и правилниците, което не бих определил като твърде смущаващо.WeeDichou написа:Поре, извинявай...ама по този начин взимаш страна.
Не мисля за коректно да използваш правилника за да налагаш собственото си виждане по въпроса. Всичко това казвам с уговорката, че не следя темата изкъсо, но доколкото съм чел...ти защитаваш животните. А аз взех, че се разчетох 3-4 страници назад и не видях подобни постове (Може да си ги изтрил, което е друг филм).
Всеки случай не е "модераторско", според мен...след 28 страници тема...да напишеш подобно нещо.
Все пак...дълбоко се съмнявам, че в тези 28 страници ще намеря някакви опити за създаване на съзаклятие, което системно да трепе или наранява кучета.
Това, което видях е само мнението на някои хора, че политиката на държавата спрямо бездомните кучета не е правилна...а мненията май не са незаконни ?! (Поне от 20тина години насам)
А...да. Има и няколко, които казват в прав текст, че биха наранили животно за да запазят живота си. Същото не е нито пропаганда, нито популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на насилие към животни. Нарича се САМОЗАЩИТА на правото ти на живот...нещо, което е гарантирано от законите, конституцията и поне стотина конвенции.
А дали, когато това се случи (не пожелавам на никого да се стига до там) е самозащита или жестокост ще прецени нещото като съд...а не Пора-е-приятел или друг модератор...
Всичко това казвам с уговорката, че не съм прочел брутални мнения стил "Нека изтребем всички кучета, смърт, зиг хайл", защото пробъбли си ги изтрил...
Второ: дори да взимам страна, имам право на това. Не съм длъжен, а е и невъзможно, да бъда безпристрастен по всички теми в раздела. Дейността ми като модератор се изразява в това да следя за спазването на правилата, както и да спазвам модераторска етика. А тя не забранява отстояването на лична позиция. Всичко останало правя в качеството си на потребител.
Доколкото си спомням не съм трил мнения точно от тази тема (по принцип доста рядко трия). Ако се разровиш в началните страници ще видиш няколко поста в стил "Смърт за кучетата".
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Имат, разбира се, само че и аз не съм чула да са застрашен вид.atanas_tsankov написа:Мишките и плъховете имат ли право на живот? Или молците и комарите? Не съм чувал някой да ги защитава тях.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: трети
А кучетата откога станаха такъвFloWersOfEviL написа:Имат, разбира се, само че и аз не съм чула да са застрашен вид.atanas_tsankov написа:Мишките и плъховете имат ли право на живот? Или молците и комарите? Не съм чувал някой да ги защитава тях.
Humanism is death disguised as life.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Eйй, шегобиецо! 
Вадиш ме от контекста. Цанков говореше за природозащитниците.
Вадиш ме от контекста. Цанков говореше за природозащитниците.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Компютърни Науки
- Курс: първи
Не, точно в сравнение с кучетата говорех. А под природозащитници имах предвид тези, които се грижат за правата на животните. Не знам точно терминологията как е де, може и да не съм бил мн точен хах. Щото те позьорски избират няколко(на фона на всички) вида животни, които им изглеждат сладки или красиви, или нз кво, чиито права да гледат и си мислят, че са много толерантни и състрадателни. Аз поне си признавам, че не се държа етично с никое животно.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
- Dark Harvest
- Пишете, о, братя
- Специалност: Биотехнологии
Не се и съмнявам в това, заради такива като теб се плаша за 2012.
Та за уличните кучета. Мисля си следното-забелязали ли сте разните клошари по колко кучет влачат след себе си, сигруно хранят животните, тове е ясно. Може би едната главна причина за разпростарнеието и големия брой на уличните кучета е тази.
Разбира се това е само хипотетично.
Та за уличните кучета. Мисля си следното-забелязали ли сте разните клошари по колко кучет влачат след себе си, сигруно хранят животните, тове е ясно. Може би едната главна причина за разпростарнеието и големия брой на уличните кучета е тази.
Разбира се това е само хипотетично.

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
А аз се плаша, че заради хора като теб един ден ще е незаконно да убиеш хлебаркаDark Harvest написа:Не се и съмнявам в това, заради такива като теб се плаша за 2012.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
- Dark Harvest
- Пишете, о, братя
Еми, ако такива като теб гиизбият до крак и доведат до някоя екокатастрофа, току-виж наистина стане незаконно.

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
Не става въпрос за тва. Нито ще стане екокатастрофа, нито са застрашени, нито нищо. Те са станали ненормално много заради нас. За кучетата говоря. Въпросът е, че не било "хуманно" да ги лишаваме от правата им. Около тва се върти целия спор. Дали те имат същите права като нас или ние (защото можем) трябва да гледаме на нас да ни е максимално удобно, независимо от тях. Представете си, че града е апартамента ви, а кучетата са хлебарките. Няма нищо нехуманно да ги преместиш/вкараш по кучкарници/ и тн. Да, не е като да не мога да живея и с тях, но при положение, че съм достатъчно еволюирал да мога да направя така, че да не ми се налага... Няма кво да се съобразявам с тях (и за кучетата и за хлебарките става въпрос).
- Dark Harvest
- Пишете, о, братя
О, Боже

Остави, няма значение.
Остави, няма значение.

-
People-can-FlY
- Пишете, о, братя
Made my day!atanas_tsankov написа:но при положение, че съм достатъчно еволюирал да мога да направя така, че да не ми се налага... Няма кво да се съобразявам с тях (и за кучетата и за хлебарките става въпрос).
p.s. "природозaщитниците си избирaт едно слaдко животинче" - get out of ur shell rly.
Болшинството от "природозащитниците" са мързеливи, необразовани глупаци, които наистина са готови да ратуват за оцеляването на някой помияр повече, отколкото за египетския лешояд (примерно). Също така повечето от тях знаят за подзащитната им природа по-малко, отколкото е възможно дори за мързеливи, необразовани глупаци. Което обаче не им пречи да цвилят из софийските улици и да правят групи във фейсбук и като цяло да навличат позор и посмешище на малцината, които наистина правят нещо за околната среда. Което е тъжно.

-
People-can-FlY
- Пишете, о, братя
..........
Последно промяна от People-can-FlY на 15 Май 2013, 03:03, променено общо 1 път.