Грим?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
_Lina_
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Грим?

Мнение от _Lina_ »

Гримчета, мазанициии много обичам :mrgreen:
Страшно много харесвам естествените жени и тези, които се харесват и изглеждат добре без грим.
Аз съм спрямо настроението ми - понякога не се гримирам, ама това май най-рядко се случва или поне най-рядко ме виждат така хората. Обикновено си тегля 1 черен молив сутрин и така изкарвам деня. Понякога след 4-5 часа се получава така, че все едно не съм се гримирала въобще, но какво да се прави. Слагам го този молив, защото иначе ми изглежда лицето сякаш много празно (някви си мои неща, в моята глава :lol: ) от друга страна ако 3-4 дни не се гримирам и си перкам без грим и всичко си си го чувствам наред.
Когато имам повече време, настроение и т.н се мацам и по-солидно: спирали, фон дьо тен-чета, сенки ала-бала И много обичам дори, не знам как, ама съм решила дори и че ми отива :lol:
Вярно, предпочитам по-тежкия грим май иии ми се получава по-вечерен 'look', когато си направя по-основно гримиране, ама гледам да не стигам чак до турбо фолк ексцесии де и се надявам да ми се получава донякъде поне :lol: :roll:
ИзображениеИзображение
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

В последно време и аз не се гримирам много-много. Нещо съм отегчена. И резултатът не закъсня - онзи ден една бабка ме попита дали не съм седмокласничка.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

:lol: +1. За негримирането само де.

Това ми напомни за една случка отпреди време. Имах кофти ден и реших, че не ми се занимава да се понамажа... Ефектът беше уникален. Тогавашния ми приятел: "Кой те е бил, че иглеждаш така?" :lol: (А той не обича много нагримосани мадами. :roll: )
Това идва в потвърждение на мнението ми от .... няколко страници по-назад. Грим не ти трябва, когато се чувстваш добре, защото тогава и изглеждаш добре. :mrgreen: Или поне не съм уплашила никого по улиците. :roll: Кат' ви е кофти - стойте далече от хора. :lol: Ако не, светата М-тройца на рекламите за декоративна козметика идват на помощ. :clown:
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология

Мнение от Crippled Alice »

Божее хахаха аз не мога да си позволя да излезна негримирана :lol: Фон дьо тен задължително, за да не мязам на наркоманка, спирала, молив и очна линия, за да не приличам на 15-годишна ;)
а ако вече много ми се занимава слагам и сенки, но супер леки, щото не харесвам кичозните работи.
Ама без грим хахахаха
ужс
Аватар
Cliff Burton
Паисий
Специалност: География и Биология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Cliff Burton »

Ооо и аз слагам яко фон дьо Мен, Черен и розов грим, та да съм по шик, малко кремче, от време на време моливче и така. Сенки от време, и без това всеки път съм в "Страната на сенките". :mrgreen: Все пак трябва да си поддържам гарванската репутация през нощта и орелската през деня. 8) Бтв, яка тема :cheers: :cat:
When you walk through a storm,
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Грим слагам всеки ден, освен лятото. Попринцип не харесвам силен грим за през деня, защото се чувствам неестествено. Винаги слагам поне спирала и подчертавам веждите, фон дьо тен слагам през зимата защото ми предпазва кожата от студа, иначе не ползвам. Понякога слагам и много лек руж и някакви по-светли сенки. Не ми пречи да се гримирам сутрин, отнема ми точно 10 минути докато закусвам. Не ми е проблем да излезна и без грим, имам периоди в които наистина ме мързи много и то по-скоро ме мързи от разгримирането вечер. Както и да е, всичко е много персонално, има момичета на които никак не им седи добре грим и са по-хубави естествени и други които пък изглеждат много добре дори и с по-силен. А има и такива дето просто не знаят как да се гримират и е по-добре да не го правят...
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър

Мнение от The_Viper »

Дъждът върху лицето - много си права. :) Кви са тия краини изказвания от сорта на "гримирането е ужасно против съм " и бла бла - мн мразя хора дето си налагат мнението! Всеки си решава за себе си - не може никой да ми каже да не се гримирам. Щом аз съм решила така значи така се харесвам повече и значи ще се гримирам!

За себе си - мога да кажа че без молив за очи и спирала не излизам, защото просто се плаша като се ивдя в някое огледало. Не съм излишно суетна, но просто без молив очите ми изглеждат много зле, някак си се губят и съм сигурна че освен себе си, плаша и други хора! :D Това за ежедневието- иначе за някой по-специален повод или за излизане вечер на кръчма/бар- тогава освен молива и спиралата, слагам и сенки, и фон-дьо-тен, пудра, за да не лъщя и т.н. Акцентирам най-вече върху очите, на устните никога нищо не слагам, защото мразя разни лепнещи и досадни гланцове, за червило да не говорим, червилата още повече ме дразнят. :lol:
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
HighHopes
Постоянно присъствие
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от HighHopes »

Аз пък не се гримирам. Нищо не слагам - нито моливи, нито спирали, а за фон дьо тени да не говорим - даже са ми лееко противни тези неща. Харесвам се без грим. Хората около мен също ме харесват без грим. Много рядко се случва да си сложа само спирала, ако ми се занимава. Имам големи очи и това си личи и без допълнителни мацаници. Пък и цял живот имам пред себе си, за да се мацам. Не искам да си вредя на кожата още от сега, а още по-малко искам да изглеждам по-стара, отколкото съм :)
:bounce: :bounce: :bounce:

Изображение
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър

Мнение от The_Viper »

Правилното гримиране и качествените гримове не състаряват, а напротив. ;)
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
HighHopes
Постоянно присъствие
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от HighHopes »

Може би, не знам. Не съм се научила да се гримирам, ако трябва да съм честна. Пък и леко ме мързи :) Просто прочетох, че някой беше написал, че не искал да изглежда на 15.. Аз пък предпочитам да изглеждам по-малка :)
:bounce: :bounce: :bounce:

Изображение
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

The_Viper написа:Дъждът върху лицето - много си права. :) Кви са тия краини изказвания от сорта на "гримирането е ужасно против съм " и бла бла - мн мразя хора дето си налагат мнението! Всеки си решава за себе си - не може никой да ми каже да не се гримирам. Щом аз съм решила така значи така се харесвам повече и значи ще се гримирам!

За себе си - мога да кажа че без молив за очи и спирала не излизам, защото просто се плаша като се ивдя в някое огледало. Не съм излишно суетна, но просто без молив очите ми изглеждат много зле, някак си се губят и съм сигурна че освен себе си, плаша и други хора! :D Това за ежедневието- иначе за някой по-специален повод или за излизане вечер на кръчма/бар- тогава освен молива и спиралата, слагам и сенки, и фон-дьо-тен, пудра, за да не лъщя и т.н. Акцентирам най-вече върху очите, на устните никога нищо не слагам, защото мразя разни лепнещи и досадни гланцове, за червило да не говорим, червилата още повече ме дразнят. :lol:
Аз също не харесвам гланцове защото ми се лепи косата по устните и ми е много неприятно. Имам няколко червила, които изобщо не усещам и понякога си слагам от тях, особено зимата за да не ми изпръхват устните. Колкото до това, че грима състарява кожата не съм много съгласна, има качествена козметика, която не е толкова скъпа. Примерно аз си взимам една спирала за 20 лева, но я ползвам около 6 месеца защото не слагам по много. Сега съм намерила една марка продукти които доста ми харесват и не са никак скъпи, просто от време на време си купувам по нещо, което ми трае около година. Когато излизам вечер задължително се гримирам, струва ми се като проявено внимание към човека с когото съм излезнала или към компанията.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

Напоследък се гримирам съвсем от дъжд на вятър, само за по-специални случаи. В ежедневието ми е много по-удобно без никакъв грим - нито се притеснявам дали не се е размазало нещо, нито поправям грима в движение, пък и се чувствам по-свежа.
А и като се гримирам е доста пестеливо - само спирала и черен молив, но разликата е голяма, защото съм бледа и руса. По-тежък грим ми стои направо курвенско :lol:
А девойките, които твърдят, че не се харесват без грим - това е заради навика. Сигурна съм, че и без грим сте си екстра, просто се отвикнали да се виждате така. Аз съм по същия начин с очилата - лицето ми ми се струва голо без тях, защото от 2 години ги нося почти непрекъснато, преди това го нямах тоя проблем. :bounce:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Мда, всичко е до навик. Аз понякога като свикна да се мъкна без грим и изведнъж ми изскочи някоя вечер в заведение, на която вечерният макиаж си е направо a must, като се гледам в огледалото по-скоро си приличам на вещица :lol:

А когато човек е рус и с бледа кожа, черното е по-добре да се избягва. Кафяво стои по-добре, както и лилаво-земните тонове. Аз тия дни обмислям да се докопам до кафява очна линия да видя как ще се чувствам с нея.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Очната линия е един от любимите ми гримове! Обожавам я и ми стои супер яко.
И друго - май не съм се хвалила тък, но преди време си взех и червено червило. Има страшен успех сред момченцата :D През деня си слагам малко от него, или по-скоро знаете оня трик със салфетката, когато сте сложили много червило, така се изтрива и остава само блед намек. Вечерно време обаче изобщо не ми пука, придава ми много 60-арски вид.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ами аз имам една теория за грима, че ако искаш да изглеждаш по-скоро като момиче, наблягаш на очите и на опушения грим. А ако искаш да имаш визия и да създаваш усещане за жена, залагаш на червило.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”