КН, ИС или Информатика
Модератори: Methuselah, thegirl
-
smerchbg
- В началото бе словото
- Специалност: metematika i informatika
- Курс: първи
Re: КН, ИС или Информатика
Искам да попитам специалността Математика и информатика към коя страна клони повече ? математика ? информатика ? или и двете се изучават по толкова ,че да ти е гадно да го следваш 
- svetlio.pernik
- Да живей словото
това е педагогическа специалност учиш за учителsmerchbg написа:Искам да попитам специалността Математика и информатика към коя страна клони повече ? математика ? информатика ? или и двете се изучават по толкова ,че да ти е гадно да го следваш
Възможностите са брилянтно замаскирани като невъзможни ситуации!
До колкото съм забелязала и двете се учат колкото да изкараш фми с добър успех

-
bubo
- От дъжд на вятър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
И от двете поо..нищо
Общо взето учиш точно за даскал-елементарна математика и няква мижава информатика колко да можеш да предаваш на 4ти-5ти клас 
- dastier
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни науки
Виж сега аз съм КН вече втори курс и това което мога ти кажа е да избереш между КН и СИ.
При нас останах с впечателението че е малко по-хард и хората са малко по изпилени но има повече таланти, учи се отчайващо много математика
което ме разочарова. Ама в информатика се учи още повече математика така че не ти го препоръчвам изобщо.
И както много колеги казаха тука най-важното е избираемите които са едни и същи за всички
При нас останах с впечателението че е малко по-хард и хората са малко по изпилени но има повече таланти, учи се отчайващо много математика
което ме разочарова. Ама в информатика се учи още повече математика така че не ти го препоръчвам изобщо.
И както много колеги казаха тука най-важното е избираемите които са едни и същи за всички
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
И.... нека спорът да започне отначало.
... или пък не.
Драги бъдещи колеги,
Кажете си мнението за тези специалности, като се вече студенти, защото е мой ред да кандидатствам.
Спрял съм се на КН или Инф. , искам да се занимавам със програмиране. Благодаря Ви предварително....
... или пък не.
Драги бъдещи колеги,
Кажете си мнението за тези специалности, като се вече студенти, защото е мой ред да кандидатствам.
Спрял съм се на КН или Инф. , искам да се занимавам със програмиране. Благодаря Ви предварително....
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Ми... правилно. 
Макар че каквото и да запишеш, има изборни, с които да компенсираш.
Макар че каквото и да запишеш, има изборни, с които да компенсираш.

Така като чета темата, се отказах тотално от КН, най-малкото, че там май се сбират главно зубрачи - оценкаджии, а аз не си падам много.
Искам да уча програмиране и компютърни мрежи главно. Не знам как е математика всъщност и не знам дали ще ми бъде по-силна, обаче от както започнах да се готвя за изпита и за матурата, започнах да придобивам интерес, който мога да кажа, че се засилва леко по леко, разбира се има и моменти от 2-3 дена в който не ми се решава, но това е нормално според мен.
Другото нещо което искам от специалността си е да имам поне малко свободно време, за да си разцъквам проекти, независими от ФМИ. Пък и ако остане време и за 1 бира в седмицата, няма да е лошо
Та.. засега май съм се спрял на Информатика или Софтуерно Инженерство, КН и ИС ги оставям на по заден план.
Вие какво бихте ми препоръчали взимайки предвид "капризите ми" ?
Благодаря на отзовалите се
Искам да уча програмиране и компютърни мрежи главно. Не знам как е математика всъщност и не знам дали ще ми бъде по-силна, обаче от както започнах да се готвя за изпита и за матурата, започнах да придобивам интерес, който мога да кажа, че се засилва леко по леко, разбира се има и моменти от 2-3 дена в който не ми се решава, но това е нормално според мен.
Другото нещо което искам от специалността си е да имам поне малко свободно време, за да си разцъквам проекти, независими от ФМИ. Пък и ако остане време и за 1 бира в седмицата, няма да е лошо
Та.. засега май съм се спрял на Информатика или Софтуерно Инженерство, КН и ИС ги оставям на по заден план.
Вие какво бихте ми препоръчали взимайки предвид "капризите ми" ?
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
За специалностите не знам, това ти трябва да го решиш, но ако отворят новата специалонст Мат и КН бих ти е препоръчал . А относно биричката... разказваха ми за един младеж от ИС, които си направил кула от бирени бутилки точно преди земетресението (преди няколко години)YavkaT написа:Така като чета темата, се отказах тотално от КН, най-малкото, че там май се сбират главно зубрачи - оценкаджии, а аз не си падам много.
Другото нещо което искам от специалността си е да имам поне малко свободно време, за да си разцъквам проекти, независими от ФМИ. Пък и ако остане време и за 1 бира в седмицата, няма да е лошо![]()
Вие какво бихте ми препоръчали взимайки предвид "капризите ми" ?![]()
Първи курс винаги има време,но оттам нататък като почнеш работа...
КН правеж
Не съм съгласна, особено след като не се познаваш с бъдещите си колеги, но все пак сам си избираш. Иначе според мен Информатиката е почти еквивалентна на КН (дори малко по-трудна може би), така че ако си е ориентирал нея, едва ли ще изгубиш.Така като чета темата, се отказах тотално от КН, най-малкото, че там май се сбират главно зубрачи - оценкаджии, а аз не си падам много.
Висшата математика почти няма общо с училищната.Искам да уча програмиране и компютърни мрежи главно. Не знам как е математика всъщност и не знам дали ще ми бъде по-силна, обаче от както започнах да се готвя за изпита и за матурата, започнах да придобивам интерес, който мога да кажа, че се засилва леко по леко, разбира се има и моменти от 2-3 дена в който не ми се решава, но това е нормално според мен.
Време винаги можеш да намериш, това зависи от теб.Другото нещо което искам от специалността си е да имам поне малко свободно време, за да си разцъквам проекти, независими от ФМИ. Пък и ако остане време и за 1 бира в седмицата, няма да е лошо![]()

-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Аз имам един въпрос.
Какво означава CSC101I (CSC101I. Увод в програмирането)? В Инф го няма, както и за други предмети. Благодаря ви предварително...
Какво означава CSC101I (CSC101I. Увод в програмирането)? В Инф го няма, както и за други предмети. Благодаря ви предварително...
КН правеж
Код на дисциплината. Не знам защо е това "l", не го бях виждала преди.
Не знам и защо само на КН дисциплините са записани по този начин.
Не обръщай внимание на кодовете. УП има и в другите компютърни специалности иначе.
Не знам и защо само на КН дисциплините са записани по този начин.
Не обръщай внимание на кодовете. УП има и в другите компютърни специалности иначе.

-
The Darkness Within
- От дъжд на вятър
Според мен това "l" всъщност е римско 1
I. УП
II. ....
Иначе останалото отпред си е код на дисциплината
I. УП
II. ....
Иначе останалото отпред си е код на дисциплината
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Може. Като отидох да си видя работата се заприказвахме, с хората които бяха там и стана дума какво искам да уча. Казаха ми, че вече съм приет (4.40 на изпита), но за специалност не е напълно ясно дали ще Инф или КН, но ми стигала да вляза някъде в хубава специалност за програмиране.
КН правеж
- bboydev
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
Усети ли как преди математиката я свързвахме с цифри, а сега като си погледнеш записките от двучасова лекция, изглеждат като ръкопис на ОмирVictoria написа: Висшата математика почти няма общо с училищната.![]()
Боже, колко математика има по този свят, Боже! :s