Уличните кучета?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

Какво ги правим?

Смърт
47
34%
Кучкарник
49
35%
Кастрация само
43
31%

Общо гласове: 139

Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс
Специалност: Компютърни Науки
Курс: първи

Re: Уличните кучета?

Мнение от atanas_tsankov »

Dark Harvest написа:То не прави нищо без подбуда-дали ще е страх от твоя страна, рязко движение, изнервеност в тяхно присъствие, кучетата усещат подобни емоции и самите те се нерват. Обаче те като се изнерват започват да бучат, да се зъбят. Това те стресира тебе още повече и се получава каскада.

Хах добре, дори да е така, ти сам си призна, че хората, които се страхуват от кучета могат да бъдат нападнати само защото се страхуват. Сега това ако го приемаш за провокация... Сериозно ли си вярваш, че кучетата не биха нападнали човек освен ако той не ги е нападнал... И че ние трябва да разчитаме на тяхната преценка за това кога е правилно да се зъбят и хапят.... Те са кучета, действат само инстинктивно, не мислят особено много.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
Аватар
Dark Harvest
Пишете, о, братя
Специалност: Биотехнологии

Мнение от Dark Harvest »

Еми, разбира се, ако се плашиш, ще ти посегне. За това не се плашете. Ако пък ви е толкова страх, не го гледайте в очите.
Изображение

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Че кой го гледа в очите, докато бяга презглава :lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

Dark Harvest написа:Еми, разбира се, ако се плашиш, ще ти посегне. За това не се плашете. Ако пък ви е толкова страх, не го гледайте в очите.
кефя се на толкова наивност...
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Що да е наивност... отдавна е научно доказано че кучетата и вълците не могат да гледат в очите. ;)
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс

Dark Harvest написа:Еми, разбира се, ако се плашиш, ще ти посегне. За това не се плашете. Ако пък ви е толкова страх, не го гледайте в очите.
Ще го гледам където си искам! Няма да се съобразявам с капризите на кучетата... "Не се плаши, не гледай тук, не гледай там"... Що за глупости. То живее само и единствено заради милосърдието на моя вид, то само да уплаши човек ние би трябвало да скачаме срещу кучето... Кво им става на тия природозащитници не мога да разбера
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Всяка крайност е глупава.

Държа да обърна внимание на уважаемите потребители върху следните клаузи от един закон:
ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ

В сила от 31.01.2008 г.
Обн. ДВ. бр.13 от 8 Февруари 2008г., изм. ДВ. бр.80 от 9 Октомври 2009г.

Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
...
22. извършване на пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на насилие към животни;
...

Чл. 10. (1) Забранява се проявата на особена жестокост към животните.

(2) За особена жестокост се смятат:

1. умишленото причиняване на смърт на животни;

2. умишленото причиняване на тежко и трайно увреждане на животни;

3. организирането на боеве с животни;

4. стрелбата по безстопанствени животни, опитомени животни или животни в плен и диви животни.

(3) Не се смята за особена жестокост деянието по ал. 2, т. 4, когато се извършва при условията на крайна необходимост или съгласно разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча или Закона за биологичното разнообразие.

(4) Не се смята за особена жестокост деянието по ал. 2, т. 1, когато се извършва съгласно разпоредбите на чл. 117, ал. 1, т. 10, 11 и 12, чл. 159, ал. 1 и 3, чл. 160, ал. 1 и ал. 2, т. 1 и 2 и чл. 179, ал. 3 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Глава седма.
АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ. ПРИНУДИТЕЛНИ АДМИНИСТРАТИВНИ МЕРКИ

... цялата глава...
Като прибавим принципа, гласящ, че непознаването на закона не оправдава неговото неспазване, вече си имаме няколко нарушители.

А колкото до форумното обсъждане - ето едно правило от правилника на форума, с което сте се съгласили при регистрацията си:
Приемате да не пишете никакъв груб, неприличен, вулгарен, заплашителен, сексуално-ориентиран или всякакъв друг материал, който нарушава законите. Такова поведение може да доведе до моменталното и постоянното ви изгонване от форумите (както и уведомяването на вашия доставчик). IP адресите, от които са направени всички съобщения се записват и могат да бъдат използвани в такива случаи. Приемете, че уебмастърът, администраторът и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно.
Линк към закона

Нека се постараем оттук нататък да водим дискусия, която не нарушава законите.
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

хм, честно казано ми е минавала през ума мисъл да сипна малко отрова в храницата на агресивните помияри в нашия квартал - като няма друга оправия... Знам, че е грях, чве е закононарушение (съгласна съм и глоба да си платя), но да чакам да ме изядат или детето ми... Кое е по-малкото зло, според вас/теб, поре???
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

Поре, извинявай...ама по този начин взимаш страна.
Не мисля за коректно да използваш правилника за да налагаш собственото си виждане по въпроса. Всичко това казвам с уговорката, че не следя темата изкъсо, но доколкото съм чел...ти защитаваш животните. А аз взех, че се разчетох 3-4 страници назад и не видях подобни постове (Може да си ги изтрил, което е друг филм).
Всеки случай не е "модераторско", според мен...след 28 страници тема...да напишеш подобно нещо.
Все пак...дълбоко се съмнявам, че в тези 28 страници ще намеря някакви опити за създаване на съзаклятие, което системно да трепе или наранява кучета.
Това, което видях е само мнението на някои хора, че политиката на държавата спрямо бездомните кучета не е правилна...а мненията май не са незаконни ?! (Поне от 20тина години насам)
А...да. Има и няколко, които казват в прав текст, че биха наранили животно за да запазят живота си. Същото не е нито пропаганда, нито популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на насилие към животни. Нарича се САМОЗАЩИТА на правото ти на живот...нещо, което е гарантирано от законите, конституцията и поне стотина конвенции.
А дали, когато това се случи (не пожелавам на никого да се стига до там) е самозащита или жестокост ще прецени нещото като съд...а не Пора-е-приятел или друг модератор...
Всичко това казвам с уговорката, че не съм прочел брутални мнения стил "Нека изтребем всички кучета, смърт, зиг хайл", защото пробъбли си ги изтрил...
:JC_spliff:
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

Неописуема е болката ми в слабинната област, предизвикана от факта, че нарушавам/бих нарушил Закона за защита на животните.
Humanism is death disguised as life.
People-can-FlY
Пишете, о, братя

Мнение от People-can-FlY »

Ебaси омрaзaтa, ебaси чудото! Искaте дa избием кучетaтa, зaщото нaпaдaли кaто им покaжем стрaх, тaкa ли? Зaщото товa сa нaшите улици и не сме длужни дa се суобрaзявaме с тях, a те с нaс? Зaщото имaте много "приятели нa един приятел", които в някои етaп нa животa си сa били ухaпaни от куче? Или сa лaели по вaс сaмите и вие щe примрели от стрaх? Или сa ви ухaпaли? Аз кaто сум глaден и злобен не тичaм 50 метрa след някои сaмо зa дa го ухaпя, гaрaнтирaм :Д:Д:Д

Не знaм кои кво премулчaвa, или по-лошо дaли си вярвa.. Хич не ми дреме честно кaзaно. Дреме ми единствено кaто някои си избивa комплексите вурху някои, които очевидно нямa кaк дa кaже нещо в своя зaщитa. Нaй-лошото е, че някои ще вземе дa се вурже нa вaшия aкьл.

А по повод нa товa, че не сме виновни че покaзвaме стрaх и зaтовa ни нaпaдaт => дa ги избием имaм дa кaжa едно:
В моментa квaртaлa в които живея е точно тaкьв. Ако срещу теб имa групичкa черни млaдежи привечер и ти им покaжеш стрaх или минеш нa другиьa тротоaр гaрaнция 100% че ще се изпaтиш, я с някоя прободнa рaнa, я сус нaсинено око или без потфeйл. Дa ги избием ли? Нееее! КАК?! Товa е рaсизьм!

Хорaтa сa сьщите и е много лошо, когaто рaзни пиклиовци мисльaт, че сa нaд всичко ощaнaло. Некa ви светнa вaс о'пaзителите нa човешките прaвa. Ние сме се брькнaли именно от тaзи природa и aко мислите, че щe нещо повече се зaмислете - ние можем ли дa живеем без нея? Не. А тя без нaс? Дa. Изобщо не щaвa вьпрос зa кучетaтa, именно товa мислене дьрпa всички ни нaзaд.

Poslepis: sori za polusrubskoto pisane, tuka nqma kirilica i izpolvam nekuv tup konvertor.
Аватар
Dark Harvest
Пишете, о, братя
Специалност: Биотехнологии

Мнение от Dark Harvest »

Ха, е това вече си го биваше :D
Изображение

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс

Хахах Сашо, не ти е леко :mrgreen:

И все пак не мисля, че е сериозно да сравняваш животно с човек (и лилав да е :colors: ).
People-can-FlY
Пишете, о, братя

Мнение от People-can-FlY »

Ей го пак нашия.

Ето ви една задача:

Аз > куче
Аз > дърво
Аз > куче + дърво
Аз > Животни + гора
Aз > природа

Намерете стойността на "Аз"?

Решение:
Какво съм направил аз, за да съм нещо повече от всичко това? Да видим...

Аз си избърсах задника тази сутрин.
Мама ми прати кексчета по пощата.
Изкъпах се.iw
Ходих на фитнес.

Не, това не се брои! Грешен отговор. Аз имам два крака, 2 камери, 2 предсърдия, живея в град и съм homo-sapiens. Моя вид има цивилизация от около 5000г и е решил, че е нещо голямо на фона на 3 милиарда години еволюция!
=> Аз>всичко
=> Аз = най-големия

п.с. И понеже съм толкова велик и не можете да сравнявате живота ми с нищо останало:
Аз ще оставя след себе си деца, които също така ще са по-големи от всичко. И тн.
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс

Виж сега, аз не се заблуждавам, че съм най-големия. Аз СЪМ най-големия. АЗ съм най-доминиращия вид. Най-естественото нещо на света е да гледам за благополучието на моя вид, и тогава (eвентуално) за другите видове. Защо казваш, че един вид ние и животните трябва да имаме еднакви права? Като ние сме очевидно много по-развити от тях. На природозащитниците им пука само за видове, които на тях са им симпатични. Мишките и плъховете имат ли право на живот? Или молците и комарите? Не съм чувал някой да ги защитава тях. Няма кво да се правим на мн добри и милосърдни, винаги сме използвали животните и сме гледали само себе си. Това не е лошо, ние ако не прецаквахме животни, за наше благо, нямаше да сме където сме сега.
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”