Допълнителен прием II етап

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Santino
В началото бе словото
Специалност: Социална педагогика
Курс: първи

Re: [АКТУАЛНО] Допълнителен прием II етап

Мнение от Santino »

Успех! И догодина, пак!
" Won't you die tonight for love? "
valantina
В началото бе словото

Мнение от valantina »

Да си повторя въпроса -ако някой знае, какво е работното време за записванията, от колко до колко? И също така дали днес, неделя, евентуално някой ще продава документи за записване пред ректората?
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

При нас беше за първото класиране рано сутринта, така че е по-добре да отидеш в съотвения факултет рано и да си оправиш работите тогава :) Защото, ако има много чакащи, ще ти създаде главоболия при чакането :lol:
Аватар
Катето
В началото бе словото
Специалност: Руска филология.

Мнение от Катето »

Дали ще има платено обучение тази година?
Според мен има значение подредбата на специалностите като гледам има хора с по-нисък бал от моя и са приети, а аз не съм. :|
Руска филология-1 курс.
Polkovnik
В началото бе словото

Мнение от Polkovnik »

Катето написа:Дали ще има платено обучение тази година?
Според мен има значение подредбата на специалностите като гледам има хора с по-нисък бал от моя и са приети, а аз не съм. :|
Кое не разбра.. защото малко прекаляваш, двама човека ти го обясниха, а ти твърдиш че не е логично, напротив МНОГО логично е.

Пример:
Иванчо иска да учи информатика, а ако не го приемат информатика, тогава math+инф.
Той си подрежда специалностите, ПО ЖЕЛАНИЕ, т.е. на първо място, слага специалността която иска най-много да влезне да учи, на второ място слага специалността по второто му желание.

Бала на Иванчо е 23.40

Да кажем че Петкан е добър в математиката и иска повече да учи математика отколкото информатика, и затова записва на първо място Математика и информатика, на второ приложна математика.

Бала на Петкан е 18.35

Е, сега идват classиранията, pocvaт с специалностите с най висок минимален бал. От примерните които давам по горе, информатиката е с най висок бал.
Следващата стъпка която правят, е веднага след това да сложат, и най напред да classират хората които са писали тази специалност НА ПЪРВО МЯСТО ПО ЖЕЛАНИЕ.
След като ги наредят, остават свободни места и добавят хора които са ги писали на 2ро място, ако не се запълни, pocvaт с хора от 3то място по желание написана, и така докато не се запълнят местата, или не свършат възможните подреждания на специалностите.

Както и да е, Иванчо не е приет информатика и остава за допълнително classиране в math+инф, а пък петканчо си е писал на първо място math+инф, и той вече е classиран и приет за тази специалност.
Обаче за следващото classиране.... няма свободни места в math+инф и хоп, Иванчо не е приет, нищо че е с по висок бал.

Така това се прави с цел, да не настане анархия при classирането на специалностите, а това което ти твърдиш, ако беше така системата, нямаше да classираме специалностите си, а щяхме само да си записваме кой специалности ни се учат, и нямаше значение ПОД КАКЪВ РЕД сме ги записали, но тогава, за да стане както ти искаш, трябва специалността оценена с най висок бал, да я вземат и да classират всички писали тази специалност, по бал, и примерно първите 60 човека са приети, т.е. запълват свободните места, след това минават на втората спец определена от университета по бал и там същата система, всички които са я писали ги classират и хората с най висок бал, от останалите влизат тази специалност. и т.н., и какво се получава тогава хората с най ниския бал ги бутат в специалността която е най ниско оценена в университета... а и нито можеш да classираш специалностите, нито нищо, на произвола на съдбата. Е ИЗВИНЯВАЙ НО ЛОГИКАТА СИ Е МНОГО ДОБРА, и все пак съм сигурен че администрацията на СУ ще ти даде награда, ако измислиш по добра система, та дори ще те запише в университета. Ама... надали ще обърнат внимание на Кандидат студент, след като има едно чудо академици, професори и доценти и т.н......
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика
Курс: втори

Мнение от aikaeimin »

Леле, ако още веднъж се наложи да го обясня това, ще си направя сеппуку..
Човече, класирането става по бал. Кандидатите се подреждат по бал, в низходящ ред, докато се запълнят местата в специалността. Това подреждане по желание го правиш, за да влезеш ти в желаната специалност, а не в някоя, която не искаш да учиш, но си писал на първо място заради 'престижа'. Въпросното подреждане няма пряко отражение върху класирането на останалите. Аз мога на първо място да пиша медицина, а да имам бал 10. Няма как да бъда класирана с такъв бал в точно тази специалност, ако ще да съм писала първото желание със златно мастило.
Ако нещата се случваха по странния, алогичен, времеемък начин, по който ти смяташ, че се случват, сега щях да съм втори курс японистика, вместо първи. Защото миналата година това ми беше първото и единствено желание и разликата между минималния бал и моя не беше кой-знае-колко голяма. 'Nuff said.
Бду, понеже постът ти май е насочен към мен - аз съм записана в университета от около 2 месеца, не се притеснявай =]
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

Абе може ли да си кандидат-студент и да не знаеш как става балообразуването и класирането?! Нямам думи.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Elyon
В началото бе словото

Мнение от Elyon »

олеее инспекторката на ФЖМК е ... баси и цербера...как ще я търпа тая злобна незадоволена женица 4 години :evil:
Някой друг записал се днес... може да сме се засекли на километричната опашка :lol:
Ще зарежа всичко и ще стана принцеса!
Аватар
Santino
В началото бе словото

Мнение от Santino »

aikaeimin написа:Леле, ако още веднъж се наложи да го обясня това, ще си направя сеппуку..
Човече, класирането става по бал. Кандидатите се подреждат по бал, в низходящ ред, докато се запълнят местата в специалността. Това подреждане по желание го правиш, за да влезеш ти в желаната специалност, а не в някоя, която не искаш да учиш, но си писал на първо място заради 'престижа'. Въпросното подреждане няма пряко отражение върху класирането на останалите. Аз мога на първо място да пиша медицина, а да имам бал 10. Няма как да бъда класирана с такъв бал в точно тази специалност, ако ще да съм писала първото желание със златно мастило.
Ако нещата се случваха по странния, алогичен, времеемък начин, по който ти смяташ, че се случват, сега щях да съм втори курс японистика, вместо първи. Защото миналата година това ми беше първото и единствено желание и разликата между минималния бал и моя не беше кой-знае-колко голяма. 'Nuff said.
Бду, понеже постът ти май е насочен към мен - аз съм записана в университета от около 2 месеца, не се притеснявай =]
Не съм съгласен :)
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от aikaeimin »

*shrugs* /не/съгласието не променя фактите.
Аватар
Santino
В началото бе словото

Мнение от Santino »

aikaeimin написа:*shrugs* /не/съгласието не променя фактите.
Проблема е, че фактите не са достоверни :)

Но ти предлагам да не задълбочаваме ..
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от aikaeimin »

Sure they aren't :salute:
Не мога да се занимавам повече.
Аватар
niai
От дъжд на вятър
Специалност: компютърни науки

Мнение от niai »

morfei написа:Абе може ли да си кандидат-студент и да не знаеш как става балообразуването и класирането?! Нямам думи.
Може, може.

И в момент, в който информацията е налична и лесно достъпна за всеки, който има желание и възможност да си постне въпроса/мнението тук, пак може.

Потресаващо, но факт.

morfei - евалата за усилията и търпението на тази кск. Не знам как го правиш това, аз нямаше да успея да запазя приличен тон, дори и да ми плащаха. (А ми плащат да се разправям със средностатистическия... няма да довърша.) Ще се видим с теб утре, май.

aikaeimin - златното мастило е добро, но даваш нездрави идеи с това :mrgreen:

Всички останали - на приетите честито, и дано ви помогне това, което сте записали; на останалите успех догодина. Най-искрено ви пожелавам.
noli me tangere
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”