При кандидатстването...
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- Edno_momi4e
- В началото бе словото
При кандидатстването...
Когато се подава комплекта документи за кандидатстване от 22 юни в които си изброяваш кои изпити ще полагаш и специалностите , както си ги подредил, как от университета разбират колко си изкарал на предишния изпит . Например ако имам достатъчно висока оценка и не искам да се явявам пак по география например, а в комплекта с документи ще напиша, че ще полагам по език и математика, как от университета разбират каква ми е оценката по география и как въобще се означава това, че искам да участвам в класирането с оценката от предварителния по география, освен другите изпити по език и математика?
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
И аз имам въпрос свързан с подаването на документите и за да не отварям нова тема ще питам тук.
Трябва ли да представям военна книжка? Казаха ми, че трябва само за задочно обучение, но на сайта на СУ пише "4.1. Военна книжка за отслужили или освободени;", а аз съм освободен от военна служба. Това значи ли, че трябва да си нося и книжката? Защото военните още не са ми я дали, чакам я от половин година вече, но я мотаят нейде из Военна болница и хич не съм сигурен, че ще ми я дадат до 7 юли...
Трябва ли да представям военна книжка? Казаха ми, че трябва само за задочно обучение, но на сайта на СУ пише "4.1. Военна книжка за отслужили или освободени;", а аз съм освободен от военна служба. Това значи ли, че трябва да си нося и книжката? Защото военните още не са ми я дали, чакам я от половин година вече, но я мотаят нейде из Военна болница и хич не съм сигурен, че ще ми я дадат до 7 юли...
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Re: При кандидатстването...
Трябва задължително да се явиш на изпита по география, дори и 2 да изкараш, за да ти се признае оценката от предварителния.Edno_momi4e написа:Когато се подава комплекта документи за кандидатстване от 22 юни в които си изброяваш кои изпити ще полагаш и специалностите , както си ги подредил, как от университета разбират колко си изкарал на предишния изпит . Например ако имам достатъчно висока оценка и не искам да се явявам пак по география например, а в комплекта с документи ще напиша, че ще полагам по език и математика, как от университета разбират каква ми е оценката по география и как въобще се означава това, че искам да участвам в класирането с оценката от предварителния по география, освен другите изпити по език и математика?
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
Имаш си ЕГН
, което вече фигурира при тях с оценката ти от предварителния изпит- при класиранията гледат и нея. Няма опасност от грешки, споко!
Както ти си имаш раздел с лични данни в сайта- така и те имат такъв
. И още нещо- надявам се, че знаеш, че независимо от добрата ти оценка от предварителния, трябва отново да заявиш участие за него, пък дори и да не се явяваш.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- Edno_momi4e
- В началото бе словото
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
васкес, ходи и ги юркай, щом е за кандидатстване са длъжни да ти я дасдат, а ти трябва , защото щом си освободен имаш право да учиш и задочно! Ходи и се разправяй най-добреVaskes написа:И аз имам въпрос свързан с подаването на документите и за да не отварям нова тема ще питам тук.
- Edno_momi4e
- В началото бе словото
- Johana Jotkova
- Драскач
- Обратна връзка:
Това се прави като излезат класиранията. Например ако не си приета на първо трябва да идеш и да попълниш декларация, че искаш да участваш за второ и т.н. иначе си губиш правото.Ice_Spirit написа:Чух,че два дни,след като обяват резултатите,тогава трябвало да се отиде и да се заяви,че можеш да участваш после с тях?Вярно ли е това?
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
http://www.pleven.bg/index.php
- kleopatra87
- От дъжд на вятър
- kleopatra87
- От дъжд на вятър
- Joyride
- Пишеща машина
хайде да го прочетем заедно :
Чл.34. Класираните кандидат-студенти от първия етап от 8 до 10 август включително имат възможност.....
2. Да потвърдят желанието си да се обучават в СУ “Св. Климент Охридски” като попълнят декларация и депозират диплома-оригинал за средно или колежанско образование, с което запазват правото си да участват в следващите етапи на класиране.
Чл.36. Вторият етап на класиране се обявява на 15 август. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон и некласираните кандидат-студенти.
Потвърждаването или записването на класиралите се от втория етап кандидати се извършва от 16 до 18 август включително.
Непотвърдилите от второто класиране кандидати, губят правото си за участие в окончателното класиране.
какъв е извода ? на всяко класиране трябва да ПОТВЪРДИШ, за да участваш напред..
Чл.34. Класираните кандидат-студенти от първия етап от 8 до 10 август включително имат възможност.....
2. Да потвърдят желанието си да се обучават в СУ “Св. Климент Охридски” като попълнят декларация и депозират диплома-оригинал за средно или колежанско образование, с което запазват правото си да участват в следващите етапи на класиране.
Чл.36. Вторият етап на класиране се обявява на 15 август. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон и некласираните кандидат-студенти.
Потвърждаването или записването на класиралите се от втория етап кандидати се извършва от 16 до 18 август включително.
Непотвърдилите от второто класиране кандидати, губят правото си за участие в окончателното класиране.
какъв е извода ? на всяко класиране трябва да ПОТВЪРДИШ, за да участваш напред..
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising