Кандидатстване за общежитие I курс

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Kkrisko
В началото бе словото
Специалност: ск
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: [АКТУАЛНО] Кандидатстване за общежитие I курс

Мнение от Kkrisko »

Leila_Valera написа:
Kkrisko написа:добре де защо тия от КН не дават разменни писма вчера ходих , и ми казаха евентуално след 10 и то при положения че някой си подпишел еди какво си
как може такива работи при положение че другите университети имат свободни базови места и само искат една разменно писмо и тези от СУ не го дават , ок но до 10 какво ще правим тези некласираните?!
егати малоумщината
:headbang:s
Искат всички да се борят за великолепните условия в общежитията на СУ.
Сега сериозно - наистина е свещена простотия да те спъват при положение, че имаш други варианти, които на тях не им костват никакви усилия и средства да ти предоставят. Моят съвет- тормози ги до спукване. Администрацията на СУ може спокойно да се застреля.
ок да се борят , но до 10-ти какво ще правят на улицата ли ще спят? или няма да присъстват на лекции до 10ти?
как???
Аватар
Leila_Valera
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика

Мнение от Leila_Valera »

Kkrisko написа:
Leila_Valera написа:
Kkrisko написа:добре де защо тия от КН не дават разменни писма вчера ходих , и ми казаха евентуално след 10 и то при положения че някой си подпишел еди какво си
как може такива работи при положение че другите университети имат свободни базови места и само искат една разменно писмо и тези от СУ не го дават , ок но до 10 какво ще правим тези некласираните?!
егати малоумщината
Сега сериозно - наистина е свещена простотия да те спъват при положение, че имаш други варианти, които на тях не им костват никакви усилия и средства да ти предоставят. Моят съвет- тормози ги до спукване. Администрацията на СУ може спокойно да се застреля.
ок да се борят , но до 10-ти какво ще правят на улицата ли ще спят? или няма да присъстват на лекции до 10ти?
И това при положение, че класацията на МУ приключи в средата на септември и вече от две седмици приемат индивидуални молби. Трябва ти разменно писмо, което се издава в деканата, но не съм сигурна дали не трябва вече да си приет в общежитията на СУ, което прави абсурда пълен. Виж няколко страници по-назад, мисля, че процедурата беше дискутирана. А, и уверение, че си студент.
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.

Регионално развитие и политика
Аватар
Kkrisko
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Kkrisko »

Leila_Valera написа:
Kkrisko написа:
Leila_Valera написа:
егати малоумщината
И това при положение, че класацията на МУ приключи в средата на септември и вече от две седмици приемат индивидуални молби. Трябва ти разменно писмо, което се издава в деканата, но не съм сигурна дали не трябва вече да си приет в общежитията на СУ, което прави абсурда пълен. Виж няколко страници по-назад, мисля, че процедурата беше дискутирана. А, и уверение, че си студент.
е да така е навсякъде приемат но ти трябва разменно писмо и уверение , на този етап не давали разменни писма , чак след 10 октомври
пълни идиоти
как???
Аватар
ivankz
От дъжд на вятър
Специалност: Политология
Курс: четвърти

Мнение от ivankz »

Вчера си направих труда да отида до София,за да видя сам как стоят нещата.
Отидох до Блок 42Б и говорих с г-жа Гогова.Питах я така и така не съм приет на класирането,а няма къде да нощувам до 11-и,мога ли да бъда настанен в общежитие на хотелска такса от 7.40лв/нощувка.Госпожата търпеливо ме изслуша и ми отговори,че свободни стаи нямало :lol:
Аз си мислих,че нещо ме будалка и попитах: "Абсолютно никакви свободни места ли няма?" ,а тя простичко ми отговори: "Не,няма." Попитах и за варианта с разменното писмо,но отговорът беше същият. Пожелах й лек ден и излязох от стаята отчаян :(
Последваха дълги часове в обикаляне из столицата и събиране на обяви,телефони и всякаква информация за квартири.
Обадих се на приятел,учащ в ТУ-София и го попитах дали в техните блокове имат свободни места.Той ми отговори,че би трябвало да има.Уговорихме си среща пред Ректората на ТУ-София и той ме заведе при централата на общежитията на ТУ.
Отидох да питам там дали има свободни места,за да нощувам на частно със съответната по-висока такса в периода 30.09 - 11.10.2010г.
Там доста по-дружелюбно се отнесоха с мен,но въпреки това ми отказаха категорично.Попитаха ме къде уча и аз им казах.Тогава господинът,който беше там ми каза: "Аз на СУ съм им дал 60 наши места за техни студенти.Трябва да поискаш разменно писмо от централата на вашите общежития и с него като дойдеш - няма да имаш никакъв проблем"
Попитах го,дали това разменно писмо не е само за братя и сестри,които искат да са в една стая,а той ми отговори: "И да си сам студент в семейството - щом имаш разменно писмо - ще те настаним."
Е,денят беше към края си и нямах време да ходя отново до СБО към СУ,понеже бързах да си хвана влака.
Остана ми загубеният ден в София,скитайки из кварталите и търсейки квартира.Край! :)
Tell me why are we so blind to see
that the ones we hurt are you and me...
Аватар
what_is_love
Драскач
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от what_is_love »

При мен беше подобна случката.Отидох до СБО-помолих ги за писмо,те ми отказаха,защото нямам брат или сетра,учащи се в ТУ или МУ.Тогава казах кога да попълна документите за следващото класиране,те ми каза че участвам автоматично.Вчера звънах и разбрах,че въобще не участвам автоматично.Даже да вметна,че много трудно се е и свързах,защото лелката ми вдигаше телефона,а след това го затваряше.Но аз продължавах да звъня.Най-накрая реши да ми вдигне и като и звънна GSM-а ,прекъсна разговора с мен,за да се обади.Та,след 5 обаждания що-годе успях да събера необходимата информация. :cheers:
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!

ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
Аватар
ivankz
От дъжд на вятър

Мнение от ivankz »

Това ни е целта - ще се борим срещу несправедливостта :D
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Бюрокрацията е голяма, за съжаление СБО са пълна бъркотия. Това е положението. продължавайте да звъните и да опорствате. От КН по принцип нямат право да откават разменно писмо. То е тяхно задължение да издадат такова, щом им бъде поискано, също както уверенията и служебните бележки. На всичкото отгоре от КН са си изключили телефона в 42Б, много зряло от тяхна страна, да не ги тормозят хората, дето няма къде да спят до 10 октомври.
Facebook
Изображение
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Ти представяш ли си?!?!? Да ти вдигат телефона и да го затварят?! Тва е подсъдно направо!
Компютърни науки 1 курс
Аватар
ivankz
От дъжд на вятър

Мнение от ivankz »

Светльо,в България кое е не е така,за съжаление?В нашата страна трябва да си супер наглото ко*еле,за да се оправиш. /С извинение за израза/ :D
Аватар
what_is_love
Драскач
Курс: трети

Мнение от what_is_love »

Все си мисля,че като свърши и последното класиране за общежитията,тогава ще ни дадат разменни писмо.А пък до тогава-метрото е голямо,топло,чисто-може да се навъртам нататък.
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!

ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
Аватар
Kkrisko
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Kkrisko »

what_is_love написа:Все си мисля,че като свърши и последното класиране за общежитията,тогава ще ни дадат разменни писмо.А пък до тогава-метрото е голямо,топло,чисто-може да се навъртам нататък.
на мен така ми казаха като свърши 3-то класиране тогава можело
svetlio.varna написа:Бюрокрацията е голяма, за съжаление СБО са пълна бъркотия. Това е положението. продължавайте да звъните и да опорствате. От КН по принцип нямат право да откават разменно писмо. То е тяхно задължение да издадат такова, щом им бъде поискано, също както уверенията и служебните бележки. На всичкото отгоре от КН са си изключили телефона в 42Б, много зряло от тяхна страна, да не ги тормозят хората, дето няма къде да спят до 10 октомври.
добре ако е така , можем ли примерно да оспорваме на по висшa инстанция или човек от СУ ?! :?:
Последно промяна от Kkrisko на 24 Сеп 2010, 11:35, променено общо 2 пъти.
как???
Аватар
ivankz
От дъжд на вятър

Мнение от ivankz »

Аз намерих временно решение,но ми излиза много скъпо: 120 лв за 12 нощувки
Аватар
ViLL__
От дъжд на вятър
Специалност: Публична администрация

Мнение от ViLL__ »

morfei написа:Ти представяш ли си?!?!? Да ти вдигат телефона и да го затварят?! Тва е подсъдно направо!
когато звънях на общежитията на СУ за да има къде да пренощувам преди редовния изпит ми правеха същия номер.. :|
а за тези които не са приети на второ класиране просто не виждам друг вариант освен да останат на квартира до 10 или при някой познат ако имат.....
Donnie: Why do you wear that stupid bunny suit?
Frank: Why are you wearing that stupid man suit?

Donnie Darko
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

От СС обещаха съдействие за разменните писма, очаквам развитие през следващия работен ден - понеделник. Следете тази тема: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 22&t=18356

Бюрокрацията е голяма! Пожелавам ви успех! Общежития има за всички! Трябва обаче упорство!
Facebook
Изображение
glupav
В началото бе словото

Мнение от glupav »

Здрасти, не че точно сега ще съм първи курс, ама и на това ще му дойде времето. Искам да питам дали, ако си първи курс и кандидатстваш за общежитие, можеш да поискаш да наемеш цялото само за теб, т.е. да плащаш и за двете или трите легла, или това е възможно едва 2-ри курс??????????????????????? :scratch:
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”