Магистратура
Модератори: Methuselah, thegirl
Re: Магистратура
Един колега и той така, както май подозирам и други хора.
Според мен е станала някаква грешка, която евентуално ще бъде оправена в официалната класация.
Иначе за момчето в момента можеш да видиш, че го има класирано на две места в списъка. (а в най-първия вариант наистина беше само СТ)
Според мен е станала някаква грешка, която евентуално ще бъде оправена в официалната класация.
Иначе за момчето в момента можеш да видиш, че го има класирано на две места в списъка. (а в най-първия вариант наистина беше само СТ)

И аз не разбирам как точно са класирани в СТ двамата с по-нисък бал - дори да е по т. 2 от Допълнителните разпоредби, би трябвало да са извън планираните бройки. Момичето също вече е класирано в две специалности, въпреки че в РСМТ е без номер. И на мен ми прилича на грешка, но в такъв случай не разбирам защо след като са я забелязали не са ги извадили от списъка за СТ и класирали някой друг на това място.
А някой знае ли дали е достатъчно да не се запиша след първо класиране, за да участвам във второ, или трябва да подам и някаква молба може би?
А някой знае ли дали е достатъчно да не се запиша след първо класиране, за да участвам във второ, или трябва да подам и някаква молба може би?
-
First_Lady
- В началото бе словото
Enea, до колкото разбирам ако само не се запишеш след първо класиране си губиш тотално възможността да го направиш. Според мен е по-логично да се подаде молба за второ класиране, но най-добре е да питаш в университета. А аз да питам някой има ли информация къде точно става записването, в смисъл в коя стая или вече трябва да отидеш в съответния факултет? Също не разбрах кога точно започва учебната година, избираемите предмети кога се записват?
Enea, сигурно ще класират скоро някого.
За участие на втори етап не знам дали трябва молба, но ми се вижда логично да е така. Както каза First_lady, питай в университета най-добре.
Записването подозирам, че ще става в 111 (със сигурност ще е по факултети), но и да не е там, все ще има други хора и опашки, на които да питаш.
Учебната година започва в началото на октомври. Изборни ще се записват малко след това вероятно.
За участие на втори етап не знам дали трябва молба, но ми се вижда логично да е така. Както каза First_lady, питай в университета най-добре.
Записването подозирам, че ще става в 111 (със сигурност ще е по факултети), но и да не е там, все ще има други хора и опашки, на които да питаш.
Учебната година започва в началото на октомври. Изборни ще се записват малко след това вероятно.

Да, явно ще трябва да питам на място(или телефон/майл, ако намеря). Но щеше да е мило тази информация да може да се намери лесно на сайта на ФМИ, както и тази за часовете и номера на стаята за записване, за които вече пита First_Lady. А случайно да знаете от къде може да се купи комплекта документи за записване на новоприети студенти?
В последният вариант на класирането на сайта на ФМИ двамата класирани с по-нисък бал в СТ са изтрити, все още не е въведен 25ти човек.
В последният вариант на класирането на сайта на ФМИ двамата класирани с по-нисък бал в СТ са изтрити, все още не е въведен 25ти човек.
Ами в правилника нищо не пише (на сайта на СУ), но кой знае. 
За часове и номер на стая, може и да го изнесат на сайта на ФМИ... на 25-ти сутринта примерно.
Не, наистина може и да изнесат нещо, може и да не изнесат. Но така или иначе на място няма да имаш проблем с ориентацията. Важното е да разбереш за втора класация преди това, най-малкото, за да не се разкарваш излишно, ако случайно няма нужда да се подава документ.
Комплектът документи ще се продава в книжарницата на ФМИ. Тя не работи в събота, но предполагам ще я отворят специално за нас.
За часове и номер на стая, може и да го изнесат на сайта на ФМИ... на 25-ти сутринта примерно.
Комплектът документи ще се продава в книжарницата на ФМИ. Тя не работи в събота, но предполагам ще я отворят специално за нас.

За какво ти е в събота? Записването ще е в петък и понеделник.Victoria написа: Тя не работи в събота, но предполагам ще я отворят специално за нас.
Напротив - в събота и в понеделник.hfy написа:За какво ти е в събота? Записването ще е в петък и понеделник.Victoria написа: Тя не работи в събота, но предполагам ще я отворят специално за нас.

Да, права си, объркал съм сеVictoria написа:Напротив - в събота и в понеделник.hfy написа:За какво ти е в събота? Записването ще е в петък и понеделник.Victoria написа: Тя не работи в събота, но предполагам ще я отворят специално за нас.
-
First_Lady
- В началото бе словото
Наистина ще е по-добре ако представят повече детайли относно записването. Аз например не съм карала бакалавър в СУ и не ми е ясно дори къде се плащат таксите (платих таксата за кандидатстване по банков път).
Е, ние като се записвахме бакалаври пък все едно сме знаели кое къде е.
Какво трябва да си носиш е описано на сайта на СУ - другото ще разбереш на място. Каса има във факултета, но и семестъра можеш да си платиш побанков път.
П.П. Нямам нищо против да има повече информация, но не зависи от мен.
Какво трябва да си носиш е описано на сайта на СУ - другото ще разбереш на място. Каса има във факултета, но и семестъра можеш да си платиш побанков път.
П.П. Нямам нищо против да има повече информация, но не зависи от мен.

Ето тук: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... e_studenti пише какви са необходимите документи за записване. Днес питах дали е необходима академична справка и ми казаха, че не. Не знам обаче дали това не важи само за завършилите СУ, така че може да им звъннете един телефон и да ги питате.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
А знаете ли комплекта с документите за записване откъде можем да го купим ако не е отворена книжарницата в събота?
Тези които не са от София имат ли право на общежитие?
Имат, да.
And now, let us step into the night