Хайде на протест срещу спирането на топлата вода!!!!

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Re: Хайде на протест срещу спирането на топлата вода!!!!

Мнение от george.merlin »

RadoRado написа:Излагане няма.
Има излагане на положението ни, което е ясно - нямаме вода вече дълго време.

За мен положението е това :
Министърът на образованието ще каже, че трябва първо реформа във висшето образование, преди да има пари.
Ректора ще каже, че без пари няма как да стане това с топлофикация.
Същевременно си взеха 1 месец бонус период за да ни баламосват.

А ние какво трябва да правим - протестираме.
Срещу кого ? Не е ясно
Реформа и аз искам, ама не може по средата на годината да ми спре парите. Това е изнудване. Няма да ви дадем парите докато не уволните 50% от преподавателите. Заради тази игра на Игнатов не страда университетът като институция, а студентите. Ние сме най-долу във веригата и ние го отнасяне. Игнатов иска да си играе с Илчев щото двамата имат лични проблеми, обаче го отнасяме ние.

Аз съм зад ректора в конкретния казус. Ректора пари щеше да има ако Игнатов не ми се правеше на голямата работа да ги спира по средата на годината.

Мисля, че вече ти е станало ясно срещу кого ще протестираме.
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Това че протестът е срещу правителството, не го прави политически!
С мирни демонстрации нищо няма да стане!
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

До колкото помня предният протест нямаше особен успех. Защото Илчев говореше, а не студентите !
Протест трябва да има срещу лъжите на СУ и скатаването в такова положение.
Както и срещу орязаната субсидия.
Но най-малкото искам това нещо да се превърне в политическо оръжие за някой - А и МОН и Илчев могат да го направят това, ако ние не внимаваме.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

RadoRado написа:До колкото помня предният протест нямаше особен успех. Защото Илчев говореше, а не студентите !
Протест трябва да има срещу лъжите на СУ и скатаването в такова положение.
Както и срещу орязаната субсидия.
Но най-малкото искам това нещо да се превърне в политическо оръжие за някой - А и МОН и Илчев могат да го направят това, ако ние не внимаваме.
Напълно съгласен съм, само се опитвам да ти обясня, че нещата се степенуват по важност.
Първо МОНМ, после СУ. Идеята е да говорим ние студентите. И да, ще те вземем да внимаваш и да ни предупреждаваш. :)
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури
Курс: четвърти

Мнение от Armin^^ »

Освен 2 протеста в 2 поредни седмици, за да се угоди на всички, може би? :Д

Честно казано по-склонен съм да протестирам 1-во срещу СУ, посл срещу МОНМ, най-малкото, че щом 5 месеца е назрявал проблемът, а за него не се е казало почти нищо, ем, извинявайте, ама в момента се чувствам излъган от ръководството на СУ. Толкова ли не можеха да излязат и да кажат: "Момчета и момичета, така и така, имаме проблем, гответе се за нещо тежко".
А сега какво направиха? 5 месеца крият и мълчат и накрая излагат всички пред свършен факт. Как така има пари да въртят ремонти из северното крило, как така СБО има 2 млн. лева, а в същото време няма едни кирливи 900 000 лв, да покрият поне на СГ задълженията?
Ето това е наглост и безочие! Слабо ме интересува дали Илчев си има някакви политически врътка с тоя или оня, дори от проблема с топлата вода не съм засегнат, искаме да има реформи в ръководството. Причини имаме много да искаме реформа в СУ, повод до момента, поне сериозен, нямахме, ето това е повод вече. Надявам се организацията да е добра, а не като на предишния протест 200 човека, ала-бала и Илчев да си чопли в носа да се чуди к'во да каже.
Изображение
smot
В началото бе словото

Мнение от smot »

Наистина всички се опитват да ни връткат в своите политически игри - личи от километри, че правителството и ръководството на СУ не се разбират. Съответно ние трябва да внимаваме да не залитнем по глупостите им и да кажем ясно и точно какво искаме - елементарни условия на живот, качествено образование, развитие на научни дейности и сносно обслужване.

Като не можем да се разберем срещу кого да протестираме, няма значение - нека протестираме против всичко и всички /правителството И ръководството/, защото заедно са виновни и защото ние го отнасяме заради тяхната наглост и неграмотност.

george.merlin, не се опитвам да правя финансови отчети, счетоводен баланс или Т-образни сметки, просто идеята ми беше, че в СУ и конкретно в СБО има едни пари, които си висят и не отиват за нищо в момента, числата са просто примерни : )))
та тия пари са платени за наеми, консумативи /вкл. затопляне на вода/ и кво ли още не и в интерес на истината СМЯТАМ, че е важно част от тях да идат ЗА МЕН, за това да имам топла вода и парно, щото като изпукаме и се разболеем тежко няма да има на кого да предават безграничните си знания и с кого да оправдават новите лампи на всеки 2години из северното крило!!! На първо място трябва да са елементарните условия за живот като ток, вода, отопление, хигиена и след това всички други разходи : )
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Хора, така няма да стане. Както обикновено не сме единни, плюем се един друг и в крайна сметка не знаем какво искаме. Едните правят фейсбук групи, другите срещи, третите протест с хавлии и сапуни (който аз така и не разбрах защо е "срамен"), четвърти пишат във форума на СБО. Между другото там често драска и един от членовете на СС (btw има обявена среща на СС с Ректора на 23ти септември, на която явно могат да отидат и трети лица или техни представители). Момчето от известно време се мъчи да направи нещо самичък. Дайте да измислим как да се съберем всички заедно за едно и също нещо, че организаторите ни станаха повече от организираните. :roll:
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Armin^^ написа:Освен 2 протеста в 2 поредни седмици, за да се угоди на всички, може би? :Д

А сега какво направиха? 5 месеца крият и мълчат и накрая излагат всички пред свършен факт. Как така има пари да въртят ремонти из северното крило, как така СБО има 2 млн. лева, а в същото време няма едни кирливи 900 000 лв, да покрият поне на СГ задълженията?
С 2 протеста за 2 седмици нищо няма да се направи, всеки ден трябва да се протестира! И то не тихо и кротко, 'щото ще станем смешни като учителите.

Не е вярно, Илчев беше предупредил, че ще стане така!
Ремонтите в Северното крило са мисля с американски инвестиции, СУ не дава никакви пари.
А тези 2 млн, какво точно знаеш за тях, че ги коментираш? Ако можеха да ги вземат, досега да са го направили!

Трябва да сме единни срещу малоумието на някой чиновници в правителството!
Аватар
shao
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство, Стопанско управление
Обратна връзка:

Мнение от shao »

Колеги, в крайна сметка срещата ще е днес от 18ч на Баба Яга.
И най-дългото пътешествие започва с първата крачка...
water
В началото бе словото

Мнение от water »

Колеги, съгласен съм с всичко, но за ремонта на Северното крило парите не са от СУ.

http://www.uni-sofia.bg/index.php/novin ... hil_dolara

"И след внимателно проучване чужденците решили, че може да имат съвместна работа с целия СУ. Те поискали да ремонтират за своя сметка една от аудиториите на Алма матер и там да бъде направен център на Харвард. Това съобщи за “Труд” зам.-ректорът на СУ проф. Иван Петков.

Комисията от Харвард се спряла на зала на Юридическия факултет и вече втора седмица там тече ремонт. Покрай аудиторията решили да оправят и целия коридор, който е един от централните в Софийския университет. Ремонтът е за около 200 000 долара и след приключването му там ще бъде ситуиран центърът. В СУ такъв вече има на Сорбоната.

Работата обаче не върви и без търкания, тъй като част от другите факултети са недоволни от ремонта в юридическия, тъй като същата зала е била ремонтирана с пари на вуза м. г. “Вярно е, но така поискаха от американския университет. Първо им предложихме едни аудитории в подпокривното пространство, които се нуждаят от ремонт, но те не се съгласиха”, каза проф. Петков. Новото крило на Харвардския университет ще бъде открито от борда на вуза през септември. След което ще има преговори за обновяване и на пространството пред мензата. То трябвало да стане компютърен център за студенти."

Това е...
velislava_romanova
В началото бе словото
Специалност: История

Мнение от velislava_romanova »

dataghost написа:Bullshit. Хубаво, да допуснем за секунда че всичко е 100% както казват по разни отворени писма.

Нямало пари. Таксите за общежитие, таксите за записване за общежитие, семестриалните такси - всички те не са и мръднали. Криза, пари нямало, не се очаквало подобрение. И от страна на ръководството - никакви мерки. Според мен ако реално СУ бяха във финансова безизходица, щяха да направят както прави и държавата в момента - да събере по един или друг начин пари от "поданиците" си.(студентите).

За 2 месеца без вода можеха да се съберат пари на пожар, за да го има тоя "гратисен период". Можеше да се помисли какво би правил университета при такава ситуация в бъдеще, как да се преразпределят финансите така, че да се съберат някакви средства. Да се вдигне таксата топла вода от 7.19 на 15 лева. Не знам, нещо, каквото и да е...

За 5 месеца без плащане на Топлофикация можеше да се измисли план за неизбежното появяване на проблема. Цялото това бездействие на фона на сериозноста (по думите на Илчев) по въпроса за "финансовата криза" в СУ според мен някак не е на място и има нещо нередно.

Кой би застанал на страната на университета, след като Илчев най-нагло преметна студентите при предишните протести?
И какъв е смисалът от това да вдигнат т. вода? Нестига че условията са на границата с мизерията ами и повече да плащаме. Институциите в БГ трябва да разбират че не ние сме им длъжни, а те на нас!!!
Защото тази липса на пари в СУ е от това че администрацията им е прекалено голяма на никой не са орязани и 5лв от заплатата и навярно имат и излишни други разходи! Да, ама е КРИЗААААА!!!!! Много хора вече го разбраха по грубия начин /уволнение или съкращение/, та питам се и в СУ ли искат да го разберат по този начин!?!
velislava_romanova
В началото бе словото
Специалност: История

Мнение от velislava_romanova »

Zvezdichko написа:
Polina_Nikolova написа:
Deschain написа:Абе хора, водата е най-малкият проблем в случая!, погледнете малко по-задълбочено на нещата!
Парно??? :shock: За това ли говориш? Не вярвам да ни оставят на студа, това вече ще значи със сигурност всички студенти на протест.
О, повярвай ми, ще го направят! Миналата или по-миналата година, не помня кога вече, когато Нафтогаз Украйна показа тлъст среден пръст на Газпром от Русия. Потърпевша си беше България, която е зависима от Газпром...

Резултатът? В Студентските общежития надписи: "Извиняваме се за липсата на топла вода и парно. Моля, не пускайте печки!". С други думи - не можем да ви пуснем парното, а печките са незаконни. Обикновеният студент мръзне.

Случвало се е преди. Ще се случи и отново.

Е, те да го направят самоче това ще означава край и за студ. град! Електропреносната мрежа НЕ е предвидена за отопление с ел. уреди което автоматично ще доведе до масови аварии!!!! миналата зима в 56 бл. на Медицински университет беше забавено, а после и намалено парното, което доведе до ежедневни спирания на тока! Това е от 1-н блок, ами от 10 ???? Нека се опитат и всички заведения ще фалират, а и ще съдят!!! :salute:
angry_student
В началото бе словото
Специалност: Pravo

Мнение от angry_student »

Ден 13ти! Топлата вода в общежитието все още е мираж...
Аватар
shao
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство, Стопанско управление
Обратна връзка:

Мнение от shao »

В някои блокове е ден 42-и. Не знам хората с бебета как търпят това безумие.
И най-дългото пътешествие започва с първата крачка...
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”