ако случайно има фенове на Сабатон тук и не знаят за този форум - sabaton-bg.com им препоръчвам да го прегледат предната година вечерта преди концерта пихме с групата 5-6 часа
ПРОМЯНА: музикалният ми профил http://www.last.fm/user/hammerstrikebg
Faith_no_more написа:колеги, колко от вас ще ходят на концерта на Scorpions ?
аз аз аз аз аз аз аз!!!!!!!!!!!!
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Венъм са първите, които вкарват в употреба термина Блек Метъл (през 1982 г. с едноименния албум). Разбира се, самият албум си звучи типично осемдесетарски. Влиянието на Сабат и Джудас върху Венъм е съвсем явно. Ако не бяха всички тия лакърдии за Сатаната, Венъм щяха да са ми от любимите групи. Знам, че някои от вас се кефите точно на приказките за дявола, но на мен някак си не ми звучат сериозно... Например, в албуми на Сабат като Headless cross (с Тони Мартин като вокал) също се експлоатира "мрачната" символика, но по доста по-изтънчен начин... поне според мен... не давам акъл на никого... усещам как Вайпър пак ще ми се кара на тема блек, след като изчете този пост... затова бързам да успокоя гнева й , поздравявайки я с едно от споменатите "тъмни" парчета на Сабат - Devil And Daughter:
тея цитати "венъм за първи път използват термина блек метъл" винаги са ме дразнили ужасно много. като са си кръстили албума така, какво ? нищо общо . защо не чувам никой да казва че Possessed са измислили дет метъла, като имат ЕП с такова име ? или че Pantera са измислили пауър метъла лол .
wunderlicher Alter, soll ich mit dir geh'n ?
willst zu meinen Liedern deine Leier dreh'n ?
Има нещо такова... и за това медиите са виновни до голяма степен.
Много се говори, малко се мисли и така...
Venom са си велики, но според мен много малко неща в музиката им е Блек... Реално - първите блек групи не звучат като Venom, просто се кланят на групата, защото именно Venom са използвали много неща като идеи, като текст, като идеология в албумите си, които идеи са търсели и споделяли и блекаджиите, но като музика... не, не мисля че точно Venom са чист блек!
В крайна сметка всеки стил еволюира, минава през периоди и се променя... И сегашния блек изобщо не е това, което беше. За съжаление...
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
не е... ... къде отиде звученето от преди '97... малко групи запазват първичността на звука от тогава... да не кажа, че повечето тотално се изпедерастиха...