Хайде на протест срещу спирането на топлата вода!!!!

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Polina_Nikolova
От дъжд на вятър
Специалност: Медицина
Курс: втори

Re: Хайде на протест срещу спирането на топлата вода!!!!

Мнение от Polina_Nikolova »

Deschain написа:Протестът трябва да е срещу правителството.
Трябва да затворим кръстовището пред Ректората, а не да се излагаме с кърпи и сапуни!
Утре в 18:30 е срещата пред Баба Яга!
Не съм в София и няма да дойда, но се радвам, че така мислиш и че ще присъства човек с идеи като моите :)
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

Ама как лесно предлагате да се вдигат тия наеми просто не е за вярване... Почнете да си плащате сами сметките пък тогава правете подобни предложения. Да ми се дигал наема... аз се чудя на колко още места да работя, почти не спя от бачкане, нямам топла вода, вероятно и парно, а тука искате на всичкото отгоре да плащам повече...

Протест... чудесно. С кърпи и сапун...., добре. Аз няма да дойда с кърпа и сапун, но и няма да се срамувам, че колегите ми изразяват мнението си по този начин. Поне го изразяват.

Относно СУ - чак пък да се грижи толкова за нас... Моля ти се, те няма да посмеят да дигнат наема, защото ще ни настроят срещу себе си. Няма вода, няма парно и хоп - ето по-висок наем. Що? Ей така, трябват ни пари.

Илчев че не става за управник е пределно ясно. Нека обаче решаваме проблемите един по един. Първият ни и най-важен проблем са Игнатов и МОНМ. Трябва да отидем да протестираме там. Защото ТЕ ни излъгаха с парите. Илчев няма нищо общо - макар да е виновен по речниково значение.

smot, тия изчисления, които ми правиш са абсолютна спекулация, измислица с цел подкрепа на аргументите ти. Нито познаваш счетоводството на университета, нито си наясно какви договори изпълнява и за какво са предназначени тези пари. Не може всеки лев който постъпи в университета да си мислиш, че е за теб (нас).
kingston
В началото бе словото
Специалност: културология

Мнение от kingston »

Благодаря ти, че ме просветли Полина!!!Как съм живял толкова спокойно с неизлечимата си глупост. :shock:

Ако искаш да ми кажеш, че ние трябва да плащаме толкова, колкото плащат и хората на квартири, нещо си се объркала. Ако искаш да ми кажеш, че студентите, получили благодарение на успеха си право да живеят на общежитие, трябва да не се интересуват къде отиват държавните субсидии, наемите и таксите им, още повече си се объркала. Ако искаш да кажеш, че хората, опитващи се по някакъв начин да потърсят отговорност защо живеят в примитивни битови условия, са глупаци, значи просто угодничиш.

Съмнявам се, че някой от нас иска да злепостави СУ чрез протеста си, напротив - та нали всички сме негови възпитаници и сме си мечтали да бъдем студенти. Просто всеки си има достойнство и елементарни човешки права. Факт е: повече от 5 месеца проблемът е назрявал, без да се вземат мерки. Аз никого не осъждам в частност. Но защо не ни казаха своевременно какво е положението и какво ни чака - сигурен съм, много хора щяха да са склонни ДОРИ да плащат известно време малко по-високи наеми. Ръководството е отговорно пред мен САМО заради това, че не алармира по-рано, че не предприе по-рано действия и че излизаха с изключително мъгляви обяснение относно топлата вода. Да, както каза Илчев, те не могат да печатат пари. Затова трябва да се протестира и срещу орязването на субсидията.

Полина, преди да окачествяваш инициативната част от студентите като "срам" и "глупаци", вземи погледни в собственото си око. Най-глупавото е да влизаме в някакви личностни нападки...
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

kingston написа:Ръководството е отговорно пред мен САМО заради това, че не алармира по-рано, че не предприе по-рано действия и че излизаха с изключително мъгляви обяснение относно топлата вода. Да, както каза Илчев, те не могат да печатат пари. Затова трябва да се протестира и срещу орязването на субсидията.
Ето с това съм много съгласна. Ръководството се бои от протести. Най-много се бои от протести, които по някакъв начин могат да бъдат свързани с него като организатор. Ръководството се бои от политически атаки. Или поне зам-ректора Недю Попиванов, който си подаде оставката преди протеста на 11-ти май (не заради протеста, но май и той е бил сред причините). Като ходихме при въпросния господин миналия декември относно стипендиите, той надълго и нашироко ни обясняваше как с протести не ставало, трябвало со кротце со благо. После много се възмути на колегите си от Ректорското ръководство и от Академичен съвет катон направиха протест на 11-ти май.
Еми, ето, видя се - со кротце со благо, с преговори под сурдинка не става. Протести трябват. И яснота. Поне за стипендиите се научиха и тая година отрано ни подготвят психически, че са яко орязани. Ама да си бяха взели поука и да бяха проявили откровеност и по въпроса с топлата вода, от който бая повече хора патят и то по бая гаден начин. :|
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

...
Последно промяна от slighter на 03 Апр 2011, 18:50, променено общо 1 път.
한류
Аватар
Polina_Nikolova
От дъжд на вятър

george.merlin написа:Ама как лесно предлагате да се вдигат тия наеми просто не е за вярване... Почнете да си плащате сами сметките пък тогава правете подобни предложения. Да ми се дигал наема... аз се чудя на колко още места да работя, почти не спя от бачкане, нямам топла вода, вероятно и парно, а тука искате на всичкото отгоре да плащам повече...

Протест... чудесно. С кърпи и сапун...., добре. Аз няма да дойда с кърпа и сапун, но и няма да се срамувам, че колегите ми изразяват мнението си по този начин. Поне го изразяват.

Относно СУ - чак пък да се грижи толкова за нас... Моля ти се, те няма да посмеят да дигнат наема, защото ще ни настроят срещу себе си. Няма вода, няма парно и хоп - ето по-висок наем. Що? Ей така, трябват ни пари.

...
Аз също го изразявам и бих дошла на протест, НО срещу правителството. Излагат се ако цъфнат с кърпа и сапун пред ректората ни :wink:
Но наема никой не иска да го вдигат. Просто казвам,че ни е сравнително нисък и ако трябва един два месеца да плащаме 20 лв. повече, докато нагласят новия бюджет, не е фатално :)
За другото напълно подкрепям :D

kingston, изобщо не искам да кажа,че трябва да плащаш като на квартира, не ми приписвай глупости...
И "глупак" никого не съм обиждала!А срам, защото не го правят на правилното място, и срам аз ще почувствам, мое мнение и просто го споделям, а не нападам.
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

slighter написа:СУ преживя '44, '89, '97 и видиш ли сега изведнъж през 2010 в 21-ви век не му стигна субсидията
Между другото, Илчев по същия начин се изрази като ходихме при него по повод финансовата неяснота КАКВИ ще са антикризисните мерки (то се видя вече :/ ) - че Университета е преживял войни, смяна на режими и т.н. и никога не е бил в такова финансово състояние.
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Излагане няма.
Има излагане на положението ни, което е ясно - нямаме вода вече дълго време.

За мен положението е това :
Министърът на образованието ще каже, че трябва първо реформа във висшето образование, преди да има пари.
Ректора ще каже, че без пари няма как да стане това с топлофикация.
Същевременно си взеха 1 месец бонус период за да ни баламосват.

А ние какво трябва да правим - протестираме.
Срещу кого ? Не е ясно
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Divided
В началото бе словото

Мнение от Divided »

Polina_Nikolova, ти вярваш ли си и на 1/10 от всичко, което каза?! Ама сериозно!
1. политически ще е протеста, АКО е срещу правителството!
2. ако се излезе с кърпи и сапуни, това е най-добрата форма на мирен протест възможна!
3. НАЕМИТЕ В СУ СА ВИСОКИ! 230 лева за 2 месеца лятото?! Виж в МГУ(!), УАСГ(!) и ЛТУ по колко плащат, после говори!
НЕ, НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ ИМА НЯКОЙ, КОЙТО МОЖЕ ДА НАГОВОРИ ТОЛКОВА ГЛУПОСТИ ЗА ТОЛКОВА КРАТКО ВРЕМЕ И ДА ЗАЩИТАВА ВИДИМО ВИНОВНИ ХОРА!
Ще си спестя голяма част от нещата, които мисля за постовете ти, обаче имам МНОГО приятели по квартири и най-пресния пример е апартамент 2 стаи+кухня на 10минути от НДК за 340ЛЕВА! Смятай го както искаш, излиза не много по-скъпо от общежитие, а условията са в ПЪТИ по-добри, да не говорим, че имаш кухня!
Аватар
shao
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство, Стопанско управление
Обратна връзка:

Мнение от shao »

Хора, успокойте се. Всички искаме едно - топла вода срещу парите, които плащаме. Нека не се разсейваме с лични нападки. Предлагам утре да има среща. Тъй като не искам тя да е публична в следващия 1 час ще пратя лични съобщения на всички колеги, които са били активни в тази тема.
На живо ще можем да обсъдим по-конструктивно този наболял и засмърдял вече проблем.
И най-дългото пътешествие започва с първата крачка...
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

...
Последно промяна от slighter на 03 Апр 2011, 18:50, променено общо 1 път.
한류
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Миро, в няколко мнения вече се написа, че срещата ще е в 18:30 на Баба Яга, какви ЛС-та? Нищо секретно няма, не мисля, че е необходим такъв подход. :scratch:
Аватар
Polina_Nikolova
От дъжд на вятър

Divided написа:Polina_Nikolova, ти вярваш ли си и на 1/10 от всичко, което каза?! Ама сериозно!
2. ако се излезе с кърпи и сапуни, това е най-добрата форма на мирен протест възможна!
3. НАЕМИТЕ В СУ СА ВИСОКИ! 230 лева за 2 месеца лятото?! Виж в МГУ(!), УАСГ(!) и ЛТУ по колко плащат, после говори!
НЕ, НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ ИМА НЯКОЙ, КОЙТО МОЖЕ ДА НАГОВОРИ ТОЛКОВА ГЛУПОСТИ ЗА ТОЛКОВА КРАТКО ВРЕМЕ И ДА ЗАЩИТАВА ВИДИМО ВИНОВНИ ХОРА!
Ще си спестя голяма част от нещата, които мисля за постовете ти, обаче имам МНОГО приятели по квартири и най-пресния пример е апартамент 2 стаи+кухня на 10минути от НДК за 340ЛЕВА! Смятай го както искаш, излиза не много по-скъпо от общежитие, а условията са в ПЪТИ по-добри, да не говорим, че имаш кухня!
Не защитавам никой. Просто казвам според мен къде е сегашният проблем, и от къде идва- правителството.
Протестът може да послужи на правителството, ако то иска да си свалим ръководството.
За наемите-лятото - да, зимата - не.
Щом не е много по-скъпо ( :?: ), ходи на квартира... Казваш, че разликата 30- 200лв. не е много???Защото наемът не ти покрива консумативите. Ако беше толкова неизгодно нямаше толкова хора да са в мизерните общежития, а да си живуркаме в апартаментчета.

Не искам вече да се обяснявам. Важното е, че вече доста хора споделят мнението ми за протест срещу правителството. В крайна сметка сме заедно в мизерията и не трябва да се караме, а да разберем къде да протестираме, за да има смисъл.
Когато се реши кога ще е протестът, пишете, ако е Октомври, повече хора може да успеят да дойдат.
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Мен ме интересува последно къде ще е срещата и от колко ?
( За сега е знае 18 и 30 баба яга, нещо друго ? )
Нека всеки си подготви доводите и да стане конструктивен разговор/дискусия. Нядавам се, че няма да има лични нападки.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Divided
В началото бе словото

Мнение от Divided »

Polina_Nikolova написа:
Divided написа:Polina_Nikolova, ти вярваш ли си и на 1/10 от всичко, което каза?! Ама сериозно!
Не защитавам никой. Просто казвам според мен къде е сегашният проблем, и от къде идва- правителството.
Протестът може да послужи на правителството, ако то иска да си свалим ръководството.
За наемите-лятото - да, зимата - не.
Щом не е много по-скъпо ( :?: ), ходи на квартира... Казваш, че разликата 30- 200лв. не е много???Защото наемът не ти покрива консумативите. Ако беше толкова неизгодно нямаше толкова хора да са в мизерните общежития, а да си живуркаме в апартаментчета.

Не искам вече да се обяснявам. Важното е, че вече доста хора споделят мнението ми за протест срещу правителството. В крайна сметка сме заедно в мизерията и не трябва да се караме, а да разберем къде да протестираме, за да има смисъл.
Когато се реши кога ще е протестът, пишете, ако е Октомври, повече хора може да успеят да дойдат.
Няма да коментирам, сериозно.
Ясно е, че си говориш наизуст, ясно е, че не четеш какво ти казват хората.
Жива.
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”