Хайде на протест срещу спирането на топлата вода!!!!

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Polina_Nikolova
От дъжд на вятър
Специалност: Медицина
Курс: втори

Re: Хайде на протест срещу спирането на топлата вода!!!!

Мнение от Polina_Nikolova »

kingston написа:
Polina_Nikolova написа:Парите, които ние даваме, са нищожна част от това, което ползваме. Разликата се плаща от държавата, а тя оряза СУ, затова става проблем.
Ех, Полина, някои хора от други университети ще останат с погрешно впечатление. Какво толкова ползваме - басейн, джакузи и мека мебел ли????????? Плащаме си и ток, и вода отделно. Да, вярно е, парното през зимата ни е безплатно, но живеем в една стая. Какво очаква СУ - да печели като частно лице от стаите, които дава под наем ли? Нереални неща говорите понякога...
Една стая под наем от частно лице е минимум 100-150 лв. без консумативи (които са не като при нас няколко лева). Увеличение на наемите от 30 на 50 лв., примерно,(с консумативи) даже и не се доближава до това...
Но това не е наша работа да го решаваме. Плащаме си,но ... :(
kingston
В началото бе словото
Специалност: културология

Мнение от kingston »

Polina_Nikolova написа:
kingston написа:
Polina_Nikolova написа:Парите, които ние даваме, са нищожна част от това, което ползваме. Разликата се плаща от държавата, а тя оряза СУ, затова става проблем.
Ех, Полина, някои хора от други университети ще останат с погрешно впечатление. Какво толкова ползваме - басейн, джакузи и мека мебел ли????????? Плащаме си и ток, и вода отделно. Да, вярно е, парното през зимата ни е безплатно, но живеем в една стая. Какво очаква СУ - да печели като частно лице от стаите, които дава под наем ли? Нереални неща говорите понякога...
Една стая под наем от частно лице е минимум 100-150 лв. без консумативи (които са не като при нас няколко лева). Увеличение на наемите от 30 на 50 лв., примерно,(с консумативи) даже и не се доближава до това...

На мен точно това ми беше думата - че СУ не може да се изявява като частно лице и да има частни интереси. 30 лева по 3 (трима души в стая) прави близо сто лева - отбелязвам го само за да не се създава погрешно впечатление, че, видиш ли, студентите живеят в лукс (ха-ха), а плащат нищожни суми. И аз нямам нищо против примерно на увеличение от 30 на 50 лева на наема (ако няма обаче наистина други ресурси). И, напротив, 50 по 3 = 150 лева - доста си се доближава до наема на стая, отдавана от частно лице. Не мислиш ли?

Но да не разводнявам дискусията...
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури
Курс: четвърти

Мнение от Armin^^ »

Абе, хора, с'я смело предлагате вместо 30 да плащате 50 лв., ама ако реално ви се вдигнат наемите, едно 90% от студентите, включително и голяма част от тея, дето сега са готови да извадят петдесетака, ще ореват орталъка, че 50 лв е много за тая мизерия ( което си е така, между другото ).
Хайде, хайде, все едно не си знаем народопсихологията каква ни е :Д.

Ако приемем, че всичко това, което казва Илчев е вярно, че в СУ просто няма откъде да се налеят пари, а нашите такси не стигат, то само държавна парична помощ би изкарала университета от дупката.
А ако приемем, че Илчев пак върти и суче, което е по-вероятно в случая, вече само протести му е майката. Съжалявам, че нямам работа в София близките дни, та да се присъединя към вас.
Изображение
Zvezdichko
В началото бе словото
Специалност: бакалавър по молекулярна биология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Zvezdichko »

Polina_Nikolova написа:
Deschain написа:Абе хора, водата е най-малкият проблем в случая!, погледнете малко по-задълбочено на нещата!
Парно??? :shock: За това ли говориш? Не вярвам да ни оставят на студа, това вече ще значи със сигурност всички студенти на протест.
О, повярвай ми, ще го направят! Миналата или по-миналата година, не помня кога вече, когато Нафтогаз Украйна показа тлъст среден пръст на Газпром от Русия. Потърпевша си беше България, която е зависима от Газпром...

Резултатът? В Студентските общежития надписи: "Извиняваме се за липсата на топла вода и парно. Моля, не пускайте печки!". С други думи - не можем да ви пуснем парното, а печките са незаконни. Обикновеният студент мръзне.

Случвало се е преди. Ще се случи и отново.
smot
В началото бе словото

Мнение от smot »

Напълно съм съгласен с Шао !!!
Просто помислете малко: в момента вече мина първата класация и 75% от местата в общежитията са заети, т.е. поне 2 000 студенти са се нанесли и са платили гаранционен депозит 3 наема !!!
Освен това от 20 000 студенти на СУ половината вече са записали семестъра и са платили между 200 и 800 лв. такса, което е минимум 2 млн /до 8млн./ ЛЕВА !!!!!!!!! Всички тия пари седят в сметката на СУ и не се използват !!!

А Илчев нарочно задържа средствата, защото в майчиното му мляко личи, че има конфликт с ГЕРБ !!
Хич не ме интересуват ГЕРБ, те нямат нищо общо с топлата ми вода, не на тях плащам и не от тях очаквам ПРОСТО ДА СЕ ПРЕПРАТЯТ ПАРИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ !!! Илчев просто иска да яхне някакъв бунт срещу правителството и да извърти всичко политически, да яхне гюлето на Барон Мюнхаузен....

А НИЕ, КОЛЕГИ, ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ТЪРПИМ ДА НИ ОСТАВЯТ БЕЗ ЕЛЕМЕНТАРНО НЕОБХОДИМИТЕ НЕЩА И ПРОСТО СИ ДРАСКАМЕ НЯКАКВИ РЕДЧЕТА В скапания ИНТЕРНЕТ !!! Всеки път, когато някой нададе вой за протест, друг се обажда "ама аз няма да съм в СФ, ама айде другата седмица, ама айде срещу някой друг, а не срещу СУ".....
ЧЕ КОЙ ДРУГ НИ Е ВИНОВЕН, НА КОГО СМЕ ПРЕВЕЛИ ВСИЧКИ ПАРИ ???? А ТЕ ВМЕСТО ЗА КОНСУМАТИВИ, КАКТО ПИШЕ В КАСОВИЯ БОН, НЕ ОТИВАТ ЗА НИЩО И СЕДЯТ В СМЕТКАТА НА СУ... а невероятният ни ректор само ходи по телевизиите като сифилистична кокошка....

КОЙТО ИСКА ДА ПРАВИМ ПРОТЕСТ, ДА КАЗВА ДАТА И ЧАС, който иска да си чеше езика >>> да си смърди в керливата стая!!
Zvezdichko
В началото бе словото
Специалност: бакалавър по молекулярна биология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Zvezdichko »

На първи октомври - откриване на учебната година - протестът е обявен вече - протестираме с кърпа и сапун. Какво по-просто от това?
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури
Курс: четвърти

Мнение от Armin^^ »

Хавлията е най-важна ;). Феновете на "Пътеводителя на галактическия стопаджия" ще ме разберат.
Пред ректората ли ще се протестира?
Изображение
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Armin^^ написа:Абе, хора, с'я смело предлагате вместо 30 да плащате 50 лв., ама ако реално ви се вдигнат наемите, едно 90% от студентите, включително и голяма част от тея, дето сега са готови да извадят петдесетака, ще ореват орталъка, че 50 лв е много за тая мизерия ( което си е така, между другото ).
Хайде, хайде, все едно не си знаем народопсихологията каква ни е :Д.
Няма нужда да чакам реално да ни вдигат наемите. Отсега ви казвам, че аз 50 лв за чист наем няма да им дам никога! И това няма нищо общо с народопсихологията ни. Няма да им дам, защото:

1) Това нищо няма да реши;
2) Нямам желание да пълня нечий джоб повече, отколкото го пълня сега;
3) Защото това, което предлагат не струва толкова.
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Добре, а за утре в колко и къде ще има събиране и обсъждане ?
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Аватар
Polina_Nikolova
От дъжд на вятър

kingston написа:
Polina_Nikolova написа:
kingston написа:

На мен точно това ми беше думата - че СУ не може да се изявява като частно лице и да има частни интереси. 30 лева по 3 (трима души в стая) прави близо сто лева - отбелязвам го само за да не се създава погрешно впечатление, че, видиш ли, студентите живеят в лукс (ха-ха), а плащат нищожни суми. И аз нямам нищо против примерно на увеличение от 30 на 50 лева на наема (ако няма обаче наистина други ресурси). И, напротив, 50 по 3 = 150 лева - доста си се доближава до наема на стая, отдавана от частно лице. Не мислиш ли?

Но да не разводнявам дискусията...
Ти я разводняваш с глупости... 150 лв. ако живееш с още един в тая стая, на месец с консумативите стават 200, не по-малко.Умножи по две и си сметни...

Трябва да благодарим на ръководството, че още не ни е увеличило наемите, защото доста други блокове са с по-големи от нашите наеми. А СУ се опитва да оправи проблема само със семестриалните ни такси(голяма част от нас не са си ги платили още!), без да вдига наема!
Родителите ни плащат данъци. Баща ми примерно плаща 300лв. данък. Той отива за държавата. Държавата не може да ореже така училището ми, че да ме остави без топла вода, разбирате ли? Но го прави.
А вие ще се излагате с кърпи и сапуни пред нашия университет, който е орязан и в криза, но ви щади и не ви вдига нито наемите, нито таксите, а се опитва да се справи с по никое време намалените пари.
Не може министърът на образованието да доведе главния български университет до криза, а после да гледа шоу как ние спомагаме за унижението на университета!

Силно се надявам не всички студенти да са на вашия акъл. Ако се състои този протест с кърпите пред Ректората, ще ме е срам че сте ми колеги!
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Добре Поли.
Ние изчакахме СУ да направи нещо ! Освен да ни лъже.
Въпросът е, че нищо не прави.
Пак ще го кажа - Илчев не става за мениджър.
Може да е перфектен учен ( тук не отричам ), но за да ръководиш хора и да разпределяш пари се изисква малка частица изкуство.
А той я няма.
Аватар
Polina_Nikolova
От дъжд на вятър

Просто не искам да услужим на ГЕРБ с този протест.
С таксите на моя факултет беше същото- настройваха ни, че таксата ще е немислима цифра, ректорът и деканът ни успокояваха, че няма да го допуснат. Изпратиха писмо с поправка на таксата, а министерството се бави до последно. Но колеги не протестираха пред ректората, а пред правителството, защото там ни създаваха проблем.Не им стана номера. Сега измислиха тая глупост...
Ако си свалим ръководството, какво?Най-много да лапа някой от ГЕРБ, вместо сегашните.
А и Илчев се е оправял с парите на университета преди орязването им.Като си сметнал за какво да похарчиш едни пари и, както каза колега,си сключил договорите, как да се оправиш изведнъж с по- малко пари?
Последно промяна от Polina_Nikolova на 21 Сеп 2010, 20:10, променено общо 1 път.
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Протестът трябва да е срещу правителството.
Трябва да затворим кръстовището пред Ректората, а не да се излагаме с кърпи и сапуни!
Утре в 18:30 е срещата пред Баба Яга!
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Polina_Nikolova написа:Просто не искам да услужим на ГЕРБ с този протест.
С таксите на моя факултет беше същото- настройваха ни, че таксата ще е немислима цифра, ректорът и деканът ни успокояваха, че няма да го допуснат. Изпратиха писмо с поправка на таксата, а министерството се бави до последно. Но колеги не протестираха пред ректората, а пред правителството, защото там ни създаваха проблем.Не им стана номера. Сега измислиха тая глупост...
Ако си свалим ръководството, какво?Най-много ще лапа някой от ГЕРБ, вместо сегашните.
Тук границата е много тънка.
Въпросът е кой е от правилната страна ?
Или Илчев иска да извърти това в политически протест, или е чист като сълза и наистина проблема е в министерствата (финанси + образование ( а там проблеми много, но дали нашият е там ? ))
Нека утре да го обсъдим това нещо добре.
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Доколкото усещам, има го и моментът на враждата Игнатов - СУ. Защото Игнатов е бившият ректор на НБУ, на които много им се иска да са най-уважаваният и славеният университет в България, пък Софийския продължава да е по-уважаван от мнозина.

И да носите кърпи и сапун на протеста, надали ще е излагане според мен, идейно е и журналистите ще го отразят. Но наистина и аз мисля, че протестът трябва да е срещу правителството. Нашите има за какво да си ги дъвчем и можем да си ги дъвчем винаги, но в случая наистина проблемите започнаха от намалената субсидия.
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”