Хайде на протест срещу спирането на топлата вода!!!!
- shao
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство, Стопанско управление
- Адрес в галерията на СУ: http://www.facebook.com/mdzhokanov
- Обратна връзка:
Re: Хайде на протест срещу спирането на топлата вода!!!!
Хора, защо така защитавате ръководството на С?. Илчев е много готин като човек, но той е научен кадър, той не е мениджър. И това се доказва ежедневно.
Не случайно във всички университети по света ръководствата на университетите са разделени на две части:
- ректор или зам. ректор по научната дейност
и
- ректор или зам. ректор по финансовите въпроси и организационно управление.
Само при нас работим на принципа "манджа с грозде".
Масова заблуда е, че СУ в момента функционира едва ли не на фотосинтеза - без никакви средства. А всъщност бюджета на този университет е съпоставим с общинския бюджет на Русе!!
Сами може да си сметнете колко милиони влизат в хазната на СУ сумарно от държавни субсидии, семестриални такси, такси за наеми, кандидат-студентски такс, обучения и т.н...
Да, би било хубаво СУ да разполага дори с още повече средства. Но допълнителни средства могат да се набавят и с наука, и с научни постижения, а не само да цоцаме от държавната хазна. Аз като данъкоплатец не искам да давам повече пари на СУ. Данъкоплатецът в Англия не дава повече пари, но получава много повече насреща като ниво на образованието.
Вижте горната статия, за да разберете колко пари си набавят чуджите университети само от научна дейност. А при нас науката е безполезна. Не защото не се дават пари за нея. напротив! Изливат се милиони за наука. Но науката ни в 90% от случаите е калпава и неприложима.
А вие сега сте склонни да плащате наем и консумативи, с които се плащат заплатите на академични лентяи и паразити, живеещи на ваш гръб. И после да вярвате на Илчев, че проблемът е изцяло в МОМН.
Илчев е назначен, за да борави със средствата на СУ и да намира допълнителни средства при нужда. В момента той категорично не може да се справи с тази задача. Харесвам Илчев като човек, но като мениджър просто не става.
Не случайно във всички университети по света ръководствата на университетите са разделени на две части:
- ректор или зам. ректор по научната дейност
и
- ректор или зам. ректор по финансовите въпроси и организационно управление.
Само при нас работим на принципа "манджа с грозде".
Масова заблуда е, че СУ в момента функционира едва ли не на фотосинтеза - без никакви средства. А всъщност бюджета на този университет е съпоставим с общинския бюджет на Русе!!
Сами може да си сметнете колко милиони влизат в хазната на СУ сумарно от държавни субсидии, семестриални такси, такси за наеми, кандидат-студентски такс, обучения и т.н...
Да, би било хубаво СУ да разполага дори с още повече средства. Но допълнителни средства могат да се набавят и с наука, и с научни постижения, а не само да цоцаме от държавната хазна. Аз като данъкоплатец не искам да давам повече пари на СУ. Данъкоплатецът в Англия не дава повече пари, но получава много повече насреща като ниво на образованието.
Вижте горната статия, за да разберете колко пари си набавят чуджите университети само от научна дейност. А при нас науката е безполезна. Не защото не се дават пари за нея. напротив! Изливат се милиони за наука. Но науката ни в 90% от случаите е калпава и неприложима.
А вие сега сте склонни да плащате наем и консумативи, с които се плащат заплатите на академични лентяи и паразити, живеещи на ваш гръб. И после да вярвате на Илчев, че проблемът е изцяло в МОМН.
Илчев е назначен, за да борави със средствата на СУ и да намира допълнителни средства при нужда. В момента той категорично не може да се справи с тази задача. Харесвам Илчев като човек, но като мениджър просто не става.
И най-дългото пътешествие започва с първата крачка...
Миро, така е, прав си. Обаче в държава, в която масовото затъпяване на обществото е целенасочена държавна политика, който и да стои на мястото на Илчев, все тая.
Иначе и аз съм съгласна, че там трябва да стои човек - мениджър. Обаче, дори това да се постигне, проблемите ни няма да се решат в момента, че и в близкото бъдеще, в което университетът ще затъне още повече
И да, не са ГЕРБ виновни, ама това е друга тема
Иначе и аз съм съгласна, че там трябва да стои човек - мениджър. Обаче, дори това да се постигне, проблемите ни няма да се решат в момента, че и в близкото бъдеще, в което университетът ще затъне още повече
И да, не са ГЕРБ виновни, ама това е друга тема
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Съгласен съм със Шао.
Ако университета не започне да върти пари от наука, няма да има много розово бъдеще.
И както преди казах - не може само оплаквания.
За някои - виновни са ГЕРБ.
Политиката им в здравеопазването куца! Скоро ще махнат лудата бабичка.
Но политиката им за образованието има някаква що-годе визия. Министъра тръгна от средното образование и добре че го направи. Там е по-важно да се засили, защото в момента към СУ се излива един огромен поток ТЪПИ студенти, които влизат заради занижените изисквания, само за да може Илчев да се угоява от субсидията.
А топлата вода е другият проблем. Тя е като далечно ехо на проблемите на университета и за жалост понеже никой от високите нива на управлението на СУ не живее в студентски град - за тях един вид това не е проблем.
Аз поне не видях загриженост за нас студентите от страна на СУ. Няколко изявления и толкоз.
Ако университета не започне да върти пари от наука, няма да има много розово бъдеще.
И както преди казах - не може само оплаквания.
За някои - виновни са ГЕРБ.
Политиката им в здравеопазването куца! Скоро ще махнат лудата бабичка.
Но политиката им за образованието има някаква що-годе визия. Министъра тръгна от средното образование и добре че го направи. Там е по-важно да се засили, защото в момента към СУ се излива един огромен поток ТЪПИ студенти, които влизат заради занижените изисквания, само за да може Илчев да се угоява от субсидията.
А топлата вода е другият проблем. Тя е като далечно ехо на проблемите на университета и за жалост понеже никой от високите нива на управлението на СУ не живее в студентски град - за тях един вид това не е проблем.
Аз поне не видях загриженост за нас студентите от страна на СУ. Няколко изявления и толкоз.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Да, трябват реформи в университета, но и държавата трябва да се намеси там според мен.
Нека Дянков да вкара някакъв специалист икономист вътре, който да се грижи за финансирането на университета, ясно е че това не може да го прави професор по история.
Ръководството може да има вина, но основната е в държавата, правилно говори Илчев пред БНТ.
Науката носи много пари да, но и за наука трябват пари!
Нека Дянков да вкара някакъв специалист икономист вътре, който да се грижи за финансирането на университета, ясно е че това не може да го прави професор по история.
Ръководството може да има вина, но основната е в държавата, правилно говори Илчев пред БНТ.
Науката носи много пари да, но и за наука трябват пари!
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Обратна връзка:
И Дянков скоро ще изгори. Не се безпокой.
Важно е да се сменят навреме министрите, които правят глупости, за да може страната да върви напред, а да не сме като при тройната коалиция.
едит :
Изгледах това по БНТ с Илчев.
Водещият много добре завърши - да решат първо битовите проблеми ( които са и най-належащи ) !
А Илчев се оправда с Фъндъкова. Не я е намерил в петък ? Аз я гледах по телевизията в центъра на София. Ако е имал по-голямо желание е щял да се срещне с нея.
Важно е да се сменят навреме министрите, които правят глупости, за да може страната да върви напред, а да не сме като при тройната коалиция.
едит :
Изгледах това по БНТ с Илчев.
Водещият много добре завърши - да решат първо битовите проблеми ( които са и най-належащи ) !
А Илчев се оправда с Фъндъкова. Не я е намерил в петък ? Аз я гледах по телевизията в центъра на София. Ако е имал по-голямо желание е щял да се срещне с нея.
Последно промяна от RadoRado на 21 Сеп 2010, 13:32, променено общо 1 път.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
- Armin^^
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: четвърти
Deschain, Дянков го лъжат с пари в кварталния магазин, ти искаш да ходи да назначава финансисти наляво и надясно.

- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Просто в случая заедно с ръководството трябва да потърсим сметка на държавата!, защото това е безобразие!
- Cliff Burton
- Паисий
- Специалност: География и Биология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
И все едно някой ще ни чуе, Deschain. Разберете трябват радикални мерки, както в Гърция и Турция с мирни простести няма да стане. Но българите сме овци и си примиряваме и си мизеруваме... Хората нямат изградена гражданска позиция колко пъти съм питал познати и други какви идеи имат за промяна на живота и нищо... Хубаво, гледай си собствения живот ама мисли малко и за родината. Поне мъничко.
Аз предлагам някакви кордони да се спира яко движението не мие интересува, ако ще да ме бият тъпите 4енгета. Ама като гледам никой няма да ме подкрепи.

Аз предлагам някакви кордони да се спира яко движението не мие интересува, ако ще да ме бият тъпите 4енгета. Ама като гледам никой няма да ме подкрепи.
When you walk through a storm,
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
А така, борете се ... и яжте редовно, че рънътъ прай бурбътъ. 
The names of the future are stamping of impatience.
-
kingston
- В началото бе словото
- Специалност: културология
Какво означава на разбираем български следният пасаж от сайта на СУ: "Двете страни ще продължат да търсят възможности за увеличаване на месечните суми, които Софийския университет „Св. Климент Охридски” превежда към „Топлофикация” за сметка на допълнителни приходи или други източници на финансиране. Беше постигнат консенсус за едномесечен гратисен период, след който да бъде възстановено подаването на топла вода за студентските общежития и в рамките на който да се изготви реален погасителен план на старите задължения и стратегия за изплащане на сумите за новия отоплителен сезон."?????????????
Дали искат да ни кажат, че още месец няма да има топла вода? (не дай, Боже!) Какво стана с обещанията, че чакали студентските такси в края на септември, за да ни пуснели топлото? Колеги, дайте възможни интерпретации на по-горния пасаж, защото е очевидно, че никой не иска да ни каже нищо конкретно! Да вдигнат, ако трябва, наемите с 20 лева, но да не се излагат по този начин! Само кършат пръсти и се оплакват - никакви реални действия не предприемат. Хубаво ще е, ако на 1-и октомври няма топла вода, да се организира един масов протест. И тук е мястото на Студентски съвет (защо иначе съществува) да излезе начело на този протест и да поиска обяснение за тази продължаваща информационна мъгла!
Вие какво мислите?
Дали искат да ни кажат, че още месец няма да има топла вода? (не дай, Боже!) Какво стана с обещанията, че чакали студентските такси в края на септември, за да ни пуснели топлото? Колеги, дайте възможни интерпретации на по-горния пасаж, защото е очевидно, че никой не иска да ни каже нищо конкретно! Да вдигнат, ако трябва, наемите с 20 лева, но да не се излагат по този начин! Само кършат пръсти и се оплакват - никакви реални действия не предприемат. Хубаво ще е, ако на 1-и октомври няма топла вода, да се организира един масов протест. И тук е мястото на Студентски съвет (защо иначе съществува) да излезе начело на този протест и да поиска обяснение за тази продължаваща информационна мъгла!
Вие какво мислите?
-
kingston
- В началото бе словото
- Специалност: културология
А, прощавайте, в прилив на афект не съм забелязал, че реалните действия май щели най-сетне да се предприемат в следващия един месец, в който ние ще живеем отново в Ледената епоха! Евала! Не мога да прикрия сарказма си. Как така цяло лято не можаха да го изготвят тоя план за погасяване на задълженията?????????????????????????????????
Ето го и целия текст... http://networkedblogs.com/87Aun
"Беше постигнат консенсус за едномесечен гратисен период, след който да бъде възстановено подаването на топла вода за студентските общежития и в рамките на който да се изготви реален погасителен план на старите задължения и стратегия за изплащане на сумите за новия отоплителен сезон."
?????? !!!!!!
"Беше постигнат консенсус за едномесечен гратисен период, след който да бъде възстановено подаването на топла вода за студентските общежития и в рамките на който да се изготви реален погасителен план на старите задължения и стратегия за изплащане на сумите за новия отоплителен сезон."
?????? !!!!!!
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
shao, не знам какъв е общинския бюджет на Русе, но според официалното писмо на Илчев до колегията в СУ, както и според всичките му медийни изказвания, вмомента издръжката на студент е по-ниска от издръжката на ученик. Дал е и цифрите. Някакси не мога да си представя, че ще лъже така нагло, най-малкото ако цифрите са измислени някой от Министерството просто ще извади една справка какви издръжки са дали на студентите в СУ и на учениците по училищата и ще приключи работата.
Още на 11-ти май Илчев каза, че се е наложо да спре парите за научни проекти, защото просто няма пари за нищо. Как точно да се набавят средства от наука и научни постижения, при положение, че няма първоначално вложени пари? За оборудване, проучвания и т.н.? Тия научни постижения не могат да станат с медитация. Преди 3 години влязох в Химическия факултет и лабораториите им бяха в потресаващо състояние, не мога да си представя колегите химици да успеят да развият научна дейност в такива условия. Разбира се, че е страхотно да се печелят пари чрез научна дейност и да не разчитаме само на променлвите настроения на МОМН, но за да се извършва научна дейност, трябва първо да се вложи нещо в нея.
Да наричаш преподавателите в Софийския университет "академични лентяи и паразити" (особено второто) ми се вижда малко твърде грубо. Не казвам, че всичките са цвете, в никакъв случай, но все пак трябва да проявяваме някакво елементарно уважение към хората, които ни обучават.
Deschain, Cliff Burton, по принцип трудно се организира протест в България, но съм сигурна, че ако се хванете с Феникса и с който още прояви ентусиазъм ще се получи. Особено след 1-ви като се напълни целия Студентски град, ако още няма топла вода ще има доста хора, готови да протестират.
Иначе на мястото на живеещите в Студентски град бих събрала няколко човека и още утре бих отишла в Ректората да попитам какво по дяволите става и какъв е този един месец гратисен период. Гратисен за кого!
Още на 11-ти май Илчев каза, че се е наложо да спре парите за научни проекти, защото просто няма пари за нищо. Как точно да се набавят средства от наука и научни постижения, при положение, че няма първоначално вложени пари? За оборудване, проучвания и т.н.? Тия научни постижения не могат да станат с медитация. Преди 3 години влязох в Химическия факултет и лабораториите им бяха в потресаващо състояние, не мога да си представя колегите химици да успеят да развият научна дейност в такива условия. Разбира се, че е страхотно да се печелят пари чрез научна дейност и да не разчитаме само на променлвите настроения на МОМН, но за да се извършва научна дейност, трябва първо да се вложи нещо в нея.
Да наричаш преподавателите в Софийския университет "академични лентяи и паразити" (особено второто) ми се вижда малко твърде грубо. Не казвам, че всичките са цвете, в никакъв случай, но все пак трябва да проявяваме някакво елементарно уважение към хората, които ни обучават.
Deschain, Cliff Burton, по принцип трудно се организира протест в България, но съм сигурна, че ако се хванете с Феникса и с който още прояви ентусиазъм ще се получи. Особено след 1-ви като се напълни целия Студентски град, ако още няма топла вода ще има доста хора, готови да протестират.
Иначе на мястото на живеещите в Студентски град бих събрала няколко човека и още утре бих отишла в Ректората да попитам какво по дяволите става и какъв е този един месец гратисен период. Гратисен за кого!
~ Кътчето ~
- Polina_Nikolova
- От дъжд на вятър
- Специалност: Медицина
- Курс: втори
И аз го гледах това ... и го разбирам само по един начин, колкото и да го мисля- до 21 Октомври може да ни оставят без вода
Но това за мен не е най-фаталното, което може да се случи
Моят начин за справяне ще е да ходя на плуване повечко, за да се къпя там
По-ужасно и непоносимо ще е да ни оставят без парно в софийския студ, поне за мен.
...но щом са употребили "гратисен период" може би искат да кажат, че в този месец ще имаме топла вода и след него университетът трябва да е направил " реален погасителен план на старите задължения и стратегия за изплащане на сумите за новия отоплителен сезон" или ще ни я спрат отново. Дано това са искали да кажат!
По-ужасно и непоносимо ще е да ни оставят без парно в софийския студ, поне за мен.
...но щом са употребили "гратисен период" може би искат да кажат, че в този месец ще имаме топла вода и след него университетът трябва да е направил " реален погасителен план на старите задължения и стратегия за изплащане на сумите за новия отоплителен сезон" или ще ни я спрат отново. Дано това са искали да кажат!
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Да, и аз си помислих дали списващите сайта не са заменили думата "през" със "след" по невнимание. Защото с "гратисен период" просто не се връзва.
~ Кътчето ~