Компютърни науки 2010-2014

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Публикувай отговор
MalUmKo
От дъжд на вятър

Re: Компютърни науки 2010-2014

Мнение от MalUmKo »

Има едно нещо наречено теория. Тя се взима или с разбиране или с нечовешко зубрене. А принципно да кажем че има реализация. Но не знам това ли единственото нещо с реализация? Според мен основното е това нещо, което ще учиш да те интересува, защото иначе прецакваш сам себе си. А че си си изкарала изпита 100% щом си влезнала. А това че ще можеш да се справиш не означава че ще ти е интересно и ще ти се занимава. Повярвай ми и аз мога да се справя, но за нищо на света не бих тръгнал да се занимавам.
ПП Не се опитвам да обидя никого, задавам прост въпрос и ми е интересен отговора.
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.
13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."
:D
Аватар
westi
В началото бе словото
Специалност: Компютърни науки

Мнение от westi »

кви сте заядливи....
тея, дето нямаме идея от програмиране, сме влезнали за да го научим :| толкова ли е сложно?! ..
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс
Специалност: Компютърни Науки
Курс: първи

Мнение от atanas_tsankov »

Хахах малумко, ами добър ник си си избрал. На мен пък са ми странни хора, които са 10 клас и си мислят, че знаят всичко за програмирането. Нали се сещаш, че тези неща, които те са учили цяла година, аз в КН ще ги наваксам за 0 време. (стига да имам желание). Не искам да се заяждам, но твоя въпрос е като аз да питам някой "Как може да записваш право без да си имаш идея от него?" ами нали затова влизам, за да го науча.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

atanas_tsankov написа:Хахах малумко, ами добър ник си си избрал. На мен пък са ми странни хора, които са 10 клас и си мислят, че знаят всичко за програмирането. Нали се сещаш, че тези неща, които те са учили цяла година, аз в КН ще ги наваксам за 0 време. (стига да имам желание).
будиш смях с подобни твърдения
Изображение
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс

Така е, същото ми разправяха, че за 6 месеца нямало да мога да наваксам 5 години без профилирана подготовка. Да, по-трудно ще е, но само в началото.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

наистина се дразня Ноктис като те храни ама ти си дървен философ :|
Изображение
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс

Е според теб как стоят нещата? Ако не си учил програмиране си обречен?
MalUmKo
От дъжд на вятър

Мнение от MalUmKo »

ОК, явно пак не ми разбра въпроса, имаш ли си идея какво представялява или просто ти звучи яко и мислиш, че ще можеш да правиш пари после, питам защо записа при положение, че не си съвсем наясно за какво иде реч, не се заяждам, не го правя с лошо намерение. Аз мога да ти кажа защо си записах математика въпреки че не е особено популярна и после реализацията, до колкото знаех е сложна. Между другото напоследък оставам с впечатлението, че това не е съвсем вярно, но ще видя след 2 години или повечко.
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.
13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс

Записах защото искам да съм програмист. Нямам идея, така е. Но нямах идея и от право, и от медицина, а трябваше да избера едното. Това ми харесва най-много
vicho_
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от vicho_ »

invisible написа:
atanas_tsankov написа:Хахах малумко, ами добър ник си си избрал. На мен пък са ми странни хора, които са 10 клас и си мислят, че знаят всичко за програмирането. Нали се сещаш, че тези неща, които те са учили цяла година, аз в КН ще ги наваксам за 0 време. (стига да имам желание).
будиш смях с подобни твърдения
учеБниците за 9-10 клас се ядат за закуска от хората, които знаят как да учат когато ги притиска времето ;)
MalUmKo
От дъжд на вятър

Мнение от MalUmKo »

atanas_tsankov написа:Хахах малумко, ами добър ник си си избрал. На мен пък са ми странни хора, които са 10 клас и си мислят, че знаят всичко за програмирането. Нали се сещаш, че тези неща, които те са учили цяла година, аз в КН ще ги наваксам за 0 време. (стига да имам желание). Не искам да се заяждам, но твоя въпрос е като аз да питам някой "Как може да записваш право без да си имаш идея от него?" ами нали затова влизам, за да го науча.
Ами представи си тъпо е. Второ не съм казал, че съм 10 клас или че тогава съм знаел всичко. Казах че се занимавах и това да седя пред компа и да кодя по цял ден ми беше противно, просто ще се побъркам ако трябва да го правя,но това е лично отношение. Това че ти имаш някакви комплекси и се чувстваш обиден по няккаъв начин от това което съм казал е твой проблем. Да повярвай ми знам, че човек може да навакса стига да има желание. Въпросът е как си разбрал че имаш велание наистина като не знаеш за какво иде реч.
Последно промяна от MalUmKo на 21 Сеп 2010, 15:23, променено общо 1 път.
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс

atanas_tsankov написа:Записах защото искам да съм програмист. Нямам идея, така е. Но нямах идея и от право, и от медицина, а трябваше да избера едното. Това ми харесва най-много
MalUmKo
От дъжд на вятър

Мнение от MalUmKo »

Трябваше да избера едното защо, а защо не си се поинтересувал като е трябвало да избереш едното. Можеше да потърсиш познати нещо които да ти обяснят как стоят нещата най-малкото. Да представи си не очакжам хората които искат да стават хирурзи като излизат от гимназията да са правили операция, но очаквам да имат доста добра представа за естеството на работата си щото иначе ще се преебат и то много , защото професията е тежка.
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс

ЕЕ да, естествено, че съм разпитал. Но няма как да се науча да програмирам. Нали това беше първия въпрос.
MalUmKo
От дъжд на вятър

Мнение от MalUmKo »

Първия въпрос беше по повод изказването "нямам си идея от програмиране", което ми звучи като : "Писах ей така щото после ще изкарвам парички".
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”