аз имам 5.57 успех
искам си стипендия
пък ако ще и 50лв на месец да е, пак за наем на общежитието ще стига
Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta
Решението на Комисията по стипендиите ще се вземе в средата на октомври предполагам, дано до тогава и от МОМН да са изпратили отговор на писмото ни!Elitsa Abstract написа:Кога ще се разбере как ще бъде (кога ще се взема решението) ?
Мисля, че трябва да се въртим, около такъв вариант, колкото и неприемлив да изглежда за някой хора! Мисля, че някой от Вас не разбират, че положението не е розаво! А това за отделянето на стипендиите е мислено още миналата година, преди да се видим в чудо с бюджета.smot написа:Отделянето на класацията с коефициента е добра идея на студентския съвет, а тези, които се противопоставят просто не я разбират и не разбират цялостната картинка със стипендиите.
От друга страна, аз съм ПРОТИВ намаляването на броя стипендии, защото тогава в моя факултет мин.успех за стипендия ще стане 5.90, което е идиотщина : )))
Бройките не трябва да се намаляват, а за размера съм съгласен да стане до 60-70лв. като различните етажи също са решение. Във всеки случай смятам, че не трябва да има студент с успех 5.50, който да не взема стипендия !!!
Да, наистина е така! Но няма да са колкото миналата година или колкото миналия семестър в това е проблемът! А и Ви казах, че в момента и Комисията по стипендии не знае с колко пари ще разполага за стипендии по успех за този семестър!O|OeHukc написа:Ако парите отделени за стипендии, са що годе колкото миналата година, то едно подобно деление би било по-удачно:
500бр по 60лв
500бр по 70лв
500бр по 80лв
800бр по 90лв
което прави повече като бройка студенти, които ще получат стипендия
Напълно подкрепям!DreamWorks написа:Иначе аз съм на мнение, че може би леко трябва да се занижат стипендиите примерно на 70 лева, но пак да взимат същата бройка. Иначе ние хората с успех 5.70 никога няма да видим стипендии.

Извинявайте, но това е супер смешно. Като искате стипендии си изкарайте 6.00 и спете спокойно. Изключително странно ми е и, че този agenta дето е сред хората, които определят какво ще става( О,БОЖЕ! ) очевидно е изкарал 5 и нещо и иска да си промени нещата, така че и той да добута до заветните 90(50-60) лева.svetlio.varna написа:Напълно подкрепям!DreamWorks написа:Иначе аз съм на мнение, че може би леко трябва да се занижат стипендиите примерно на 70 лева, но пак да взимат същата бройка. Иначе ние хората с успех 5.70 никога няма да видим стипендии.![]()