Предложения и идеи за стипендии 2010/2011

Това е разделът за Студентски съвет. Неговите членове се избират по факултети. Тук ще ви обясним как да кандидатствате с ваш проект и как да спечелите финансиране за него. Също така ще се опитаме да даваме подробна информация за всеки един проект, по който СС работи. Клубовете са специализирани студентски общности по интереси.

Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta

Заключено
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Предложения и идеи за стипендии 2010/2011

Мнение от O|OeHukc »

точно така
аз имам 5.57 успех
искам си стипендия :mrgreen: :mrgreen:
пък ако ще и 50лв на месец да е, пак за наем на общежитието ще стига
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

Elitsa Abstract написа:Кога ще се разбере как ще бъде (кога ще се взема решението) ?
Решението на Комисията по стипендиите ще се вземе в средата на октомври предполагам, дано до тогава и от МОМН да са изпратили отговор на писмото ни!

След като се вземе ще Ви уведомим, бъдете спокойни!

smot написа:Отделянето на класацията с коефициента е добра идея на студентския съвет, а тези, които се противопоставят просто не я разбират и не разбират цялостната картинка със стипендиите.

От друга страна, аз съм ПРОТИВ намаляването на броя стипендии, защото тогава в моя факултет мин.успех за стипендия ще стане 5.90, което е идиотщина : )))

Бройките не трябва да се намаляват, а за размера съм съгласен да стане до 60-70лв. като различните етажи също са решение. Във всеки случай смятам, че не трябва да има студент с успех 5.50, който да не взема стипендия !!!
Мисля, че трябва да се въртим, около такъв вариант, колкото и неприемлив да изглежда за някой хора! Мисля, че някой от Вас не разбират, че положението не е розаво! А това за отделянето на стипендиите е мислено още миналата година, преди да се видим в чудо с бюджета.

Трябва да е някакъв компромисен вариант решението ни, защото иначе няма да има нещо средно -а ще е или в едната, или в другата крайност - /драстично намаление на бройките или драстично намаление на сумата/! А мислим, че това никой не го иска?
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

добре, Христо, ако парите отделени за стипендии, са що годе колкото миналата година, то едно подобно деление би било по-удачно:

500бр по 60лв
500бр по 70лв
500бр по 80лв
800бр по 90лв

което прави повече като бройка студенти, които ще получат стипендия
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

O|OeHukc написа:Ако парите отделени за стипендии, са що годе колкото миналата година, то едно подобно деление би било по-удачно:

500бр по 60лв
500бр по 70лв
500бр по 80лв
800бр по 90лв

което прави повече като бройка студенти, които ще получат стипендия
Да, наистина е така! Но няма да са колкото миналата година или колкото миналия семестър в това е проблемът! А и Ви казах, че в момента и Комисията по стипендии не знае с колко пари ще разполага за стипендии по успех за този семестър!
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

да, ясно
миналата година имаше вариант за 800бр по 120лв стипендия, което беше адски абсурдно..
на гладния и половин филия му стига, така че не очаквам недоволство срещу намалената сума стипендия, за сметка на по-висок брой стипендии :--)
nieni
В началото бе словото

Мнение от nieni »

Smot, Agenta, щом не разбираме смисъла на разделянето на класациите, обяснете ни.Хайде, аз това чакам, откак сме започнали дискусията. Пак ще го задам тоз въпрос, на който изглежда никой не иска да даде отговор- Как разделянето на класацията за стипендии ще направи така, че да се вместим в орязания бюджет? Как? Нали това е целта- оптимално вместване в новия малък бюджет за стипендии, е добре- как ще намали разходите разделянето на две класации. Да го напиша ли по трети начин и с други думи или и така ме разбрахте?.....
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

защо трябва да се промени системата за стипендии
защото с новия орязан бюджет студенти с успех над 5.90-95 няма да имат бал достатъчен за стипендия
защото е страшно глупаво да си "отличник" и да не получиш нито лев

как може да се вмъкне новата система:
разделението на граници за стипендии по 60, 70, 80 и 90 лв би обхванало повече студенти като брой, нещо което ще е успех, според мен :--)
сметни колко прави 1800 по 90 лв
и колко прави 500 по 60, 500 по 70, 500 по 80 и 500 по 90 ;--)
разделението обхваща 2000 студенти, обща сума за стипендии е с 12 хил по малко, ако обхване 1800 студенти по 90 лв стипендия ;--)

разбира се тези 500 бройки ги давам само за пример, след като излязат баловете ще е ясно колко бройки ще са за 60, за 70, за 80 и за 90лв
nieni
В началото бе словото

Мнение от nieni »

O|OeHukc, аз не питам за системата за разделение на стипендиите на различни степени да го кажем, а диференцирането в сумите въобще не ми пречи, даже в конкретния случай с мен само ми помага, тъй като успехът ми за моя факултет ми е напълно достатъчен за стипендия, та даже и отгоре. Аз не разбирам системата на разделение на различни класации - с коефициент и без такъв, тъй като по този начин се премахва едно нужно за някой студенти предимство и като се премахне обаче с нищо не се подпомага ситуацията с малкото средства- тогава какъв е смисълът да се маха коефициентът?
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Студенти инвалиди, студенти с един починал родител, студенти с един родител инвалид, студенти с двама родители инвалиди, студенти с двама починали родители.
Те изобщо не трябва да влизат в класации, ако питаш мен. Те трябва да получават социална стипендия независимо от успеха им.
Друг е въпроса, че може да се стигне до ситуацията да се водят студенти горепосочените, само заради стипендията. Нещо, което няма да е масово, И не е масово в другите университети, тъй като стипендията не подкрепя силно доходите.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

DreamWorks написа:Иначе аз съм на мнение, че може би леко трябва да се занижат стипендиите примерно на 70 лева, но пак да взимат същата бройка. Иначе ние хората с успех 5.70 никога няма да видим стипендии.
Напълно подкрепям! :D
Facebook
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

1. Хората имат деца, защото искат да имат деца. А ти в условията на демографска криза искаш да ги санкционираш, задето са решили да създадат нов живот?
2. Успех 6.70 няма да се получи. Ще се получи успех 6.60. И този успех означава, че този човек с този коефициент е изкарал единствено шестици на всичките си изпити, за разлика от теб.

Аз лично виждам смисъл в коефициентите. И без това не е великата преднина за човек, който е останал само с един родител или пък семейството му трябва да полага грижи за инвалид - което е по-тежко, отколкото можете да си представите, освен ако лично не ви се е случвало.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

Колеги, моля Ви да се придържаме към темата!

Никой не иска никого да санкционира, но не знам друг университет, в които хората с някакъв социален критерии, различен от тези посочени конкретно в ПМС 90, да са в една и съща класация с тези по отличен успех? И накрая да се получава така, че хората с отличен успех да не взимат стипендия.

Ако има някъде другаде такава методика, както при нас, моля Ви кажете!
gottalovefmi
От дъжд на вятър

Мнение от gottalovefmi »

svetlio.varna написа:
DreamWorks написа:Иначе аз съм на мнение, че може би леко трябва да се занижат стипендиите примерно на 70 лева, но пак да взимат същата бройка. Иначе ние хората с успех 5.70 никога няма да видим стипендии.
Напълно подкрепям! :D
Извинявайте, но това е супер смешно. Като искате стипендии си изкарайте 6.00 и спете спокойно. Изключително странно ми е и, че този agenta дето е сред хората, които определят какво ще става( О,БОЖЕ! ) очевидно е изкарал 5 и нещо и иска да си промени нещата, така че и той да добута до заветните 90(50-60) лева. :shock: :? И изобщо някой би ли могъл да даде логична мотивация за това да се намалят парите, които взимат хора, които наистина са си учили, за да може и тези с 5.60 да взимат стипендии. Извинявам се, но ако човек иска да направи нещо просто се хваща и го прави. Ако искате да ги взимате тези стипендии - учете и изкарайте 6.00. Ако не можете да изкарате и да се класирате - не мисля, че са ви криви правилата на университета, намаленият бюджет и тн...
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Не всички сме перфектни като тебе :wink:

Според мен е напълно нормално човек с успех 5,70 в ЮФ да взема стипендия, извинявай, ако сме прекалено тъпи според теб с тоя мижЪв успех...
Facebook
Изображение
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Спамът е изтрит, пишете по темата моля!!

И аз като цяло не смятам, че 6.00 е лесно да се изкара в която и да е било специалност, а това, че имаш 5,80 не те прави лош студент или нещо от сорта. 6-ци се изкарват трудно, на места - изключително трудно, а на други - направо невъзможно.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Заключено

Обратно към “За нас / проекти и предложения”