Какво очаквате от една връзка?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Re: Какво очаквате от една връзка?

Мнение от Boleyn »

Както казва майка ми - " Важното е връзката да те прави щастлива,а не да те натоварва " . И си е така.Достатъчно други неща изнервят и напрягат,остава и самата връзка да е кофти.
Иначе за всеки очакванията са различни,ама опира до крайната цел - щастие :D
Изображение
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Най-лошото нещо, което можеш да направиш с живота си, е да очакваш НЕЩО от някого :)
Гледам да не го правя 8)
Toto-I will remember
Аватар
ikkuna_princessa
В началото бе словото
Специалност: унгарска филология
Курс: първи

Мнение от ikkuna_princessa »

нежност,топлота и секс
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Мила написа:Това е прекрасно, но ... никой не може да ти даде всичко. Човек не е идеален и опитвайки се да го превърнеш в идеалното въплъщение на своята идея за идеален партньор го унищожаваш, респективно унищожаваш и това, което си обичал в него.
ХА!!!
Патка.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Всъщност, има известна истина, Милш.
А аз не знам какво (и дали изобщо) съм писала в тая тема, но от настоящата си връзка не очаквам нищо, освен уважение. Аман от неоправдани очаквания и празни илюзии. По-безопасно е някак.
А и това да приемеш другия с всичките му плюсове и кусури до някаква степен го лишава от възможността да те разочарова (жестоко).

В крайна сметка - каквото, такова. Не може да влизаш във всяка една връзка с еднакви очаквания - най-малкото, защото до теб стоят различни хора, а и ти самият си в различен етап от живота си.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Не, бе, аз не казвам, че няма истина, друга ми е драмата.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Понякога си позвлявам да имам очаквания от връзката си, ама дори и да не се сбъднат(истинска рядкост), това изобщо не ме притеснява :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ники, да ти кажа, въпрос на перспектива. Това много зависи от начина, по който възприемаш нещата и от онова, което си преживял. Аз имам в живота (не казвам "зад гърба") си определена трагедия, която - до огромна степен - ме е имунизирала срещу разочарования от почти всякаква величина. От друга страна, знам какво е да ме боли и съм избрала да минимизирам всяка възможност за това (в емоционален план), като определено карам на принципа "Пущи ги да рупат!"). Не очаквам нищо от никого - не защото не заслужавам да ми се случат хубави неща, а защото хората имат склонност да ме разочароват (и, изобщо, да разочароват онези около тях). Но определено възгледите на човек зависят от емоционалния багаж, който носят със себе си - той определя височината на камбанарията му, така да се каже. Ето защо нечии драми са се стрували като повод за повдигане на вежди и усмивка у други. Примери за това - бол. Дори и в тоя форум, ако щеш - и съм сигурна, че и ти си го забелязвал.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Ше прощавате, ама ако аз от връзката/гаджето си нямам очаквания, от какво/кого да имам? За какво говорим тогава въобще?

Ели, не реферирам към теб конкретно : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Разбрах те, ама така и така съм тук, да уточня пък какво имам предвид под "не очаквам нищо" - не очаквам вечна любов, не очаквам вечна вярност, не очаквам да съм постоянно номер 1 в приоритетите му, не очаквам да харесва приятелите ми, не очаквам да харесам неговите. Не очаквам родителите му да ме харесат, не очаквам да се омъжа за него и не очаквам да живеем щастливо до края на дните си. Не очаквам да умра от мъка, ако/когато се разделим (нито пък да ми се иска да умра).
Така имам всички шансове да се изненадам приятно, а неприятните изненади биха били ограничени до някаква степен.

Друг е въпросът, че много хора го казват това, ама само на думи - и после се почват драмите. Именно затова цитирах бекграунда си - понеже има неща, пред които зазяпването по някоя фуста, че и изневярата дори, бледнеят и не си струва изобщо тръшкането за тях. Пътя - и толкова.
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Първите 2 страници от темата са класически... особено първия пост на Рачето...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Oк, Ели, с това съм съгласна. Ма аз под "нищо" разбирам нищо, включая и уважение и т.н., така че.. разбираш реакцията ми, предполагам : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Стига де, аз очаквам уважение от всеки, с който контактувам. Това е някакъв... де да знам... абсолютно задължителен минимум за комуникация според мен.
В края на ноември
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Човекът от другата страна да знае какво иска. Иначе е загуба на време, пари и нерви.
И тъй като жени, които знаят какво искат, се намират трудно (има изключения, разбира се...не слагам всички под един знаменател) напоследък съм свикнал да не очаквам много. :mrgreen: Тъжно, но факт. :!: :wink:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Направо ми е тъжно като ви чета колко сте разочаровани и дори леко апатични :( Иначе съм съгласна, че ако нямаш очаквания няма и да се разочароваш, но в случая мисля, че си заслужава :D
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”