Да, във ФМИ уча / учех (завърших бакалавър тази година). От факултета и обучението в него съм много доволен и мисля, че научих доста за тези 4 години. Надявам се и при магистратурите да е така.
Конкретно за това дали можеш да си вземеш изборните втория семестър, предполагам че можеш. Не съм сигурен обаче, защото мисля, че всяка магистръска програма си определя различни правила за това какви курсове можеш да взимаш. Ако трябва обаче да съдя по бакалавърските програми, където важното е да имаш 240 кредита след като завършиш, без значение как си ги натрупал по години, би трябвало и при магистърските да можеш. Можеш да пишеш един мейл на ръководителя на програмата да го питаш за това.
Мен ако питаш обаче, не знам колко е добра идеята да оставяш много курсове за един семестър, тъй като девет курса за един семестър (например) си е доста тежка задача. Не непостижима, но доста трудна.
Относно подаването на документи, това през юли беше в 111. Това през септември може и да не е, но предполагам, че на сайта ще пише. Пък и да не напишат (което се съмнявам, че ще стане) като дойдеш във ФМИ да си подаваш документите, ще има кого да попиташ.
Ако имаш някакви други въпроси за ФМИ като цяло, чувствай се свободна да питаш!