ИЛЧЕВ, ДОКОГА?!??

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Аватар
the_invulnerable
В началото бе словото
Специалност: Медицина
Курс: първи

Re: ИЛЧЕВ, ДОКОГА?!??

Мнение от the_invulnerable »

Armin^^ написа:Пий си кукумицина, сериозно :Д.

МФ СУ... но цомент. Иди в някой нормален МУ като например този във Варна или Пловдив, които за мен са най-добрите в България. Да не говорим, че в Пловдив от всичките университети, само МУ-то е на ниво, при това на високо ниво.

Знам, че във форума е пълно с разни хора, дето се бият в гърдите, че учат най-яката специалност и крехката съдба на света лежи на техните мощни плещи още от момента, в който са се записали, ама ти днес вдигна летвата още малко, честито! :Д
"Кукумицина" :) май трябва ти да го пиеш,защото ако се зачетеш ще видиш.че за Варна и Пловдив нищо не съм писал.......Да не говорим,че твърденията ти са на ниво детска градина-като твърдиш,че МФ СУ не е нормален мед.факултет поне кажи някаква причина...Фактите са хубаво нещо хора,нищо че е по-лесно да говориш наизуст.

И в случая от всички само аз не се бия в гърдите...просто отговарям на нападките с факти,които са напълно неоспорими и могат да бъдат лесно проверени(относно МФ СУ разбира се)...
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Истината е, че МУ София има поне някаква традиция в обучението на кадри, докато МФ към СУ няма.

Но нека не се ядем един друг. Когато се опре до това, кой факултет е излишен ще има доста поле за изява.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
kiss_fairy
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от kiss_fairy »

LEADERMAN написа:Заяждате се за глупости... Няма значение къде си, важното е да излезеш добър лекар, юрист, психолог, програмист, филолог или какъвто искаш! Тук всеки си пуска неговите си приказки, а проблемите си остават... Жалко, както казва Полина Николова - по-добре би било да сме единни по проблемите, които ни касаят!
Напълно съгласна! Учи като ти се учи. И дано да е така, защото като гледам новините последните дни положението е по-зле от това, което показват по телевизията. Лекарски грешки и прочие...

Тази тема от мотиви за протест се превърна в нападки и глупости. Изгубих нишката. Струваше ли си усилията да се нахвърляте един срещу друг? Единият казва "руши", другият обвинява всички. Мерки трябва да се вземат и колкото по-разумно и по-тихо се случат нещата - по-добре за нас.
Импровизацията е майката на успеха.
Аватар
the_invulnerable
В началото бе словото

kiss_fairy написа:
LEADERMAN написа:Заяждате се за глупости... Няма значение къде си, важното е да излезеш добър лекар, юрист, психолог, програмист, филолог или какъвто искаш! Тук всеки си пуска неговите си приказки, а проблемите си остават... Жалко, както казва Полина Николова - по-добре би било да сме единни по проблемите, които ни касаят!
Напълно съгласна! Учи като ти се учи. И дано да е така, защото като гледам новините последните дни положението е по-зле от това, което показват по телевизията. Лекарски грешки и прочие...

Тази тема от мотиви за протест се превърна в нападки и глупости. Изгубих нишката. Струваше ли си усилията да се нахвърляте един срещу друг? Единият казва "руши", другият обвинява всички. Мерки трябва да се вземат и колкото по-разумно и по-тихо се случат нещата - по-добре за нас.

Напълно съм съгласен...А по отношение на традициите,мога да кажа че МУ е бил факултет по медицина на СУ преди не толкова много време,просто в момента традицията се възражда...А ако старата база и подкупните преподаватели на МУ са добра традиция за някой,това е друг въпрос...
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Абе хора, дайте да се върнем към темата все пак.:)
Сега четох отвореното писмо на Илчев, ако данните, които е показал са верни, то тогава вината въобще не е в Университета...
Аватар
nana_banana
В началото бе словото

Мнение от nana_banana »

Привет, колеги и от мен! Аз също четох писмото на Илчев и колкото и да не го харесвам, сега наистина ми се струва съмнително всичко писано по медиите за Софийския университет. Вчера отворих в. "Труд", в която беше отделена цяла страница по темата за лабораторията, както и някакво безсмислено писмо на магистрант. Е, извинявайте, ама всички сме се сблъсквали с някакви проблеми в СУ- било то административни, учебни и т.н., но положението съвсем не е толкова зле. Хулила съм Илчев, хулила съм целия си факултет- ФСлФ, но този път съм на страната на университета. Има нещо съмнително в цялата тази провокация към СУ и тези глупости, които се изписват по медиите...
kiss_fairy
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от kiss_fairy »

Какво съмнително може да има, че наистина не ми е много ясно? (Не се заяждам. Не ми е ясно.)
Аватар
the_invulnerable
В началото бе словото

Ами подозрителна е мощната анти-pr кампания срещу СУ..Например преди няколко седмици УНСС(Ум Няма Студент Става) излезна с "мащабно социологическо проучване",което показа,че най-добрия университет в България е УНСС с изключение на някаква специалност от ФМИ на СУ :) Цирка е пълен,даже не скриха че проучването е правено от служители на УНСС...За мен причината за тази политика е ожесточената борба за нови студенти и съпътстващите ги приходи..
Аватар
Polina_Nikolova
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от Polina_Nikolova »

Радвам се, че и мислещите колеги се включиха! Нападат НАШИЯ университет, нашия дом... всички трябва да го защитим като семейство, вече не става въпрос за отделни факултети и спорове между тях. Става въпрос за масова кампания срещу СУ, защото някой иска да се бърка в управлението му и да срине престижа му.

Но ние, като студенти в този елитен българси университет, не трябва да сме неблагодарно стадо и да се водим по свирката на някой провокатор! Да се нападаме помежду си или да нападаме ректора си е най-удобно за хората, които са в основата на проблема и предизвикват всичките тези лишения.

ВСЕКИ факултет е ценен, във всеки факултет има стойностни и мислещи хора, които могат да помогнат на университета, да го защитят и да му покажат заслужено уважение, като задушават такива опити от колеги да ни настроят едни срещу други.
Искам след 5 години, когато ще кандидатства сестра ми, университетът да е ценен и уважаван, корумпираните журналисти да не смеят да дават грешни данни и да лъжат.Във всички западни държави елитните им училища са обичани, спонсорирани и подкрепяни, а не са мачкани и тероризирани от политиката и пресата!

Който обича университета и преподавателите си и оценява това, което те ни дават - не позволявайте да ви манипулират! Покажете, че сте мислещото бъдеще на България, което има глас.
Радвам се,че прочетохте отвореното писмо от ректора ни, вече си обясних защо така ме нападнаха и опитаха да ни предизвикат едни срещу други след като го публикувах.
Аватар
nana_banana
В началото бе словото

Мнение от nana_banana »

Polina_Nikolova написа:Радвам се, че и мислещите колеги се включиха! Нападат НАШИЯ университет, нашия дом... всички трябва да го защитим като семейство, вече не става въпрос за отделни факултети и спорове между тях. Става въпрос за масова кампания срещу СУ, защото някой иска да се бърка в управлението му и да срине престижа му.

Но ние, като студенти в този елитен българси университет, не трябва да сме неблагодарно стадо и да се водим по свирката на някой провокатор! Да се нападаме помежду си или да нападаме ректора си е най-удобно за хората, които са в основата на проблема и предизвикват всичките тези лишения.

ВСЕКИ факултет е ценен, във всеки факултет има стойностни и мислещи хора, които могат да помогнат на университета, да го защитят и да му покажат заслужено уважение, като задушават такива опити от колеги да ни настроят едни срещу други.
Искам след 5 години, когато ще кандидатства сестра ми, университетът да е ценен и уважаван, корумпираните журналисти да не смеят да дават грешни данни и да лъжат.Във всички западни държави елитните им училища са обичани, спонсорирани и подкрепяни, а не са мачкани и тероризирани от политиката и пресата!

Който обича университета и преподавателите си и оценява това, което те ни дават - не позволявайте да ви манипулират! Покажете, че сте мислещото бъдеще на България, което има глас.
Радвам се,че прочетохте отвореното писмо от ректора ни, вече си обясних защо така ме нападнаха и опитаха да ни предизвикат едни срещу други след като го публикувах.
Този университет ми е взел много, но и много ми е дал, лично на мен. За това все още искам да продължа да уча тук и да му помагам, защото всички знаем на какво дередже е образованието ни. Ние сме хората, които можем да променим нещата и да защитим нашия дом, както казваш ти! Този път нека не бъдем "срещу", а "за" университета. Крали, не крали, корумпирани или не, аз съм срещнала достатъчно добри преподаватели, за да ме накарат да гледам на университета като на жив организъм, който се нуждае от нашата подкрепа.
kiss_fairy
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от kiss_fairy »

nana_banana написа:
Polina_Nikolova написа:Радвам се, че и мислещите колеги се включиха! Нападат НАШИЯ университет, нашия дом... всички трябва да го защитим като семейство, вече не става въпрос за отделни факултети и спорове между тях. Става въпрос за масова кампания срещу СУ, защото някой иска да се бърка в управлението му и да срине престижа му.

Този университет ми е взел много, но и много ми е дал, лично на мен. За това все още искам да продължа да уча тук и да му помагам, защото всички знаем на какво дередже е образованието ни. Ние сме хората, които можем да променим нещата и да защитим нашия дом, както казваш ти! Този път нека не бъдем "срещу", а "за" университета. Крали, не крали, корумпирани или не, аз съм срещнала достатъчно добри преподаватели, за да ме накарат да гледам на университета като на жив организъм, който се нуждае от нашата подкрепа.
Хайде тогава :) Как ще действаме?
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Чакайте сега :lol: Кой плюе по университета?Аз упреквам ръководството, не университета.Безспорен факт е, че Алма матер ОТЧАЯНО има нужда от реформи, които "незнайно" защо не идват.Вината за това е ясно на кого е - на ръководството.Реформите не могат да ги проведат студентите, чистачите или хората,случайно минаващи покрай университета.Факт е, че именно забавянето на реформите рони престижа на СУ и от университет, за който болшинството можеше само да си мечтае, се превърна в бардак, в който всеки случайно преминаващ покрай оградата на университета може да учи там.
Аватар
Polina_Nikolova
От дъжд на вятър

happyswift написа:Чакайте сега :lol: Кой плюе по университета?Аз упреквам ръководството, не университета.Безспорен факт е, че Алма матер ОТЧАЯНО има нужда от реформи, които "незнайно" защо не идват.Вината за това е ясно на кого е - на ръководството.Реформите не могат да ги проведат студентите, чистачите или хората,случайно минаващи покрай университета.Факт е, че именно забавянето на реформите рони престижа на СУ и от университет, за който болшинството можеше само да си мечтае, се превърна в бардак, в който всеки случайно преминаващ покрай оградата на университета може да учи там.
Прав си донякъде, но не се ли замисляш защо университетът върви по този път? Прочете ли писмото? Главната цел е реформа в образователната система, т.е. Алма Матер да не е с равни доходи с университети, които не могат и да мечтаят да се мерят с нас. Главната цел е това, че сме най-елитното държавно висше учебно заведение, да ни носи нещо. Трудът, който се влага, да бъде признат и подкрепян финансово както подобава.Ако държавата инвестираше в бъдещето, в нас -> щеше да инвестира повече в образованието ни, нали така? И нямаше университетът да е принуден да увеличава бройки и такси, за да съществува.

Навсякъде има проблеми, но като обиждаш институцията, от която са излезли всички добри адвокати на България, с "бардак"...не е в твоя полза.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Ами то заради това СУ се превърна в бардак сега - чети по-внимателно какво пиша :lol:
Аватар
Polina_Nikolova
От дъжд на вятър

kiss_fairy написа: Хайде тогава :) Как ще действаме?
Ректорът и деканите на нашите факултети водят борба в момента. Можем да им помогнем като не ги обвиняваме. Когато чуем колега, обвиняващ друг факултет, ръководство, или видим публикация, оплюваща университета, да не се поддаваме на провокация, да я спрем!
(Лесно е да сочиш с пръст, по- трудно е да разбереш, че това, което става в момента, не е дело на ръководството ни. Университетът ни е оцелял като елитен десетки години. През това време пак се е крало. Винаги и навсякъде в България се краде. Но СУ е елитен, защото обучава бъдещето. И го обучава най-добре.Но сега това се оказва недостатъчно...)

Ние можем само да подкрепяме деканите и ректора си в тази борба и да бъдем единни, защото ако започнем да обвиняваме в хор с провокаторите, няма да сме допринесли с нищо положението да се оправи.

Аз няма да участвам във вътрешен протест, това отслабва университета, а в този момент трябва да се държим един за друг. Ако трябва да се търси виновен, за мен това е политиката на държавата срещу образованието.

happyswift, чета какво пишеш, но ти явно не четеш. "Бардак" нямаш право да наричаш мястото,което ти дава бъдеще! В лошо положение е, защото го поставят в това положение.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”