КН, ИС или Информатика

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

smerchbg
В началото бе словото
Специалност: metematika i informatika
Курс: първи

Re: КН, ИС или Информатика

Мнение от smerchbg »

Искам да попитам специалността Математика и информатика към коя страна клони повече ? математика ? информатика ? или и двете се изучават по толкова ,че да ти е гадно да го следваш :lol:
Аватар
svetlio.pernik
Да живей словото

Мнение от svetlio.pernik »

smerchbg написа:Искам да попитам специалността Математика и информатика към коя страна клони повече ? математика ? информатика ? или и двете се изучават по толкова ,че да ти е гадно да го следваш :lol:
това е педагогическа специалност учиш за учител :) кое повече се изучава не знам би трябвало да са по равно :scratch: за всеки случай виж учебния план тук за 2009/2010 :wink:
Възможностите са брилянтно замаскирани като невъзможни ситуации!
Аватар
HotStuff
В началото бе словото

Мнение от HotStuff »

До колкото съм забелязала и двете се учат колкото да изкараш фми с добър успех ;) :D
Изображение
bubo
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: втори

Мнение от bubo »

И от двете поо..нищо :lol: Общо взето учиш точно за даскал-елементарна математика и няква мижава информатика колко да можеш да предаваш на 4ти-5ти клас ;)
Аватар
dastier
В началото бе словото
Специалност: Компютърни науки

Мнение от dastier »

Виж сега аз съм КН вече втори курс и това което мога ти кажа е да избереш между КН и СИ.
При нас останах с впечателението че е малко по-хард и хората са малко по изпилени но има повече таланти, учи се отчайващо много математика
което ме разочарова. Ама в информатика се учи още повече математика така че не ти го препоръчвам изобщо.
И както много колеги казаха тука най-важното е избираемите които са едни и същи за всички
brasence
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

И.... нека спорът да започне отначало.

... или пък не.

Драги бъдещи колеги,

Кажете си мнението за тези специалности, като се вече студенти, защото е мой ред да кандидатствам.

Спрял съм се на КН или Инф. , искам да се занимавам със програмиране. Благодаря Ви предварително....
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Ми... правилно. :D
Макар че каквото и да запишеш, има изборни, с които да компенсираш.
Изображение
Аватар
YavkaT
От дъжд на вятър

Мнение от YavkaT »

Така като чета темата, се отказах тотално от КН, най-малкото, че там май се сбират главно зубрачи - оценкаджии, а аз не си падам много.

Искам да уча програмиране и компютърни мрежи главно. Не знам как е математика всъщност и не знам дали ще ми бъде по-силна, обаче от както започнах да се готвя за изпита и за матурата, започнах да придобивам интерес, който мога да кажа, че се засилва леко по леко, разбира се има и моменти от 2-3 дена в който не ми се решава, но това е нормално според мен.

Другото нещо което искам от специалността си е да имам поне малко свободно време, за да си разцъквам проекти, независими от ФМИ. Пък и ако остане време и за 1 бира в седмицата, няма да е лошо :)

Та.. засега май съм се спрял на Информатика или Софтуерно Инженерство, КН и ИС ги оставям на по заден план.

Вие какво бихте ми препоръчали взимайки предвид "капризите ми" ? :P

Благодаря на отзовалите се :)
brasence
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

YavkaT написа:Така като чета темата, се отказах тотално от КН, най-малкото, че там май се сбират главно зубрачи - оценкаджии, а аз не си падам много.

Искам да уча програмиране и компютърни мрежи главно. Не знам как е математика всъщност и не знам дали ще ми бъде по-силна, обаче от както започнах да се готвя за изпита и за матурата, започнах да придобивам интерес, който мога да кажа, че се засилва леко по леко, разбира се има и моменти от 2-3 дена в който не ми се решава, но това е нормално според мен.

Другото нещо което искам от специалността си е да имам поне малко свободно време, за да си разцъквам проекти, независими от ФМИ. Пък и ако остане време и за 1 бира в седмицата, няма да е лошо :)

Та.. засега май съм се спрял на Информатика или Софтуерно Инженерство, КН и ИС ги оставям на по заден план.

Вие какво бихте ми препоръчали взимайки предвид "капризите ми" ? :P

Благодаря на отзовалите се :)
За специалностите не знам, това ти трябва да го решиш, но ако отворят новата специалонст Мат и КН бих ти е препоръчал . А относно биричката... разказваха ми за един младеж от ИС, които си направил кула от бирени бутилки точно преди земетресението (преди няколко години) :cherry: Почистването не е било леко.
Първи курс винаги има време,но оттам нататък като почнеш работа...
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Така като чета темата, се отказах тотално от КН, най-малкото, че там май се сбират главно зубрачи - оценкаджии, а аз не си падам много.
Не съм съгласна, особено след като не се познаваш с бъдещите си колеги, но все пак сам си избираш. Иначе според мен Информатиката е почти еквивалентна на КН (дори малко по-трудна може би), така че ако си е ориентирал нея, едва ли ще изгубиш.
Висшата математика почти няма общо с училищната. ;)
Време винаги можеш да намериш, това зависи от теб.
Изображение
brasence
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

Аз имам един въпрос.
Какво означава CSC101I (CSC101I. Увод в програмирането)? В Инф го няма, както и за други предмети. Благодаря ви предварително...
КН правеж

Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Код на дисциплината. Не знам защо е това "l", не го бях виждала преди.
Не знам и защо само на КН дисциплините са записани по този начин.
Не обръщай внимание на кодовете. УП има и в другите компютърни специалности иначе.
Изображение
The Darkness Within
От дъжд на вятър

Мнение от The Darkness Within »

Според мен това "l" всъщност е римско 1
I. УП
II. ....
Иначе останалото отпред си е код на дисциплината :)
brasence
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

Може. Като отидох да си видя работата се заприказвахме, с хората които бяха там и стана дума какво искам да уча. Казаха ми, че вече съм приет (4.40 на изпита), но за специалност не е напълно ясно дали ще Инф или КН, но ми стигала да вляза някъде в хубава специалност за програмиране.
КН правеж

Аватар
bboydev
В началото бе словото
Специалност: Информатика

Мнение от bboydev »

Victoria написа: Висшата математика почти няма общо с училищната. ;)
Усети ли как преди математиката я свързвахме с цифри, а сега като си погледнеш записките от двучасова лекция, изглеждат като ръкопис на Омир ;)
Боже, колко математика има по този свят, Боже! :s
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”