Ето
тази справка за движението на бюджета бяха публикували от ръководството на ИУ като призоваваха към протест през май. Не включва част от орязванията, доколкото помня.
Бях засекла и броеве на Държавен вестник с бюджетите за 2009-та и 2010, ако искате ще потърся кои бяха и наистина разликата беше налице. И това преди последвалите орязвания.
RadoRado, далеч не само СУ е в това положение. Моя приятелка учи театрознание в НАТФИЗ и вчера ми се оплакваше, че са почнали учебната година на 1 септември, за да свършат сесията до средата на октомври и да почнат втория семестър април. Поради липса на пари, не поради артистичност.

Между другото, там таксите са четирицифрени, но даже с тези пари не могат да скърпят нещата.
Този протест от юни е на студенти от Художествената академия, Музикалната академия и НАТФИЗ именно заради това орязване.
А сумата от Топлофикация е натрупана точно от тази година, преди са се покривали сметките. Най-много и от декември да има неплатени. Огромна е, защото това са огромно количество сгради и общежития.
С това далеч не искам да кажа, че смятам ръководството на СУ за честно, идеално и съвършено. Напротив, бас ловя, че са извнършили куп злоупотреби, които само са довлошили нещата. Освен това според мен един протест на 11-ти май е твърде малка реакция за тази убийствена за университета ни държавна политика. Дори да приемем, че не са правили злоупотреби (на мен ми е трудно това), са виновни за бездействието. Няколко интервюта на Илчев по вестниците колко е зле положението не е достатъчно.