Регионално развитие и политика
- Sunshiiine
- Да живей словото
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Re: Регионално развитие и политика
Благодаря ти, наистина ми остава да се надявам, че няма да ми направят проблем, ако посещавам лекциите на другите езици 
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
-
mimi.grozeva
- В началото бе словото
- Курс: първи
Понеже вече лично ме засяга:
- Много често ли трябва да се ходи ( веднъж в седмицата достатъчно ли е)
- Разбрах, че в някои университети намаляват процента на задължителната посещатемост, когато представиш трудов договор в университета. В СУ така ли е?
- Много често ли трябва да се ходи ( веднъж в седмицата достатъчно ли е)
- Разбрах, че в някои университети намаляват процента на задължителната посещатемост, когато представиш трудов договор в университета. В СУ така ли е?
-
mimi.grozeva
- В началото бе словото
А има ли някакъв сайт, от който мога да си тегля лекции?
- Mushmul
- Флъдзила
- Курс: завършил
Ако наистина искаш да научиш нещо, а не си го записала само ей така, колкото да имаш някаква диплома, то тогава веднъж в седмицата не е достатъчно. Специалността е много интересна и според мен много ще изпуснеш, ако не ходиш по-редовно.
Принципно има преподаватели, които държат на присъствие, има и такива при които може и да не се вясваш и няма да ти направят проблем на изпита.
За сайт от който да се теглят теми не съм чувала, но принципно няма проблем с намирането им. Някои преподаватели ги пращат по мейли, други държат на присъствие и изпитват по преподаденото, за трети си има учебници...
Ще те помоля само да не пускаш по няколко мнения едно след друго. Има бутон за промяна на мнението, ако си пропуснала да добавиш нещо
Принципно има преподаватели, които държат на присъствие, има и такива при които може и да не се вясваш и няма да ти направят проблем на изпита.
Не съм чувала за подобна практика в СУ. Звучи ми доста абсурдно. Ако искаш да работиш, тогава учи нещо задочно...mimi.grozeva написа:- Разбрах, че в някои университети намаляват процента на задължителната посещатемост, когато представиш трудов договор в университета. В СУ така ли е?
За сайт от който да се теглят теми не съм чувала, но принципно няма проблем с намирането им. Някои преподаватели ги пращат по мейли, други държат на присъствие и изпитват по преподаденото, за трети си има учебници...
Ще те помоля само да не пускаш по няколко мнения едно след друго. Има бутон за промяна на мнението, ако си пропуснала да добавиш нещо
- Sunshiiine
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Напълно съгласна съм. Ако става въпрос за работата, то защо не се запишеш задочно? Важно е да си уточниш приоритетите. Работа или обучение. Не може да се поставят и двете на едно ниво. Именно затова си има форма на редовно и задочно.
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
-
mimi.grozeva
- В началото бе словото
Няма РРП задочно, имаче с удоволствие. Просто университетите сами го правят това. В ГГФ има само География задочно, а между РРП и Г има разлика. Преди години не е било така и действително е имало избор, защото всяка специалност я е имало и в редовна и в задочна хорма, в момента има задочно само, за да го има. Да не говорим, че няма почти никакви специалности задочно.......Sunshiiine написа:Напълно съгласна съм. Ако става въпрос за работата, то защо не се запишеш задочно? Важно е да си уточниш приоритетите. Работа или обучение. Не може да се поставят и двете на едно ниво. Именно затова си има форма на редовно и задочно.
- Mushmul
- Флъдзила
Е то...РРП съществува от 5 години като специалност, така че и преди години пак го е нямало задочно 
-
mimi.grozeva
- В началото бе словото
Не говорех специално за него, а за повечето специалности като цяло.Mushmul написа:Е то...РРП съществува от 5 години като специалност, така че и преди години пак го е нямало задочно
- Sunshiiine
- Да живей словото
- Обратна връзка:
В персоналната информация ми пише, че са приели 34 с РРП, а приетите Туризъм са 33.. как тъй
Чудно.. а мислех, че в туризма приемат повече..
- Mushmul
- Флъдзила
Хмм не знам...това е станно. Те обикновено са около 2 пъти повече от нас...не знам, може да има грешка или това да не са окончателните резултати 
- Sunshiiine
- Да живей словото
- Обратна връзка:
ами да, то и аз това се чудех.. вярно е, че тепърва ще се развива тази специалност и е нормално с всяка следваща година да се наблюдава тенденция към увеличаване броя на желаещите, ама чак пък повече от туризма..
Ей това ми пише в персоналната информация:
_____________________________________[места | приети | min бал]
1 Регионално развитие и политика редовно [25 34 19.12]
2 Туризъм редовно [33 33 25.12]
Ей това ми пише в персоналната информация:
_____________________________________[места | приети | min бал]
1 Регионално развитие и политика редовно [25 34 19.12]
2 Туризъм редовно [33 33 25.12]
-
mimi.grozeva
- В началото бе словото
Някой знае ли кога ще излезе графика за лекциите на 1ви курс
- Leila_Valera
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
Има да почакате доста. Изобщо не бързат. Няколко дена преди започване на учебната година може и да го намерите
Порадвайте се на лятото и не мислете за лекции още 
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.
Здравейте! Приета съм почти същата специалност- Управление на регионалното развитие в Пловдив, но искам да се преместя в София и да уча вашата специалност. Чували ли сте за такива варианти на местене при вас, аз не съм държала изпит по география, но дали няма шанс да си го изкарам и да продължа с мои връсници, а не да кандидатствам отново? Иначе ученето не ми е проблем, ако трябва ще уча и ще се явя на изрит, важното е да не губя година. И знаете ли дали се плаща дарение и горе долу колко е? 
-
mimi.grozeva
- В началото бе словото
Какво стана с това разписание на лекциите?