Уличните кучета?
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Re: Уличните кучета?
На кучетата мястото им е в кучкарниците, а не по улиците.
Здравите и неагресивни животни се обезпаразитяват и кастрират, за да могат да получат в бъдеще шанс да бъдат осиновени. За болните и агресивни животни - евтаназия.
По-притеснителен е проблемът с домашните кучета и безотговорността на собствениците им. Не може кучета, тежащи по 50-60 кг, свободно да препускат без намордници, особено на места, където има малки деца.
А на тези, които твърдят, че ако не закачаш куче, няма да те нападне, мога само да им кажа, че са идиоти.
Здравите и неагресивни животни се обезпаразитяват и кастрират, за да могат да получат в бъдеще шанс да бъдат осиновени. За болните и агресивни животни - евтаназия.
По-притеснителен е проблемът с домашните кучета и безотговорността на собствениците им. Не може кучета, тежащи по 50-60 кг, свободно да препускат без намордници, особено на места, където има малки деца.
А на тези, които твърдят, че ако не закачаш куче, няма да те нападне, мога само да им кажа, че са идиоти.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- FightForFreedom
- Паисий
О да!menina.do.mar написа: По-притеснителен е... проблемът с... безотговорността...
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
-
People-can-FlY
- Пишете, о, братя
- Курс: друг
Има един милион решения на проблема. Вие повечетп се хващате да говорите за най-лесното - убийствата. Ще ме прощавате, ама за мен това си някакво избиване на комплекси - особено по начина на изказване на някои.
Окей - нека се евтанизират ОПАСНИТЕ кучета. Но нека специална комисия да решава това кое куче е ОПАСНО (както е на запад), а не куцо, кьораво и сакато да изпадне в истерия, че се чувства застрашено от всяко куче.
Бездомните кучета се хващат и кастрират на запад. След това се оставят за осиновяване. Така хем хората ще имат възможност да си вземат куче, хем ще се избегне излишното отнемане на животи. При нас живота на кучето в такъв приют е между 7 дена и един месец поради чисто хигиенни причини.
Вместо да спорим, нека погледнем глобално на нещата. По-голямата част от атаките са от домашни кучета. Като толкова много искате да пазите о'свещения човешки живот направете една подписка за приемане на закон за породите. Нека се изисква специално разрешително, за да можеш да гледаш някои "силни" породи като рот, пит, мастиф и тн. Не може сульо и пульо да гледа ротвайлер каквото и да ми говорите.
Не съм виждал бездомни кучета по големите софийски паркове, където играят деца, но пък за сметка на това не веднъж съм бил нападан от домашни кучета именно там. Първо оправете този проблем пък тогава бездомните кучета.
Окей - нека се евтанизират ОПАСНИТЕ кучета. Но нека специална комисия да решава това кое куче е ОПАСНО (както е на запад), а не куцо, кьораво и сакато да изпадне в истерия, че се чувства застрашено от всяко куче.
Бездомните кучета се хващат и кастрират на запад. След това се оставят за осиновяване. Така хем хората ще имат възможност да си вземат куче, хем ще се избегне излишното отнемане на животи. При нас живота на кучето в такъв приют е между 7 дена и един месец поради чисто хигиенни причини.
Вместо да спорим, нека погледнем глобално на нещата. По-голямата част от атаките са от домашни кучета. Като толкова много искате да пазите о'свещения човешки живот направете една подписка за приемане на закон за породите. Нека се изисква специално разрешително, за да можеш да гледаш някои "силни" породи като рот, пит, мастиф и тн. Не може сульо и пульо да гледа ротвайлер каквото и да ми говорите.
Не съм виждал бездомни кучета по големите софийски паркове, където играят деца, но пък за сметка на това не веднъж съм бил нападан от домашни кучета именно там. Първо оправете този проблем пък тогава бездомните кучета.
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
Не е нужно никакво разрешително за "силните" породи. Не си представям на какви изисвания ще трябва да отговаря потенциалния собственик, ще стане по-сложна процедура от вадене на разрешително за КНО. И да се въведе такова веднага поне част от тези кучета ще бъдат регистрирани като други. Особено с питбулите, където хората ги бъркат масово пререгистрацията ще е на ниво. Да не говорим за увеличението на "нелегалното" развъждане, което ще настъпи при подобно разрешително.
Аз имам мастиф и кучето ми никога не е нападало човек. Всъщност познавам доста собственици и на немски овчарки и на мастифи и не съм чул някое куче да нападне човек.
Съгласен съм, че не всеки може да се справи с правилното отглеждане и възпитание на тези породи, но е по-уместно да им се отнемат кучетата при неприятни инциденти.
Аз имам мастиф и кучето ми никога не е нападало човек. Всъщност познавам доста собственици и на немски овчарки и на мастифи и не съм чул някое куче да нападне човек.
Съгласен съм, че не всеки може да се справи с правилното отглеждане и възпитание на тези породи, но е по-уместно да им се отнемат кучетата при неприятни инциденти.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
-
Malka veshtica
- Драскач
Бе ше те питам, ако тези "неприятни инциденти" са с тебе кое е по-уместно (постфактум).blz написа:... но е по-уместно да им се отнемат кучетата при неприятни инциденти.
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
Фактът, че имам куче, ме предразполага към нападения от кучета. Позицията съм си я заявил.
The true balance sheet of US Investment banks:
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Аз съм виждал много. Логично, крайно социални са.People-can-FlY написа:Не съм виждал бездомни кучета по големите софийски паркове, където играят деца
- Dark Harvest
- Пишете, о, братя
- Специалност: Биотехнологии
Разбира се, че са, не са тъпи като хората да охапят ръката, която ги храни. Мен пък не ме е хапало куче, просто не им обръщам внимание, и те правят същото.
А до колкото за смърт, кучкарник или кастрация съм за кастрация-лесно, безболезнено и ще ги укроти, като по този начин ще намалеят инцидентите с хора. Сега, не е много евтино, но трябва инвестиция, за да може дадено начинание да успее в бъдещ план.
А до колкото за смърт, кучкарник или кастрация съм за кастрация-лесно, безболезнено и ще ги укроти, като по този начин ще намалеят инцидентите с хора. Сега, не е много евтино, но трябва инвестиция, за да може дадено начинание да успее в бъдещ план.

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.
-
Malka veshtica
- Драскач
мен това не ме устройва. Не бих искала да съм (или някой от близките ми, или който и да е невинен човечец) в графата "инциденти", па макар и намалели!!! Онзи ден, както си минавах с количката по една главна улица в моя квартал, два големи песа се втурнаха срещу нас и добре, че отдалеч ги видях и се обърнах та бебето да не им види злобните мутри и оголени ченета, но аз какво изживях... Разбрах какво е да изтръпнеш от върха на главата до петите. Около 50 метра се влачеха след нас, лаейки настървено и зъбейки се, добре, че запазих някакво хладнокръвие и им виках "Марш, чиба"! Мръсни помияри! Да мрат! Оплаках се в общината, а оттам ми каза баш кметицата - обадете се в "Екоравновесие"!?! Бе в каква абсурдна държавица живеем, всеки да се спасява както може, това ми стана ясно (за пореден път)! И тия Екоравновесие, какво ще направят (обещаха; казаха, че били обработени от тях в нашия район 90 % - забележете, голко много е направено, абе гражданска защита отвсякъде!!!, но щели да дойдат и проверят - много ме "стоплиха", да знаете), кастрират, обезпаразитяват и връщат нападащите и смрадливи боклуци по места! Каквото и да се изпише икаже в тяхна защита (на псетат) - безброй пъти ще гласувам "Смърт"!Dark Harvest написа:... като по този начин ще намалеят инцидентите с хора
- Dark Harvest
- Пишете, о, братя
- Специалност: Биотехнологии
Леле, ти голямо приключение си имала. На мен такива неща обаче никога не сами се случвали. Разхождам се сам, по малки улички, из паркове, нищо такова. Срещна ли куче, го подминавам като телефонен стълб и то прави същото.
Не може да казваш СМЪРТ за каквото и да е. Не е правилно така да се разсъждава. Причината е ясна, заслепена си от омразата и не виждаш ясно. Не може само да избиваш, а трябва и да мислиш.
За твоя случай може ли да питам нещо-къде си се разхождала, че да налетиш на цели два едри, което е доста рядко, песа, без никакви хора около теб, които евентуално да ти помогнат? Това едно, а второто е, че мисля че премълчаваш нещо относно тази среща, какво е?
Не може да казваш СМЪРТ за каквото и да е. Не е правилно така да се разсъждава. Причината е ясна, заслепена си от омразата и не виждаш ясно. Не може само да избиваш, а трябва и да мислиш.
За твоя случай може ли да питам нещо-къде си се разхождала, че да налетиш на цели два едри, което е доста рядко, песа, без никакви хора около теб, които евентуално да ти помогнат? Това едно, а второто е, че мисля че премълчаваш нещо относно тази среща, какво е?

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Ако нахапят някой твой приятел/роднина и ти ще кажеш "Смърт" и ще изпаднеш в крайност.
От елементарна логика е хубаво да няма шанс да се стига до такъв случай. Не би трябвало нещо да се случи за да се вземат мерки за премахването на какъвто и да е проблем.
И отново ще кажа ... всеки който толкова защитава милинките кученца, нека се постави на тяхно място. Искам да спи навън през зимата. Искам да търси храна и да я намира рядко. И накрая искам, когато "опита" им приключи всичко да си дойде на мястото и улиците да бъдат "изчистени" от бездомните кучета. Защо ? За доброто и на хората и на кучетата.
От елементарна логика е хубаво да няма шанс да се стига до такъв случай. Не би трябвало нещо да се случи за да се вземат мерки за премахването на какъвто и да е проблем.
И отново ще кажа ... всеки който толкова защитава милинките кученца, нека се постави на тяхно място. Искам да спи навън през зимата. Искам да търси храна и да я намира рядко. И накрая искам, когато "опита" им приключи всичко да си дойде на мястото и улиците да бъдат "изчистени" от бездомните кучета. Защо ? За доброто и на хората и на кучетата.
The names of the future are stamping of impatience.
брилянтна логика...Zahariev написа: И отново ще кажа ... всеки който толкова защитава милинките кученца, нека се постави на тяхно място. Искам да спи навън през зимата. Искам да търси храна и да я намира рядко. И накрая искам, когато "опита" им приключи всичко да си дойде на мястото и улиците да бъдат "изчистени" от бездомните кучета. Защо ? За доброто и на хората и на кучетата.
ддай да избием и циганите по същите причини... и бездомните хора...
чувала съм, че хората по африка и средна азия живеели в колиби и се хранели рядко и по малко... дай и тях да избиемм... е така - да не се мъчат
la douleur exquise
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Циганите и хората са в една категория, не могат да бъдат отделени, като различни въпроси.
За хората в Африка няма решение наречено "кучкарник" и евтаназия, защото са ... хора. Проблема с глада на хората и кучетата влиза в съвсем различни параметри.
За хората в Африка няма решение наречено "кучкарник" и евтаназия, защото са ... хора. Проблема с глада на хората и кучетата влиза в съвсем различни параметри.
The names of the future are stamping of impatience.
t.e. предложението ти да изляза навънка бездомна и гладна, за да вида кво им е на кучетата, е недообмислено

просто няма база за сравнение!
просто няма база за сравнение!
la douleur exquise