София - Транспорт.
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Bushmen
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: Транспорт от СГ до СУ
Оф, ще живеете в София, за да не се затворите само в студентски - взимайте си карта за всички линии. Аз сигурно ползвам 20-30 различни транспорта на месец като я имам тая карта, нямам никакви ограничения.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Всички линии, може да си комбинираш както искаш, може да запиваш по паркове, които не познаваш и всекви такива.
medicate, medicate
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: София - Транспорт.
Не сте забелязали, че вече си имаме тема за транспорта в София 
Аз също препоръчвам варианта с карта за цялата градска мрежа. Ти си млад, динамичен човек, за няколко лева отгоре няма да се ограничаваш с това къде и колко пътуваш. Винаги се налага човек да прибегне до труг транспорт, до друг маршрут, различен от предварително замисления. Дали закъсняваш, дали мястото на срещата се е изменило, дали е изскочила някаква работа.
Иначе метрото винаги е по-бързо, особено в пиковите часове. Ако е два следобяд, например, и улиците са празни, обикновено предпочитам да си се лангъркам в автобуса, вместо да се прекачвам - и без това разликата ще излезе по-малко от 5 минути.
Аз също препоръчвам варианта с карта за цялата градска мрежа. Ти си млад, динамичен човек, за няколко лева отгоре няма да се ограничаваш с това къде и колко пътуваш. Винаги се налага човек да прибегне до труг транспорт, до друг маршрут, различен от предварително замисления. Дали закъсняваш, дали мястото на срещата се е изменило, дали е изскочила някаква работа.
Иначе метрото винаги е по-бързо, особено в пиковите часове. Ако е два следобяд, например, и улиците са празни, обикновено предпочитам да си се лангъркам в автобуса, вместо да се прекачвам - и без това разликата ще излезе по-малко от 5 минути.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

-
angeloff
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Не знаех, че е толкова евтина.RadoRado написа:Карта за цяла градска - 21 и 50.
Какво му плащаш ? Едва ли си толкова закъсал.
Иначе 280 + метро е в пъти по-бързо от колкото да се влачиш сутрин по ГМ-то в задръстване.
Добре, с тая ниска цена как искат да има пари в СКГТ за нов автопарк и всичко друго нужно.
Журналистика /редовно/ 1. курс
Силве не знам къде пътуваш но напоследък ми се налага към 1 2 да излизам от офиса иии няма такова нещо като празни улици 
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е, сега, хептен празни трудно ще бъдат, но поне не висиш по 10мин само на единия светофар, когато нататък по булеварда те чакат още 5.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Принципно редовната карта е 51 кинта, а разликата от тези близо 30 лева се плаща от... общината май.angeloff написа:Не знаех, че е толкова евтина.RadoRado написа:Карта за цяла градска - 21 и 50.
Какво му плащаш ? Едва ли си толкова закъсал.
Иначе 280 + метро е в пъти по-бързо от колкото да се влачиш сутрин по ГМ-то в задръстване.
Добре, с тая ниска цена как искат да има пари в СКГТ за нов автопарк и всичко друго нужно.

Здравейте!
Някой може ли да ми каже най-удобният начин за стигане до Студенски град от Централна гара.. или от Подуяне, ако ще е по-бързо (идвам от Пазарджик, тъй че на Подуяне спирам първо)..
Мерси!
Някой може ли да ми каже най-удобният начин за стигане до Студенски град от Централна гара.. или от Подуяне, ако ще е по-бързо (идвам от Пазарджик, тъй че на Подуяне спирам първо)..
Мерси!
~
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Курс: четвърти
От Централна гара хващаш 213 или 214 и слизаш на Орлов мост ( предполагам, че ще го познаеш
)
От същата спирка хващаш 280 и той ще те заведе до Студентски
От същата спирка хващаш 280 и той ще те заведе до Студентски
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Ако не познаваш града и ти е за първи път - слизаш на централна гара и от там маршрутка номер 5 (спира точно пред гарата, до такситата и по принцип винаги има кола там). Струва 1.50 и те закарва до Зимния Дворец, като минава през целия студентски.
Предимството пред всичко друго е бързината, както и по-ниската цена.
medicate, medicate
- HeyGod
- Легендарен флуудър
+1phoebe написа:Ако не познаваш града и ти е за първи път - слизаш на централна гара и от там маршрутка номер 5 (спира точно пред гарата, до такситата и по принцип винаги има кола там). Струва 1.50 и те закарва до Зимния Дворец, като минава през целия студентски.
Само кажи на шофьора къде да те спре,че ще си откараш до края така.
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мда, маршрутка определено е по-добър вариант. Но НЕ казвай на шофьора къде да те остави още в самото начало на пътуването, защото докато стигнете студентски, той ще е забравил. Попътувай малко през центъра, изчакай да минеш паметника Васил Левски (виж го на снимка как изглежда), след него изчакай да слезете от Цариградско шосе (голям трилентов булевард, по който маршрутката се придвижва обикновено с трета космическа за нещастие на пътниците) и като почнете да се врете в кварталите, тогава питай. Така човекът ще е нащрек и няма да забрави да те упъти.

-
Miss_Mystery
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социална педагогика
Как се ходи от студентски град до ФНПП?
Нямам време - то тече и искам да живея сега...
- _sonrisa_
- Флъдзила
Аз бих отишла с 280 до Плиска и от там пеша ( за 10 минути се стига
)
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
280 + метрото си е перфектно!
Пък за останалите линии с едно билетче може да се пътува поне 5-6 пъти...
Като рекордът ми е доста по-голям...
Пък за останалите линии с едно билетче може да се пътува поне 5-6 пъти...