Прекъсване
Модератори: Methuselah, thegirl
Re: Прекъсване
Мисля, само 1 изпит можеше да се "влачи", т.е. поне единия от първи курс трябва да ти е взет. Обаче не съм на 100% сигурна щото по едно време се носеше слух, че не може и 1 .... 

-
bubo
- От дъжд на вятър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
Не е вярно че е 1, с 2 изпита си е напълно "законно" да запишеш без никви проблеми... а със 3 подаваш молба и до колкото съм чувал Великова не отказвала 
-
bubo
- От дъжд на вятър
- Курс: втори
от по предна година нито един не може, само от предишната може да влачиш да 
Аха.. значи вече наистина не може да се "влачат" изпити (т.е. да си караш с невзет от по предишна годин
)

Със сигурност с 2 невзети изпита можеш да запишеш следващ курс. Доколкото знам (и мисля, че е точно така) няма значение тези двата от коя година са.
Иначе ако са 3 - молба.
За достоверна информация питайте в 111 и Деканата.
Иначе ако са 3 - молба.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
Има значение(вече) или поне имашеsedrik написа:Със сигурност с 2 невзети изпита можеш да запишеш следващ курс. Доколкото знам (и мисля, че е точно така) няма значение тези двата от коя година са.
Иначе ако са 3 - молба.
Аз имах невзет ДИС-2 от първи курс и миналата година ,за да запиша трети,трябваше да подавам молба ,макар че това ми беше единственият невзет изпит въобще.
Миналата година,който имаше 1 невзет от първи минаваше с молба,а който имаше два , май беше
Тази година не знам как ще е и дали въобще ще има "промоция" да пускат с изпити от по-минала година т.е.
3-ти курс с изпит от първи,4-ти с от втори и тн
Иначе да,до 2008 включително,това правило на СУ,което си го пише в "документацията",че трябва да положиш изпитите успешно до края на годината ,която си записал с невзети изпити,не се спазваше .
Можеше да влачиш 2 изпита от 1-ви до 4-ти, но май вече няма да е така,освен ако не са решили друго пак.
- bboydev
- В началото бе словото
Не знам колко е вярно, но последното, което чух, беше за невзети от 1-ви курс. Т.е. не можеш да запишеш 3-ти с невзети от 1-ви, но можеш 4-ти с невзет от 2-ри.
А иначе за прекъсването, доколкото знам, нямаш право на общежитие. Иначе не плащаш семестриални такси, нито пък за изпити. Осигуровките ти ги плаща университета, освен ако не работиш. Ако работиш - трябва да подадеш декларация, че ти ги плаща работодателя. Когато не работиш - попълваш същата декларация и пак ти ги плаща СУ.
А иначе за прекъсването, доколкото знам, нямаш право на общежитие. Иначе не плащаш семестриални такси, нито пък за изпити. Осигуровките ти ги плаща университета, освен ако не работиш. Ако работиш - трябва да подадеш декларация, че ти ги плаща работодателя. Когато не работиш - попълваш същата декларация и пак ти ги плаща СУ.
Боже, колко математика има по този свят, Боже! :s
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Курс: трети
Напротив. Аз като бях прекъснала ми плащаха осигуровките. Спират да те осигуряват, ако си изгубиш студентските права или се отпишеш от университета т.е. си вземеш дипломата. Поне така беше преди 2-3 години. Най-добре е да пита в студентски отдел.
П.П. И за изпитите си плащаш. 20лв на изпит, за да те включат в протоколите - иначе гърмиш, дори и да си вземеш изпитите, защото няма да те има в протоколите.
П.П. И за изпитите си плащаш. 20лв на изпит, за да те включат в протоколите - иначе гърмиш, дори и да си вземеш изпитите, защото няма да те има в протоколите.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- bboydev
- В началото бе словото
Бъркаш, Kai, от личен опит ти го казвам. Зимната сесия ги платих и после разбрах. Лятната не платих, а си ме имаше в протоколите. Все пак може и това да се провери непосредствено преди сесията в 111, за да е сигурно.
-
Surrealist
- В началото бе словото
Прекъсване
Здравейте.
Налага се една година да прекъсна и малко не съм наясно как точно седят нещата. Искам да знам, след като подам молба за прекъсване, какво става. Нали предметите, които не съм взел, мога да ги посещавам през съответните семестри, в които са били през съответните години? И съответните изпити мога да ходя да ги взимам през редовните сесии, а не да чакам чак за поправителната сесия? Аз за всеки предмет допълнително ще говоря с преподавателя дали има нещо да се доуточни, но искам да попитам и тук. Как точно протича процедурата по време на прекъсване?
Налага се една година да прекъсна и малко не съм наясно как точно седят нещата. Искам да знам, след като подам молба за прекъсване, какво става. Нали предметите, които не съм взел, мога да ги посещавам през съответните семестри, в които са били през съответните години? И съответните изпити мога да ходя да ги взимам през редовните сесии, а не да чакам чак за поправителната сесия? Аз за всеки предмет допълнително ще говоря с преподавателя дали има нещо да се доуточни, но искам да попитам и тук. Как точно протича процедурата по време на прекъсване?
- bboydev
- В началото бе словото
Все едно повтаряш годината. Има те в протоколите, можеш да си ходиш на упражненията и лекциите, както и да се явяваш през редовните сесии.
-
Surrealist
- В началото бе словото
Понеже прекъснах една година, защото имах доста невзети изпити, та сега ги взех. Как става записването отново - плащам си таксата за семестъра и се записвам в отдел 'Студенти'? Само това ли трябва да направя?
-
Surrealist
- В началото бе словото
Никой ли не може да ми каже?Surrealist написа:Понеже прекъснах една година, защото имах доста невзети изпити, та сега ги взех. Как става записването отново - плащам си таксата за семестъра и се записвам в отдел 'Студенти'? Само това ли трябва да направя?