Помогнете на следващите кандидат - магистри

Kylie
В началото бе словото
Специалност: Бизнес администрация
Курс: трети

Помогнете на следващите кандидат - магистри

Мнение от Kylie »

Здравейте,

Тази година завършвам бакалавърската си степен по Бизнес администрация, и ме интересува как стоят нещата с приема в Стопанския факултет.
Бих се радвала, ако някой ми пише на личен относно: учител или някой който да ми помогне за подготовка за устния изпит, както и за развиване на необходимите теми.
Как стояха при Вас нещата с кандидатстването - какво представляваше всичко, кой Ви е помагал да се готвите.....?
Може ли да се подадат документи за магистратура, ако все още не е минал държания изпит за бакалавър?

Моля, очаквам Вашите отговори.

Благодаря Ви предварително.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Re: Помогнете на следващите кандидат - магистри

Мнение от sedrik »

Това, което аз мога да ти кажа е, че могат да се подават документи за кандидатстане преди да е минал държавният изпит (поне във ФМИ). Това е така, тъй като оценктата от държавния изпит е нужна чак при изготвянето на класирането. Иначе за другите неща по-добре някой от Стопанския факултет да се включи.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Темата ми харесва, ще се включа и аз с питане. :)
Тази година, ако не оплескам нещо, ще завършвам Книгоиздаване във ФЖМК. Искам да карам магистратура във ФЖМК, но или са за завършилите Журналистика или ПР или за хора, които не са учили досега в нашя факултет. :| Някой от факултета може ли да даде акъл...
И има ли някой във форума, държал приемния изпит? Много ли трудно се минава и свръхсложно ли е влизането в местата държавна поръчка, защото вече започват да ме плашат разни хора колко суперневъзможно е. :(
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Шепотче, ще ти кажа какво ми отговори един от вътрешните за ФЖМК хора (умишлено не споменавам имена и моля да не правите догадки, да не си навлече някоя беля), когато го питах към коя магистратура във ФЖМК би ми препоръчал да се ориентирам. И той директно ми каза (цитирам): "А не си ли мислила да се ориентираш към друг факултет?"
И нищо повече, но за мен това беше достатъчно.

Подадох документи и за публична комуникация, но това ми беше резервния вариант. Нямаше изпити, но всички програми бяха платено обучение, за сметка на това. Сега не знам как стоят нещата, явно има и държавна поръчка. Тогава така и не проверих какво е станало, защото ме приеха в другото ми желание и не отидох да проверя. После ме питаха защо не съм се записала, така че явно съм била приета. Пак ти казвам обаче, че приемът беше само по документи тогава.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Kylie
В началото бе словото
Специалност: Бизнес администрация

Мнение от Kylie »

Преди малко звъннах в Учебния отдел на Стопанския факултет, за да ги попитам дали не предлагат курсове или поне някаква подготовка за кандидатстване - но така и не получих отговор.
Насочиха ме към информацията в сайта.
Чела съм я стотици пъти, но ме интересува подготовки и за устния, и за писмения тест.
Моля, ако някой може да съдейства с познати или преподаватели за обучение, хора които имат представа за какво е бил изпита.. моля пишете!!!
Гледах таз годишния конспект с теми - те са за писмения изпит, нали?
Учебниците, които са посочили за подготовка достатъчни ли са?
Темите, които са били тази година... остават ли същите за следващата?
mllazarova
В началото бе словото
Курс: семестриално завършил

Мнение от mllazarova »

Както писах в другата тема http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 1%80%D0%B0 - изпита не е чааак толкова сложен в Стопанския. Устното събеседване пък изобщо не е изпит.
Публикувай отговор

Обратно към “Магистратури”