Има ли щастлива любов?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
Re: Има ли щастлива любов?
Автогол ?

Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- FightForFreedom
- Паисий
Нека започнем на чисто.
Идеята на черната лейди беше, че влюбването и любовта са различни неща и че любовта идва по-късно.
Най-просто казано - при мен двете неща са еднакви. От първия ден, в който видя едно момиче, до днес, не съм си променил чувствата към него.
Ще заменя понятията моногамен/полигамен с по-тромавите, но по-ясни: "човек с постоянни чувства"/"човек с променливи чувства". Има един върпос, на който ако отговорите, ще разберете в коя категория сте - някога спирали ли сте да обичате някого? Ако сте изричали думите "вече не те обичам", значи имате променливи чувства.
Сега да не ме атакувате, че ви обвинявам в непостоянство? Не ви обвинявам в нищо. Само искам да изчистя терминологията, за да няма обидени накрая.
Хората с постоянни чувства по-трудно се повляват от обстоятелствата и имат по-малко страх от обвързване, защото чувствата им не могат да бъдат наранени. Минусът на емоционалната неуязвимост е твърде бавното реагиране на промяна в условията. Тоест, човек дори да иска да промени емоционалната си нагласа, не става.
Идеята на черната лейди беше, че влюбването и любовта са различни неща и че любовта идва по-късно.
Най-просто казано - при мен двете неща са еднакви. От първия ден, в който видя едно момиче, до днес, не съм си променил чувствата към него.
Ще заменя понятията моногамен/полигамен с по-тромавите, но по-ясни: "човек с постоянни чувства"/"човек с променливи чувства". Има един върпос, на който ако отговорите, ще разберете в коя категория сте - някога спирали ли сте да обичате някого? Ако сте изричали думите "вече не те обичам", значи имате променливи чувства.
Сега да не ме атакувате, че ви обвинявам в непостоянство? Не ви обвинявам в нищо. Само искам да изчистя терминологията, за да няма обидени накрая.
Хората с постоянни чувства по-трудно се повляват от обстоятелствата и имат по-малко страх от обвързване, защото чувствата им не могат да бъдат наранени. Минусът на емоционалната неуязвимост е твърде бавното реагиране на промяна в условията. Тоест, човек дори да иска да промени емоционалната си нагласа, не става.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Единствената вечна любов е несподелената - има един такъв лаф
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ай недей, че и аз така почвам вече да мисля..
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
От първия ден, в който я видиш - значи се влюбваш във външния вид и излъчването й? Защото от пръв поглед това е, което се забелязва.FightForFreedom написа:От първия ден, в който видя едно момиче, до днес, не съм си променил чувствата към него.
Колкото до "не те обичам вече", понякога не е въпрос само на постоянство. Например, ако посветиш години на някого, а после научиш как ти е иневерявал безсрамно зад гърба, няма ли да си отидеш? Аз бих, и съм го правила. Защото моят опит говори, че такива мъже обикновено не се променят. И да, не мога да обичам някой такъв. Каквото и да съм имала преди това към него, колкото и силно да е било, то след такова изпълнение чувствата ми неизменно биха започнали да умират. Така че за мен има обстоятелства, които оправдават казването на такава реплика. Колкото и да ми е важна любовта и ценна към някого, самоуважението и достойнството ми са неща, които не мога да оставя в калта заради нечии капризи, без значение кой е отсреща.

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- Ангел
- Летящите Пръсти
- Специалност: Право
- Курс: пети
Хайде пък сега „променливи“ и „постоянни“...
Няма такова чудо като „постоянни чувства“. Дори да е само в една пососока, чувствата се променят - стагнацията е смърт.
Това е защото самите хора се променят. Може някой несимпатичник да вземе да направи нещо страхотно и така да спечели/заслужи благоволение. Обратното също е възможно.
Също така, може съответен симпатичник да направи нещо хубаво, с което да стане още по-симпатичен.
А ако вземем ситуацията, в която нямаме образувана нагласа към някого, и условно отбележим отношението си като нито положително, нито отрицателно (т.е., 0), то тогава, с натрупване на постъпките/изборите му и ситуациите, в които ги е направил, дори без да абсолютизираме в стойности (+16; -9) оценката си за тях, но придавайки й все-пак различна чежест, напрактика изграждането на отношение се оказва една поредица от...хм...събиране и изваждане на вектори, която ни дава най-обща идея за това, в каква насока и в каква светлина възприемаме нея личност...
Гх... Направо тръпки ме побиват, като го чета така, затова ще опитам да го илюстрирам:
Вървите си с Обичния из града в един свеж летен ден, радвайки се на Живота, но (не щеш ли) току зад цветарския магазин зървате ридаеща дама. (Да речем, че Обичният <своего рода „изпитваният“
> е мъжката половинка от партньорството) Младежът спонтанно се измъква от уютно сплетените ви пръсти, набърже купува няколко стръкчета фрезии и ги дарява с усмивка на разплаканата мома с думите „Животът е хубав - само вдъхнете от аромата му!“. В цялата спонтанност обаче, той хвърля касовата бележка на земята и дори плаща по-малко за цветята.
Ясно е, че не е най-добрият пример за стерилното обяснение по-горе (най-малкото, защото, бидейки „Обичен“, вече има една определено положителна нагласа към него), но същността е, че всяка постъпка/избор има различна тежест, която не може да не се отрази на общото отношение към човека. Следователно, няма начин отношението да бъде постоянно - дори да се променя с по съвсем мъничко и само в една посока, то пак ще се променя.
В материалната реалност няма непроменливи неща.
Ангел
Няма такова чудо като „постоянни чувства“. Дори да е само в една пососока, чувствата се променят - стагнацията е смърт.
Това е защото самите хора се променят. Може някой несимпатичник да вземе да направи нещо страхотно и така да спечели/заслужи благоволение. Обратното също е възможно.
Също така, може съответен симпатичник да направи нещо хубаво, с което да стане още по-симпатичен.
А ако вземем ситуацията, в която нямаме образувана нагласа към някого, и условно отбележим отношението си като нито положително, нито отрицателно (т.е., 0), то тогава, с натрупване на постъпките/изборите му и ситуациите, в които ги е направил, дори без да абсолютизираме в стойности (+16; -9) оценката си за тях, но придавайки й все-пак различна чежест, напрактика изграждането на отношение се оказва една поредица от...хм...събиране и изваждане на вектори, която ни дава най-обща идея за това, в каква насока и в каква светлина възприемаме нея личност...
Гх... Направо тръпки ме побиват, като го чета така, затова ще опитам да го илюстрирам:
Вървите си с Обичния из града в един свеж летен ден, радвайки се на Живота, но (не щеш ли) току зад цветарския магазин зървате ридаеща дама. (Да речем, че Обичният <своего рода „изпитваният“
Ясно е, че не е най-добрият пример за стерилното обяснение по-горе (най-малкото, защото, бидейки „Обичен“, вече има една определено положителна нагласа към него), но същността е, че всяка постъпка/избор има различна тежест, която не може да не се отрази на общото отношение към човека. Следователно, няма начин отношението да бъде постоянно - дори да се променя с по съвсем мъничко и само в една посока, то пак ще се променя.
В материалната реалност няма непроменливи неща.
Ангел
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
ФАРА!!!
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
а ако при всяка нейна\негова поява преминаваш в друго измерение
и то дълго време
и единствено усещането за присъствието й\му те променя, без да обръщаш ни най-малко внимание на видимото
пак ли ще е само привличане
пп
нали
става въпрос ако не я познаваш "отвътре"
просто се хванах за първото изречение написано от блек лейди
и то дълго време
и единствено усещането за присъствието й\му те променя, без да обръщаш ни най-малко внимание на видимото
пак ли ще е само привличане
пп
нали
става въпрос ако не я познаваш "отвътре"
просто се хванах за първото изречение написано от блек лейди
- FightForFreedom
- Паисий
Това, което черната лейди нарича любов, аз наричам натрупване на положително отношение, сбор от положителни чувства.
Това, което аз наричам любов, е независимо чувство, което не е следствие от никакви душевни трансформации. Любовта е само на ниво съзнание. Любовта е мироглед, а не душевно състояние. Мисля, че обичам = обичам. Това се доказва от амнезията - човек си удари главата и не помни, че обича жена си. Душата му е същата, съзнанието му е промито и той вече не чувства нищо към нея.
А за Ангел. Любовта може да бъде независима от оценката на "качествата" на любимия човек. Колкото и да ме разочарова едно момиче, ако съм я обичал някога, никога няма да спра да я обичам. Ясно ли е? Но това не значи, че бих пренебрегнал достойнството си заради нея. Това да обичаш някого не значи да си негов роб или непременно да спиш с него. Любовта си е любов. Не се нуждае от нищо друго, за да съществува.
Това, което аз наричам любов, е независимо чувство, което не е следствие от никакви душевни трансформации. Любовта е само на ниво съзнание. Любовта е мироглед, а не душевно състояние. Мисля, че обичам = обичам. Това се доказва от амнезията - човек си удари главата и не помни, че обича жена си. Душата му е същата, съзнанието му е промито и той вече не чувства нищо към нея.
А за Ангел. Любовта може да бъде независима от оценката на "качествата" на любимия човек. Колкото и да ме разочарова едно момиче, ако съм я обичал някога, никога няма да спра да я обичам. Ясно ли е? Но това не значи, че бих пренебрегнал достойнството си заради нея. Това да обичаш някого не значи да си негов роб или непременно да спиш с него. Любовта си е любов. Не се нуждае от нищо друго, за да съществува.
Последно промяна от FightForFreedom на 08 Сеп 2010, 00:00, променено общо 1 път.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
а ако се срещне с жена си дали няма да се върне предишното чувство поне малко?
ако наистина я обичал
ако наистина я обичал
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
"Това, което наричате любов, е измислена от хора като мен, за да продават чорапи".
Дон Дрейпър, рекламен агент
"Момчетата от Медисън Авеню"
Дон Дрейпър, рекламен агент
"Момчетата от Медисън Авеню"
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ай кой е такъв да го познаем
„Влюбените хора често са напрегнати и опасни. Губят чувство за перспектива. Губят чувство за хумор. Стават нервни, маниакални и досадни. Понякога дори стават убийци.”
„Влюбените хора често са напрегнати и опасни. Губят чувство за перспектива. Губят чувство за хумор. Стават нервни, маниакални и досадни. Понякога дори стават убийци.”
- FightForFreedom
- Паисий
O|OeHukc написа:ай кой е такъв да го познаем
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ти си сериен убиец!!!!
аз те знам тебе :---)
аз те знам тебе :---)
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Дам, точно ако не я познаваш. Както искаш го наричай, началната тръпка винаги може да е адски силна. На мен ми се случва да имам тръпка дори към хора, които не съм виждала лично, но не бъркам това усещане с любовта.O|OeHukc написа:...
FightForFreedom написа:...
Спорът ни се обезсмисли напълно. С теб обичаме различни неща у хората, по различен начин и изобщо цялата ни представа за любовта е коренно противоположна. Тук няма прави и криви, просто моята реалност и твоята са на съвсем други нива.

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ъх валя ли беше не помня
това което имаш като опит
явно
не е достатъчно за големите думи които казваш :--)
това което имаш като опит
явно
не е достатъчно за големите думи които казваш :--)