Да кажем, че не съм съгласен да определяш себе си като моногамен при положение, че съм почти сигурен, че ще редиш тоя пасианс( тия приказки за съвършенството и не знам си още какво) пред някое момиче, само и само, за да си МОНОГАМЕН с нея. Същевременно определяш някой едва ли не като "к**ва" понеже си седи кротко в ъгъла и привлича вниманието на половината заведение и има възможност да бъде с всеки един от тях, стига да желае. Кажете си колко ви е високо гроздето, а не колко е киселоFightForFreedom написа:Лични нападки и обиди?!?!?!?!?
Има ли щастлива любов?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
Re: Има ли щастлива любов?
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
пфф
най после някво твое мнение да ми хареса що годе
най после някво твое мнение да ми хареса що годе
I dare you to like it ..

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Да, и аз се почесвам недоумяващо, търсейки личните нападки и обиди...
Сириъсли, пийпъл, това заприличва на лов на вещици.
ФФФ, една малка забележка от мен - не можеш да разделяш хората единствено на строго моногамни и строго полигамни. Всеки човек чака да срещне Единствения някой ден. Този, с когото да сподели живота си и цялото му съдържание. Какво да направя аз, например, ако не го срещна до 35-годишна възраст? Еми логично е, че няма да си стоя девственица през това време. Но това не значи, че когато срещна този човек и не дай си Боже се случи да го загубя, няма да скърбя за тази загуба ужасно много. Не значи, че веднага ще се хвърля на някой друг, защото съм полигамна.
Примерно.
Идеята ми е: хората се променят. Променят възгледите си.
Сириъсли, пийпъл, това заприличва на лов на вещици.
ФФФ, една малка забележка от мен - не можеш да разделяш хората единствено на строго моногамни и строго полигамни. Всеки човек чака да срещне Единствения някой ден. Този, с когото да сподели живота си и цялото му съдържание. Какво да направя аз, например, ако не го срещна до 35-годишна възраст? Еми логично е, че няма да си стоя девственица през това време. Но това не значи, че когато срещна този човек и не дай си Боже се случи да го загубя, няма да скърбя за тази загуба ужасно много. Не значи, че веднага ще се хвърля на някой друг, защото съм полигамна.
Примерно.
Идеята ми е: хората се променят. Променят възгледите си.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- FightForFreedom
- Паисий
При положение, че 95% от времето говорех ЗА СЕБЕ СИ?!? Започнах с това, че Валя е по-склонна да спре да обича, отколкото съм аз. Не съм казал, че не е страдала по никого. Може би аз съм прекалено вглъбен и вземам нещата от живота прекалено на сериозно. Може би тя е заела по-правилната позиция. Защо да се обижда от това?!?
Не съм определил никого като к**ва. Казах, че НЕ МИ Е ПО СИЛИТЕ да легна с две различни жени в един и същи месец. И да го поискам, НЕ ГО МОГА. Не съм казал, че тя го прави най-редовно. Казвам, че ако поиска, МОЖЕ. Аз не мога. Мой си проблем, моя слабост - по-скоро обиждам себе си, отколкото нея.
Не съм определил никого като к**ва. Казах, че НЕ МИ Е ПО СИЛИТЕ да легна с две различни жени в един и същи месец. И да го поискам, НЕ ГО МОГА. Не съм казал, че тя го прави най-редовно. Казвам, че ако поиска, МОЖЕ. Аз не мога. Мой си проблем, моя слабост - по-скоро обиждам себе си, отколкото нея.
Последно промяна от FightForFreedom на 07 Сеп 2010, 14:20, променено общо 1 път.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Най-вероятно аз не мога да чета, тъй като според мен ти постоянно правеше някакво разделение между твоите/правилните/ възгледи.. и тия на грешниците /прегрешилите/
.. Въобще не ги видях 95 процента .. четеше се само едно " Къде съм аз .. къде сте вие" 
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ахам, как можах и аз да се обидя, се чудя направоFightForFreedom написа: "ти се влюбваш голо [...] "касапска физкултура" [...] трябва да не си способен на любов като твоята [...] хората като нея, които не са малко, но аз ги наричам полигамни..."

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- FightForFreedom
- Паисий
Никъде не съм казвал, че съм по-прав от нея. В края на поста си, напротив, казах че тя е права за една част от хората, но има и друга, която не искам да бъде забравяна. Какво лошо съм казал? В какво съм я ОБВИНИЛ? Ако съм сбъркал в констатациите си, това се нарича ГРЕШЕН ИЗВОД. Ако не е съгласна и не е способна да легне с двама различни в един месец, да го каже, ще й повярвам.
Ти нарече влюбването голо. Не аз. Ти не спомена за друг вид влюбване.
Не съм казал, че моята любов е по-висша от твоята - това ти си го реши.
Вече се извиних, че терминът "полигамен" не е подходящ! Извинявай пак.
Голямата разлика между нас, ти я каза. Трудно се доверяваш на някого и му даваш сърцето си. Извинявай, че те обвиних в мнителност туко що, но ти сама го каза и се почувствах в правото си. Аз отдавам сърцето си лесно, стига да не е отдадено вече. Моята "защита" срещу безразборност е, че постоянно съм отдаден някому. Това е. Не виждам да съм по-висш от теб.
За касапската физкултура - това е от простотиите на Юлиян Вучков, казах го на майтап и се отнасяше ЗА МЕН.black_ladyАхам, как можах и аз да се обидя, се чудя направоFightForFreedom
"ти се влюбваш голо [...] "касапска физкултура" [...] трябва да не си способен на любов като твоята [...] хората като нея, които не са малко, но аз ги наричам полигамни..."![]()
![]()
Ти нарече влюбването голо. Не аз. Ти не спомена за друг вид влюбване.
Не съм казал, че моята любов е по-висша от твоята - това ти си го реши.
Вече се извиних, че терминът "полигамен" не е подходящ! Извинявай пак.
Голямата разлика между нас, ти я каза. Трудно се доверяваш на някого и му даваш сърцето си. Извинявай, че те обвиних в мнителност туко що, но ти сама го каза и се почувствах в правото си. Аз отдавам сърцето си лесно, стига да не е отдадено вече. Моята "защита" срещу безразборност е, че постоянно съм отдаден някому. Това е. Не виждам да съм по-висш от теб.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За малко да реша, че си искрен в извинения и изведнъж лепваш товаFightForFreedom написа:Моята "защита" срещу безразборност е, че постоянно съм отдаден някому.
Хипотетично, емоционалната безразборност наранява далеч повече от физическата.
Оф, не исках да стигаме до такива откровения, но явно се налага да го кажа веднъж завинаги, че да е ясно какво мисля по въпроса...
Да, секс без чувства - казах, случвало ми се е, няма какво да го отричам.
Но ми се е случвала и другата крайност - платоническата, за която ти говориш, и то не чак толкова отдавна. Ходила съм с момче, което не можеше да прави секс (злополука) и за него мога да кажа, че бях по-влюбена, отколкото във всичките си предишни бивши накуп. И не го зарязах аз, той ме остави. Една година го преживявах, след като вече бяхме скъсали. Непрекъснато бях депресирана, не можех да мисля за нищо друго, чувах гласове в главата си в един момент - абе супер жалка гледка бях

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- FightForFreedom
- Паисий
Ама защо продължаваш да се обиждаш от това, че АЗ съм еди какъв си? Не съм искал да се разбере, че ти не си! Имаме проблем с разбирането.
А за страданието - не съм казвал, че страдам повече от теб, а че не спирам да обичам.
Виж какво е моето обяснение. Обичта не е страдание. Страданието идва от несправедливостта. Обичта не е виновна за несправедливостта. Хората са. Но тъй като ги ОБИЧАМЕ, не ги караме да си платят и понасяме наказанието, предназначено за тях. Наказателният ни строг Свръх Аз ни бичува, защото ние не бичуваме предателите си. Това да си влюбен в предател води до много болка. Дали съм на прав път, а?
А за страданието - не съм казвал, че страдам повече от теб, а че не спирам да обичам.
Виж какво е моето обяснение. Обичта не е страдание. Страданието идва от несправедливостта. Обичта не е виновна за несправедливостта. Хората са. Но тъй като ги ОБИЧАМЕ, не ги караме да си платят и понасяме наказанието, предназначено за тях. Наказателният ни строг Свръх Аз ни бичува, защото ние не бичуваме предателите си. Това да си влюбен в предател води до много болка. Дали съм на прав път, а?
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Вал, дори ФФФ да не харесва поведението ти, съм съгласна със Сис.
Никой не те съди публично - не го взимай толкова навътре.
Явно говорите на различни езици.
Данчо, с реплики а ла "Разбира се е съм прав!" + не знам колко си чаршафа драматични, сложни и обстоятелствени обяснения, после се чуди защо всички си намират повод да те хранят.
По темата - генеразлизираш. Не е справедиво да вкарваш секса насред (хипо)тезата на black_lady, при все че тя изобщо не го беше намесила първоначално. Останах с впечатление, е тя през цялото време визира емоционалната "безразборност" ( и мисля, е и за това можеш да намериш по-подходяща дума, това звуи грозно). Можеш да си влюбен в някого, но това да не ти преи да се раздаваш на дребно (НЕ визирам Вал и НЕ!!! визирам (само) секс). Освен това... Можеш да станеш жертва на "голо влюбване" и излъгани очаквания и без да си правил секс. Ти явно имаш претенциите да познаваш собствения си вкус за хора И самите хора като личности едва ли не от пръв поглед. Хммм... ( БЕЗ ДА ИМАМ НАМЕРЕНИЕТО ДА ТЕ ОБИЖДАМ ЛИЧНО - да няма друг лов на вещици
) на мен ми се струва арогантно, тесногръдо и неправдоподобно. Ти си внушаваш, че точно определен (много тесен) кръг от хора заслужават да се докоснат до твоето Аз, с което автоматично 1.) поставяш всички останали, които не познаваш в стереотип на отчуждена позиция и ги гледаш отвисоко, понеже не попадат в кръга хора, заслужаващи благоволението ти; 2.) поставяш хората от кръга в дадени рамки, с което ограничаваш техния потенциал да се променят, развиват и следват своя път и истинска същност. Тъй де,
С 2 думи (изречения) искам да ти покажа, е не е задължително да се разбира, че си прав. Не очаквай хората да боравят с твоите виждания и разбирания за нещата, ситуациите и ПОНЯТИЯТА наготово.
И всяка емоционална несправедливост винаги води до болка, но нее заадължително да изключва щастието. Не е нужно да е само Любовта.
Данчо, с реплики а ла "Разбира се е съм прав!" + не знам колко си чаршафа драматични, сложни и обстоятелствени обяснения, после се чуди защо всички си намират повод да те хранят.
По темата - генеразлизираш. Не е справедиво да вкарваш секса насред (хипо)тезата на black_lady, при все че тя изобщо не го беше намесила първоначално. Останах с впечатление, е тя през цялото време визира емоционалната "безразборност" ( и мисля, е и за това можеш да намериш по-подходяща дума, това звуи грозно). Можеш да си влюбен в някого, но това да не ти преи да се раздаваш на дребно (НЕ визирам Вал и НЕ!!! визирам (само) секс). Освен това... Можеш да станеш жертва на "голо влюбване" и излъгани очаквания и без да си правил секс. Ти явно имаш претенциите да познаваш собствения си вкус за хора И самите хора като личности едва ли не от пръв поглед. Хммм... ( БЕЗ ДА ИМАМ НАМЕРЕНИЕТО ДА ТЕ ОБИЖДАМ ЛИЧНО - да няма друг лов на вещици
И всяка емоционална несправедливост винаги води до болка, но нее заадължително да изключва щастието. Не е нужно да е само Любовта.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- FightForFreedom
- Паисий
Не съм казал, че не я харесвам и не съм казал, че е безразборна.

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ае добре де, защо излиза, че едва ли не единственият начин никой да не ти се обиди за нищо е постоянно да казваш - не говоря за теб, не говоря на теб, нямам теб предвид и най-вече: не искам да те обидя, нямам намерение да те обидя и така нататък..
Излиза, че по-лесно е да обидиш някого без да го мислиш и целиш, отколкото ако си с намерението.. не разбирам.
Излиза, че по-лесно е да обидиш някого без да го мислиш и целиш, отколкото ако си с намерението.. не разбирам.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Тази тема ше си я оставя за сесията да я чета, моля ви, не я локвайте до тогава.
Предварително ви благодаря.
Предварително ви благодаря.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Явно не се разбираме и това е.
FightForFreedom написа:Аз съм много силно подчертано моногамен - смяната на партньора за мен е немислима и се случва само с много болка. Повечето хора преживяват по-леко смените. Трябва да се прави разлика, защото и влюбването на моногамния и това на полигамния е различно, защото за моногамния любимият човек е много по-незаменим и неоценим, отколкото за полигамния. Извинявайте за неточните термини, ще обясня - под моногамен имам предвид човек, който не би спрял да обича любимия човек, дори да не може да бъде с него, а за да се влюби отново, трябва първата му любов да е много нещастна; под полигамни имам предвид онези хора, които съвсем естествено спират да обичат един и се влюбват в друг от самосебе си. Така че говорейки за влюбване, трябва да имаме предвид, че хората с различна нагласа към любовта по принцип, изживяват по различен начин и влюбването.
black_lady написа:Но нека правим разлика между това да искаш и това да обичаш. Любовта, за мен поне, идва едва след дълго време на опознаване на въпросния човек. Чувството на пеперуди в стомаха, което се изпитва първоначално, никаква любов не е, а просто едно голо влюбване - т.е. срещаш някого и този човек ти изглежда страхотен, мислиш си, че е каквото си търсил досега, и те обзема едно внезапно щастие. После се събираш с този човек и го опознаваш, едва след това разбираш разликите между идеалистичната ти първоначална представа и реалността каквато е. Според мен хората, при които любовта е невъзможна по някаква причина, нямат възможността да стигнат този етап и да подложат на проверка чувствата си. Те си стоят с някакви илюзорни представи, издигат на пиадестал някого и си затварят очите за всичко друго, освен за първичното желание да искат да имат този човек. Това не е любов.
FightForFreedom написа:black_ladyАз отдавам сърцето си лесно, стига да не е отдадено вече. Моята "защита" срещу безразборност е, че постоянно съм отдаден някому.FightForFreedom
"ти се влюбваш голо [...] хората като нея, които не са малко, но аз ги наричам полигамни..."
Това за харесването си е мое впечатление. Не е плод на настоящия спор. Просто когато човек усеща неоснователна критика (реална или не), нормално е да реагира по-остро и малко стига за "лов на вещици". Ако държиш да те разберат, бъди коректен на първо място.FightForFreedom написа:Не съм казал, че не я харесвам и не съм казал, че е безразборна.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ох леле... предувствам, че във всяка тема, в която се засечем ще стигаме все до това. не ме прави добра пророчица, моля.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.