И в крайна сметка не си написал какво е за теб самия любовта.
И има ли щастлива любов? Нито пък какво е това щастлива любов.
За да е щастлива любовта не трябва ли именно взаимно уважение, доверие, включително и страстен секс?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

1. Разбира се, че съм прав!HighHopes написа:FightForFreedom, да, прав си. Любов и обич не са просто уважение или плътско желание.
И в крайна сметка не си написал какво е за теб самия любовта.
И има ли щастлива любов? Нито пък какво е това щастлива любов.
За да е щастлива любовта не трябва ли именно взаимно уважение, доверие, включително и страстен секс?
![]()
![]()
FightForFreedom написа:Питаха ме каква любов е когато искаш да имаш някого само защото не можеш да го имаш. Това трудно може да се нарече любов. Това е архетипова ситуация, в която постоянно попада митичният герой - покоряване на трудното, примерно укротяване на неукротимия кон или побеждаване на непобедимия звяр и т.н.

Ти се влюбваш голо, защото така си се настроила. Факт е, че е по силите ти да легнеш с двама различни в рамките на един месец, нали? Не всеки е като теб. Аз не съм. Моето влюбване е такова, че то многократно минава проверки от какъв ли не вид и е смешно да се каже, че не било истинско. Моите "илюзорни представи" и "пиедесталът" могат да се премахнат и без да е имало нито "касапска физкултура", нито "телесно обяснение в любов", но "голото" ми влюбване не умира от това! Напротив - колкото повече опознавам един човек, толкова повече го обиквам със същата любов, с която съм се влюбил в него и която ми е предизвикала "пеперуди в стомаха". Искам да кажа, че чувството не се променя, а се засилва. Но за да си способен на любов като моята, трябва да не си способен на любов като твоята. Аз съм много силно подчертано моногамен - смяната на партньора за мен е немислима и се случва само с много болка. Повечето хора преживяват по-леко смените. Трябва да се прави разлика, защото и влюбването на моногамния и това на полигамния е различно, защото за моногамния любимият човек е много по-незаменим и неоценим, отколкото за полигамния. Извинявайте за неточните термини, ще обясня - под моногамен имам предвид човек, който не би спрял да обича любимия човек, дори да не може да бъде с него, а за да се влюби отново, трябва първата му любов да е много нещастна; под полигамни имам предвид онези хора, които съвсем естествено спират да обичат един и се влюбват в друг от самосебе си. Така че говорейки за влюбване, трябва да имаме предвид, че хората с различна нагласа към любовта по принцип, изживяват по различен начин и влюбването. Така че черната лейди е напълно права за хората като нея, които не са малко, но аз ги наричам полигамни. С моя пост не споря с нейните твърдения; само казвам, че има и различни от нея хора и не искам да ни дискриминират в темите за любовта!black_lady написа:Има истина, честно казано.
Но нека правим разлика между това да искаш и това да обичаш. Любовта, за мен поне, идва едва след дълго време на опознаване на въпросния човек. Чувството на пеперуди в стомаха, което се изпитва първоначално, никаква любов не е, а просто едно голо влюбване - т.е. срещаш някого и този човек ти изглежда страхотен, мислиш си, че е каквото си търсил досега, и те обзема едно внезапно щастие. После се събираш с този човек и го опознаваш, едва след това разбираш разликите между идеалистичната ти първоначална представа и реалността каквато е. Според мен хората, при които любовта е невъзможна по някаква причина, нямат възможността да стигнат този етап и да подложат на проверка чувствата си. Те си стоят с някакви илюзорни представи, издигат на пиадестал някого и си затварят очите за всичко друго, освен за първичното желание да искат да имат този човек. Това не е любов.

FightForFreedom написа:...

Обречен да си моногамен, а колега ?FightForFreedom написа:..
Бе не е като да нямаFightForFreedom написа:Лични нападки и обиди?!?!?!?!?